40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 عینک هوشمند جایگزینی برای گوشی‌های همراه

عینک هوشمند جایگزینی برای گوشی‌های همراه

عینک هوشمند، یکی از اصلی‌ترین ابزارهای ورود به جهان متاورس است. باتوجه به تعاریف متفاوتی که از متاورس وجود دارد، حداقل بر سرِ این نکته توافق نظر وجود دارد که متاورس آزمایشی برای رسیدن به اینترنت آینده خواهد بود. متاورس شبکه‌ای همه‌گیرتر از شبکه‌ دوبُعدی امروزی و «رسانه‌های اجتماعی» تواناتر از رسانه‌های موجود فراهم می‌آورد؛ و آن راهیست به اینترنت آینده. این شبکه با کمک عینک هوشمند افراد را وارد واقعیت‌هایی دیجیتالی می‌کند، تا بدون توجه به مرزهای جغرافیایی و سایر محدودیت‌های دنیای فیزیکی، به کار، بازی و زندگی بپردازند.

شیوه تعامل با متاورس یکی از جنبه‌های بحث‌برانگیز و البته مبهم این پلتفرم است. مارک زاکربرگ نام شرکتش را به «متا» تغییر داد، تا اهمیت ایده‌های جدیدش را هرچه بیشتر نشان دهد. زاکربرگ سرمایه زیادی برای طراحی و ساخت عینک هوشمند و هدست‌های واقعیت مجازی اختصاص داده است، چون بر این باور است که این دستگاه‌ها برای او سود و پول زیادی خواهند داشت و سرمایه‌ فراوانی که برای اینترنت آینده خرج کرده، قرار است کلید ورود او به امپراطوری جهانی‌اش باشد. از سوی دیگر، برخی دیگر از متخصصان، همچون مسئولین پلتفرم‌های محبوب Sandbox و Roblox، بر این باورند که دستگاه‌های مسطح مثل رایانه‌های امروزی و گوشی‌های همراه هنوز ظرفیت بالایی برای پیشرفت و کاربرد بهتر دارند و بزرگ‌ترین مزیت‌ آن‌ها، این است که تقریباً تمام مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند و دیگر نیازی به خرید سخت‌افزارهای جدید و گران‌قیمت نخواهد بود.

گزینه‌ سوم، بعد از هدست‌های واقعیت مجازی و گوشی‌های هوشمند، متمرکز بر فناوری «واقعیت افزوده» است. واقعیت افزوده، بر خلاف واقعیت مجازی که کاربران را به‌صورت کامل در تصاویر گرافیکی غرق می‌کند، تصاویر و نشانه‌های دیجیتال را با کمک ابزاری مانند عینک هوشمند، بر روی تصاویر حقیقی جهان پیرامون ما اضافه می‌کند.

واقعیت افزوده، روی گوشی‌های همراه نیز کار می‌کند؛ بازی پوکمان‌گو از کمپانی «نینتندو» و یا فیلترهای بی‌شمار اینستاگرام و اسنپ‌چت از جمله نمونه کاربرد‌های این فناوری هستند. انواع هدست و عینک هوشمند نیز به‌زودی به فناوری‌های واقعیت افزوده مجهز خواهند شد. بازیگران این صنعت تلاش می‌کنند، تا فناوری‌های متاورس و اینترنت آینده را به‌سرعت در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دهند.

چرا متاورس از واقعیت افزوده استفاده می‌کند؟

واقعیت افزوده نقش بسیار پررنگی در متاورس ایفا خواهد کرد، چون اصل زیربنایی این پلتفرم، از بین بردن مرز بین دنیای واقعیت و مجازی است. در آینده‌ای نه‌چندان‌دور از محیط‌های سه‌بُعدی همه‌گیر برای بازی، کار و ارتباطات اجتماعی استفاده خواهیم کرد؛ اما وقتی این زمان فرا برسد، پوشیدن دائمی یک هدست سنگین، محبوب و کاربردی نخواهد بود.

واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی با کمک عینک هوشمند، این امکان را فراهم می‌آورند، تا همزمان که از اینترنت آینده استفاده می‌کنیم، ارتباط خود با دنیای واقعی را نیز حفظ کنیم.

برای مثال، در محیط کار، علاوه‌بر همکارانی که در اتاق جلسه حضور فیزیکی دارند، با همکاران دورکار نیز تعامل خواهیم داشت و آن‌ها را با کمک عینک هوشمند در واقعیت افزوده، مشاهده خواهیم کرد. در حال حاضر، راهکارهای مبتنی بر واقعیت مجازی که برای محیط‌های کاری استفاده می‌شوند، همچون Horizon Workrooms در متاورس، تمام حاضران در جلسه را دورکار در نظر می‌گیرد، حتی اگر در یک اتاق کنار هم نشسته باشند. تعامل فیزیکی با حاضران در جلسه، مستلزم کنار گذاشتن هدست‌ها و واقعیت مجازی است. ابزار واقعیت افزوده، مانند عینک هوشمند به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند، تا مرز بین دنیای واقعی و مجازی را از میان بردارند.

عینک هوشمند

به عنوان مثال، برای «خریدِ مبتنی بر واقعیت مجازی» در متاورس، کاربر می‌تواند بعد از این‌که اجناس فروشگاه مدنظرش را جست‌وجو کرد، حضوری به آن فروشگاه برود و لباس‌ها را به تن کند. در این میان، دوستش هم می‌تواند با عینک‌ مخصوصش از خانه او را همراهی کند، طوری که انگار در فروشگاه حضور دارد.

بازی‌هایی همچون پوکمان‌گو نشان می‌دهند که واقعیت افزوده، زمینه بازی‌های رایانه‌ای را هم تحت‌تأثیر قرار داده‌اند. ادغام مؤلفه‌های متاورسی، همچون ادغام اجتماعی، در بازی‌ها به کاربران اجازه می‌دهد دنیایی را که ساخته‌اند، باهم به اشتراک بگذارند و به‌این‌ترتیب، تجربه‌ای بی‌سابقه از بازی خود داشته باشند.

عینک هوشمند یک گزینه‌ مناسب برای متاورس و اینترنت آینده

بسیاری بر این باورند که عینک هوشمند بهترین ابزار برای کاربرانِ اینترنت آینده است و می‌تواند ایده‌های متاورس را پدیدار کند. دیوید جیانگ، بنیان‌گذار استارتاپ Virtue، سازنده نوعی عینک هوشمند و عینک‌های همه‌گیر پیشرفته، از اولین افرادی بوده، که عینک گوگل را امتحان کرده‌اند. وی معتقد است طی گام بعدی از جریان رسیدن به اینترنت آینده، از عینک‌ها برای دسترسی به متاورس و انجام کارهایی استفاده می‌شود که در حال حاضر با گوشی‌های همراه انجام می‌شوند؛ این جریان یک روند پیشرفت طبیعی است که برای سایر فناوری‌ها و دستگاه‌ها هم رخ داده است. به عنوان مثال، می‌توان به ساعت اشاره کرد که روند پیشرفتش از دستگاه‌های غیرمتحرک مثل ساعت‌های آفتابی شروع شد و سپس به ساعت‌های مکانیکی سنگین و بزرگ، و اکنون به ساعت‌های مچی پوشیدنی تبدیل شده است.

وی ادامه می‌دهد: «این جریان عینک هوشمند و اینترنت آینده، هیچ‌وقت به عقب برنمی‌گردد. دستگاه‌های کامپیوتری از سیستم‌های غیرمتحرک به متحرک تبدیل شدند و بعد به مرحله گوشی‌های همراه، دستگاه‌های پوشیدنی مثل عینک هوشمند و اینترنت آینده رسیدند.»

عینک هوشمند

جیانگ عینک‌ها و دستگاه‌های باریک سرپوش را از جمله طراحی‌های ساختاری می‌داند که به توسعه‌گرها اجازه می‌‌دهند پتانسیل نهان متاورس را آزاد کنند. به‌این‌ترتیب، دستگاه‌های رابط کاربری، که یک‌بار با معرفی گوشی‌های همراه متحول شدند، بار دیگر زیرورو خواهند شد. گوشی‌های هوشمند انتشار نرم‌افزارهای نسل دوم اینترنت را امکان‌پذیر کردند و به کاربران اجازه دادند، تا محتوای خود را بارگذاری و مستقیماً باهم ارتباط برقرار کنند. همان‌طور که بدون گوشی‌های هوشمند، نرم‌افزارهایی همچون اینستاگرام نمی‌توانستند تا این‌اندازه در زندگی روزمره افراد ادغام شوند، عینک‌های واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی نیز نقشی تعیین‌کننده‌ در فناوری‌های متاورس و نسل سوم اینترنت یا اینترنت آینده ایفا خواهند کرد.

اینترنت آینده چگونه خواهد بود؟

آیا با توجه به آن‌چه در مورد اینترنت آینده، نسل سوم وب و عینک هوشمند، گفته شد، به این معنی است که گوشی‌های هوشمند از دور خارج می‌شوند؟ احتمالش وجود دارد! اگر متاورس بخواهد پیش‌بینی‌ها را محقق کند، کاربران ترجیح می‌دهند از طریق صفحات کوچکی با این پلتفرم ارتباط برقرار کنند که به راحتی در جیب جای می‌گیرد. واقعیت افزوده اطلاعات مورد نیاز را مستقیماً روی چشم‌اندازِ ما از دنیای واقعی قرار می‌دهد؛ بنابراین، برای مثال، با یک‌نگاه خودرو می‌تواند به ما بگوید که چقدر از شارژ باتری‌اش باقی مانده است. فارغ از این‌که به‌ چه منظور از قلمروی دیجیتال استفاده می‌کنیم، شکل دستگاه رابط نقش بسیار مهمی در تعامل با این دنیا و مصرف اطلاعات ایفا می‌کند. محصولاتی همچون عینک هوشمند زمانی تولید شدند که کاربرد ارزشمندی برایشان وجود نداشته اشت، به‌همین‌دلیل پیشرفت‌های آن‌ها کاذب به‌نظر می‌رسند؛ با این‌حال، پیشرفت سریع متاورس مسیرِ پیش‌ِ روی اینترنت آینده را تغییر خواهد داد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]