Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی دو برابر سریع‌تر از انسان خط بریل را می‌خواند

هوش مصنوعی دو برابر سریع‌تر از انسان خط بریل را می‌خواند

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کمبریج موفق به ساخت حسگر رباتیکی شده است که با بهره‌گیری از تکنیک‌های هوش مصنوعی، قادر است متون نوشته شده به خط بریل را با سرعتی معادل 315 کلمه در دقیقه بخواند. این سرعت خواندن تقریبا دو برابر سرعت یک انسان است. در عین حال، دقت این حسگر رباتیک 87 درصد گزارش شده است که نزدیک به دقت یک انسان است.

پیش از این، حسگرهای رباتیک طراحی‌شده برای خواندن خط بریل، تنها قادر به خواندن یک حرف در یک بار به صورت جداگانه بودند. اما حسگر جدید توسعه داده‌شده در دانشگاه کمبریج، با الهام از حساسیت بالای انگشت انسان، به روش بیومتریک یا همان زیست‌سنجی روی متن لغزش پیدا می‌کند و حروف را به صورت پیوسته می‌خواند. این روش لغزشی، کارایی بسیار بالاتری نسبت به روش قبلی دارد.

بازسازی سطح بالای حساسیت نوک انگشت انسان در یک حسگر رباتیک، چالش مهم مهندسان هوش مصنوعی است، زیرا نیازمند دستیابی به کارایی انرژی بالا در عین افزایش حساسیت است. حسگر توسعه داده شده در این پروژه، دارای یک دوربین در نوک خود است و اطلاعات به دست آمده از دوربین و سایر حسگرها را با هم ترکیب می‌کند تا بتواند متن‌های بریل را بخواند.

یکی از مشکلات اصلی و معمول این گونه ربات‌ها، بروز پدیده تاری تصویر در حین حرکت سریع حسگر است که مستلزم پردازش تصویری گسترده و مصرف انرژی بالایی است. به همین منظور، محققان، الگوریتم‌های یادگیری ماشین پیشرفته‌ای به کار گرفتند تا بتوانند تصاویر را پیش از تشخیص حروف واضح کنند.

 پس از اعمال این الگوریتم‌ها، محققان موفق شدند حسگر رباتیک را با سرعت بالا روی سطوح حاوی خط بریل حرکت دهند و آن را بخوانند. نتایج آزمایش‌ها نشان داد این حسگر می‌تواند با سرعت 315 کلمه در دقیقه و دقت 87 درصد متون بریل را بخواند. این دستاورد نویدبخش پیشرفت قابلیت‌های رباتیک با بهره‌گیری از یادگیری ماشین است.

محققان ابراز امیدواری کردند که حسگر توسعه یافته می‌تواند در آینده به عنوان بستری برای ساخت اندام‌های مصنوعی یا دست‌های رباتیک با سطح حساسیت بالا به کار رود.

آیا فکر می‌کنید در آینده شاهد ربات‌های بیشتری برای کمک به افراد نابینا خواهیم بود؟ چه ربات‌هایی؟

بنر اخبار هوش مصنوعی

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]