Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی شاعران را بیکار می‌کند؟

هوش مصنوعی شاعران را بیکار می‌کند؟

زمان مطالعه: 2 دقیقه

تحقیقات جدیدی که به رهبری فیلسوفان، «برایان پورتر» و «ادوارد ماچری» انجام شده است، نشان می‌دهد که آخرین شعر تولید شده توسط هوش مصنوعی از شعر نوشته شده توسط انسان قابل تشخیص نیست و در رتبه‌بندی‌ها جایگاه بهتری را به دست می‌آورد.

در یک بررسی جدید، برخی از آثار واقعی شخصیت‌های ادبی بزرگ شامل «ویلیام شکسپیر» (William Shakespeare)، «لرد بایرون» (Lord Byron)، «جفری چاوسر» (Geoffrey Chaucer) و «تی‌اس الیوت» (TS Eliot) با تقلیدهایی از سبک آنها که توسط ChatGPT ایجاد شده بود، مقایسه شد.

بنابر گفته ۶۹۶ شرکت‌کننده در آزمایش هوش مصنوعی و انسان در سرودن شعر، تقلید هوش مصنوعی از نمونه اولیه بهتر بوده است. پورتر و ماچری نتیجه می‌گیرند که قابلیت‌های مدل‌های هوش مصنوعی مولد از انتظارات مردم از هوش مصنوعی پیشی گرفته است. اما آنها نمی‌گویند که هوش مصنوعی جایگزین مناسبی برای شاعران انسان است و به درستی چنین است، زیرا چنین نتیجه‌گیری نیاز به آزمایش بسیار بیشتری دارد.

اینکه شرکت‌کنندگان در تحقیق اشعار هوش مصنوعی را تشخیص ندادند، چندان نگران‌کننده نیست. پورتر و ماچری تصمیم گرفتند طیف وسیعی از انواع شعر را در آزمایش در نظر بگیرند که به معنای انتخاب شاعرانی بود که بیشتر متعلق به اعصار گذشته بودند. در چنین مواردی، خوانندگان امروزی احتمالاً برای نگریستن به نشانه‌های آشکار دوران باستان، دیکته‌های منسوخ، فرمالیسم سفت و سخت و ارجاعات فرهنگی مبهم، مشکل خواهند داشت.

اما در مورد موضوع ترجیح چطور؟ محققان از شرکت‌کنندگان خواستند تا اشعار را بر اساس طیف وسیعی از ابعاد کیفی ارزیابی کنند. تصویرسازی، ریتم، صدا یا زیبایی چگونه بود؟ چقدر «الهام‌بخش»، «غزل‌آمیز»، «معنی‌دار»، «محرک»، «اصیل»، «عمیق» و «خنده‌دار» بود؟ هوش مصنوعی تقریباً در هر گروهی بر شکسپیر و سایر شعرا پیروز شد.

آیا این بدان معناست که شاعران بشری جانشین شده‌اند؟ نه واقعاً. شرکت کنندگان در پژوهش به طور کلی در سطح پایینی از تجربه شعر قرار داشتند. عدم آشنایی با هر گونه هنر به شدت توانایی ما را در استفاده حداکثری از آن محدود می‌کند. تنها کاری که هوش مصنوعی باید انجام دهد این است که عناصر چالش برانگیزتر، ابهام، بازی با کلمات، پیچیدگی زبانی را حذف کند تا نسخه‌ای تولید کند که برای کسانی که علاقه کمی به این هنر دارند، خوشایندتر باشد.

در این آزمایش شرکت‌کنندگان بیشتر از شعرهای نوشته شده توسط انسان شکایت می‌کردند که آنها معنی ندارند. پس در حال حاضر، شاعران دلیل کمی برای نگرانی دارند.

توضیح: این تحقیق در زبان انگلیسی انجام شده و شعر فارسی بخصوص شعر منظوم ساختار بسیار متفاوتی دارد و هنوز هوش مصنوعی توانایی کامل در زبان فارسی ندارد.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]