Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 برنامه ویژه سرای نوآوری دانشگاه آزاد قزوین: راه‌اندازی مدرسه کسب‌و‌کار هوش مصنوعی

برنامه ویژه سرای نوآوری دانشگاه آزاد قزوین: راه‌اندازی مدرسه کسب‌و‌کار هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

دستورالعمل راه‌اندازی سراهای نوآوری از طرف معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی از اردیبهشت 1398 به‌منظور ابلاغ به دانشگاه‌ها نهایی شد و از آن زمان تابه‌حال نزدیک به 30 سرای نوآوری در کشور افتتاح شده است.

سراهای نوآوری شامل زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز TTO، مراکز شتاب‌دهی، مراکز کسب‌و‌کار، مراکز ثبت اختراع و مراکز خدمات فناوری هستند و به‌صورت متمرکز ایجاد می‌شوند.

دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به‌عنوان یکی از فعال‌ترین مراکز در زمینه رباتیک و هوش مصنوعی، سرای فناوری و نوآوری‌های پیشرفته حمل‌و‌نقل و هوش مصنوعی را راه‌اندازی کرد. این دانشگاه از سال 1382 با راه‌اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی مکاترونیک، عنوان «قطب علمی رباتیک» را از آن خود کرد و همچنین مرکز تحقیقات خودرو را راه‌اندازی کرد.

مرتضی موسی‌خوانی، رئیس سرای نوآوری دانشگاه آزاد قزوین، درباره نحوه تعامل و همکاری نهادها و سازمان‌های مربوط با سرای نوآوری این دانشگاه و تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای تبادل شده در زمان فعالیت سرای نوآوری دانشگاه قزوین گفت :« تاکنون برخی تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهایی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران منعقد شده که با توجه به تعریف نشدن هویت مستقل حقوقی این سرای نوآوری همه تفاهم‌نامه‌ها بین دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و سازمان‌ها به امضا رسیده و تفاهم‌نامه‌ای نیز با صندوق‌های پژوهش و فناوری و دو سازمان در دست انجام است.»

او همچنین درباره فعالیت‌های سرای نوآوری دانشگاه آزاد قزوین گفت :«اکنون دو شتاب‌دهنده نرم‌افزاری سورس و سخت‌افزاری هکسین در حال اجرای برنامه‌های شتاب‌دهی اختصاصی خود برای استارتاپ‌ها هستند. شتاب‌دهنده سورس در وسعت ۵۰۰ مترمربع با امکانات فضای کار اشتراکی و اداری و تجهیزات کامپیوتری از سال ۱۳۹۴ و با تمرکز بر حوزه نرم‌افزار، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی آغاز به کار کرده، این مرکز تاکنون برای بیش از ۳۰ استارتاپ در چهار نسل برنامه شتاب‌دهی اجرا کرده و اکنون مشغول به اجرای پنجمین برنامه شتاب‌دهی استارتاپ‌های نرم‌افزاری برای چهار استارتاپ جدید است. شتاب‌دهنده هکسین با وسعت ۵۰۰ مترمربع با امکانات فضای کار اشتراکی، آزمایشگاه الکترونیک، کارگاه مکانیک و تجهیزات کامپیوتری سال ۱۳۹۷ افتتاح شد و در حال اجرای دوره نخست شتاب‌دهی برای هفت استارتاپ با اولویت در حوزه سلامت دیجیتال و حمل‌ونقل (پروژه ویلچیر هوشمند ایستا و اسکوتر) است.»

سرای نوآوری

 

رئیس سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین درباره برنامه‌های آینده این مرکز هم توضیحاتی داشت: «برنامه‌های سال جاری سرای نوآوری بر اساس مندرجات ماده ۱۵ آیین‌نامه سراهای نوآوری در سه قالب برنامه شامل آموزش خلاقیت با راه‌اندازی مدرسه کسب‌وکار و رویدادهای جذب ایده‌های برتر، برنامه رشد و کارآفرینی با حمایت مالی و مربیگری، اجرای برنامه شتاب‌دهی برای استارتاپ‌ها، برنامه تجاری سازی هوش مصنوعی و ارزش‌آفرینی با حمایت از شرکت‌ها برای اخذ گواهی دانش‌بنیان و تخصیص تسهیلات و سرمایه‌گذاری است که امیدواریم با تصویب این برنامه‌ها و تأمین اعتبارهای لازم به اهداف مورد نظر دست یابیم. تهیه اساسنامه سرای نوآوری، افتتاح حساب بانکی سرای نوآوری، عقد قرارداد همکاری برای تأمین سرمایه برنامه‌ها و طرح‌های در حال اجرا در سرای نوآوری از طریق سرمایه‌گذاران خطرپذیر، تخصیص فضا برای استقرار نمایندگان شرکت‌های سرمایه‌گذاری، حمایت از توسعه حداقل پنج محصول و سرویس جدید استارتاپی با اجرای برنامه شتاب‌دهنده‌ی منحصربه‌فرد در شتاب‌دهنده‌های سورس و هکسین و حمایت برای اخذ گواهی دانش‌بنیان برای محصولات فناورانه خارج شده از رویدادهای سرا ازجمله برنامه‌های در دست اقدام این سرای نوآوری است.»

او در پایان گفت :«اجرای برنامه‌های آموزش تخصصی، مهم‌ترین رکن در ایجاد خلاقیت و بروز ایده‌های نوآورانه است؛ بنابراین گام نخست سرای نوآوری، راه‌اندازی مدرسه کسب‌وکار نرم‌افزار و هوش مصنوعی خواهد بود. در این مدرسه محتوای آموزشی در سه رشته برنامه‌نویسی، بازی‌سازی رایانه‌ای و طراحی ابزارهای هوشمند (از مبتدی تا پیشرفته) تدوین و تدریس خواهد شد. چالش دیگر اکنون جذب ایده، انتخاب بهترین‌ها و گروه‌سازی است. برگزاری دو رویداد فناورانه با عنوان چالش هوش مصنوعی و ابزارک‌های هوشمند ایران و چالش برنامه‌نویسی کاربردی از دیگر فعالیت‌های سال جاری است که نتیجه این رویدادها به شناسایی استعدادها و ایده‌های برگزیده منجر شده و برگزیدگان این رویدادها به شتاب‌دهنده‌ها معرفی خواهند شد.»

 

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]