فناوری تولید همزمان متن آهنگ، الهامبخش آهنگسازان
حال هنرمندان حوزه موسیقی میتوانند با کمک گرفتن از فناوری تولید همزمان متن آهنگ که توسط پژوهشگران دانشگاه واترلو بلژیک توسعه داده شده، برای نوشتن متن آهنگشان ایدهها و راهنماییهای خلاقانه دریافت کنند.
LyricJam که یک سیستم مجهز به هوش مصنوعی است که به طور همزمان و در هنگام پخش شدن موسیقی بدون متن، برای آن متن یا شعر تولید میکند. این فناوری تولید همزمان متن آهنگ توسط آزمایشگاه پردازش زبان طبیعی دانشگاه واترلو طراحی شده است.
[irp posts=”14946″]این آزمایشگاه، به سرپرستی یکی از اساتید مهندسی این دانشگاه به نام اُلگا وچتوموا، سالهاست که در حوزه کاربردهای خلاقانه هوش مصنوعی مطالعه میکند.
اخیراً وچتوموا و دو تن از فارغالتحصیلان دانشگاه واترلو به نام گاوراو ساهو و دهورو کومار، فناوری توسعه دادهاند که بر اساس جنبههای مختلف یک قطعه موسیقی از جمله روند آکوردها، گام و ضرب آن و آلات موسیقی به کار رفته در آهنگ، متنی برای آن تولید و شبیهسازی میکند که حال و هوا و احساسات موسیقی پسزمینه را منعکس میکند.
این فناوری تولید همزمان متن آهنگ همزمان با اجرای موسیقی توسط یک موزیسین یا گروه موسیقی، فایلهای صوتی را به طور پیوسته دریافت میکند و شبکه عصبی آن پس از پردازش این فایلها، متن یا شعر متناسب با موسیقی مربوطه را تولید میکند. هنرمندان سپس میتوانند از این اشعار الهام گرفته و شعر خود را بنویسند.
وچتوموا اظهار داشت: «هدف این سیستم نوشتن شعر یا متن آهنگ نیست، بلکه قصد ما کمک به هنرمندان و بیدار کردن خلاقیت آنان است. این سیستم متنی شاعرانه حاوی عبارات و استعارات نو و خلاقانه تولید میکند تا ذهن هنرمند را به سمت و سوسی ببرد که تا به حال به ذهن وی خطور نکرده است.»
[irp posts=”20237″]استفاده از یک شبکه عصبی
شبکه عصبی طراحیشده توسط این پژوهشگران مضمون شعر، کلمات و سبک آلات موسیقی به کار رفته در موسیقی مدنظر هر یک از فایلهای صوتی را شناسایی کرده و یاد میگیرد. برای مثال، پژوهشگران دیدند که نوع شعری که برای موسیقی آرامشبخش تولید شده بود با شعر تولیدشده برای موسیقیهای پرهیجان تفاوت آشکاری دارد.
پژوهشگران همچنین مطالعهای روی کاربران انجام دادند و به این منظور از تعدادی موسیقیدان دعوت کردند تا در هنگام استفاده از این سیستم اجرایی زنده داشته باشند. سپس وچتوموا گفت: «نتیجه این مطالعه غیرمنتظره بود. شرکتکنندگان در این آزمایش پس از خواندن اشعار تولیدشده توسط هوش مصنوعی تشویق به بداههگویی شدند. برای مثال، اشعار به هنرمندان کمک کردند تا آکوردهای آهنگ را به نحوی متفاوت تنظیم کنند و بداههگویی آنان را در مسیری کاملاً جدید قرار دادند. برخس از موزیسینها نیز از این اشعار کمک گرفتند تا مطمئن شوند سرودههای آنان به لحاظ احساسی با موسیقی اصلی همخوانی داشته باشد.»
[irp posts=”10022″]یکی دیگر از یافتههای این مطالعه مربوط به جنبه خلاقیت مشارکتی آزمایش بود. شرکتکنندگان در این آزمایش اظهار داشتند که این سیستم را به عنوان یک همکار بداههنواز و بدون دید انتقادی میبینند که حتی در زمانی که مشغول نوشتن و تولید موسیقی نیستند نیز آنها را به نواختن آلات موسیقی تشویق میکند.
وقتی سرویس LyricJam در ماه امسال عرضه شد، 1500 کاربر از گوشه و کنار دنیا آن را امتحان کردند. تیم پشت این سیستم قصد دارد آن را در کنفرانس بینالمللی خلاقیت رایانهای در ماه سپتامبر معرفی کند. اگر میخواهید این سیستم را امتحان کنید میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
آیا آهنگسازان از راههای دیگر هم میتوانند از کاربردهای هوش مصنوعی بهره ببرند؟
انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید