Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 6G ؛ فناوری که با قدرت مغز انسان برابری کرده و به اتومبیل‌ها در دیدن اطراف خود کمک می‌کند

6G ؛ فناوری که با قدرت مغز انسان برابری کرده و به اتومبیل‌ها در دیدن اطراف خود کمک می‌کند

زمان مطالعه: 3 دقیقه

متخصصان ضمن اشاره به قابلیت‌های شگفت‌ انگیز نسل بعدی اینترنت موبایل، پیش‌بینی کردند فناوری 6G تا سال 2036 به سطحی از پیشرفت دست پیدا می‌کند که می‌تواند با قدرت مغز انسان برابری کند.

به گفته متخصصان فناوری 6G تا سال 2036 به سطحی از پیشرفت دست پیدا می‌کند که می‌تواند با قدرت مغز انسان برابری کند. طبق پیش‌بینی این متخصصان اَبَرکامپیوترهای AI با تکیه بر فناوری‌هایی که در آینده پا به عرصه ظهور خواهند گذاشت، می‌توانند هر چیزی، از پهپادها گرفته تا خودروهای خودران را کنترل کنند.

بر اساس مطالعات صورت گرفته، تلفن‌های هوشمند به کمک فناوری 6G می‌توانند ادارات را به صورت لحظه به لحظه تحت نظر داشته باشند و  وسایل نقلیه نیز با اتکا بر این فناوری می‌توانند سویِ دیگر دیوارها و اطراف خود را ببینند.

در هفته‌ای که گذشت از ساخت ریزتراشه‌ای خبر دادیم که مجهز به فناوری 6G است و می‌تواند در کسری از ثانیه صدها فیلم را از نتفلیکس دانلود کند. این تراشه هم‌اکنون آماده تولید انبوه است.

بسیاری امیدوارند اینترنت 5G زندگی انسان‌ها را متحول کند و تمامی دستگاه‌های الکتریکی بتوانند به واسطه آن به صورت مجازی به اینترنت متصل شوند. با این حال، به عقیده پیشگامان حوزه فناوری، 6G نسبت به 5G قابلیت‌های شگفت‌انگیزتری خواهد داشت؛ برای مثال، طبق پیش‌بین آن‌ها، چناچنه تلفن‌های هوشمند به 6G مجهز شوند،عملکردشان 10.000 برابر سریع‌تر خواهند شد.

6G

تلفن‌های هوشمند به کمک فناوری 6G می‌توانند ادارات را به صورت لحظه به لحظه تحت نظر داشته باشند و علاوه بر این وسایل نقلیه نیز با اتکا بر این فناوری می‌توانند سویِ دیگر دیوارها و اطراف خود را ببینند. طبق گمانه‌زنی‌های دانشمندان تا ساخت دستگاه‌هایی که بتوانند از اینترنت بی‌سیم نسل بعدی استفاده کنند، یک دهه فاصله داریم.

آن‌ها می‌گویند: « با توجه به تعداد رو به افزایش برنامه‌هایی از قبیل واقعیت مجازی/افزوده، وسایل نقلیه خودمختار، اینترنت اشیاء، بک‌هال بی‌سیم (به جای نصب مشقت‌بار کابل‌های فیبر نوری) و برنامه‌های جدیدتری که ایده ساخت‌شان هنوز به فکر کسی خطور نکرده است، به نرخ داده بیشتر و تأخیر کمتری، نسبت به آنچه فناوری 5G برای عرضه دارد، نیاز داریم.»

6G

با این حال، به عقیده پیشگامان حوزه فناوری، 6G نسبت به 5G قابلیت‌های شگفت‌انگیزتری خواهد داشت؛ برای مثال، طبق پیش‌بین آن‌ها، چناچنه تلفن‌های هوشمند به 6G مجهز شوند، 10.000 برابر سریع‌تر خواهند شد.

«احتمالاً رویای پیاده‌سازی شبکه‌های 6G و برنامه‌‎های بی‌سیم در دهه آینده محقق می‌شود و پهنای باند آن‌ها بین 100 گیگاهرتز تا 1 تراز هرتز خواهد بود و طبیعتاً در چنین شرایطی نرخ انتقال داده‌ها افزایش می‌یابد.»

متخصصان متعقدند فناوری 6G  ظرفیت و توان بالایی در «سنجش، تصویربرداری، طیف‌سنجی فوق‌العاده دقیق و غیره» دارد. آن‌ها معتقدند این فناوری به ایمن‌تر شدن ارتباطات نظامی نیز کمک می‌کند؛ برای مثال می‌توان ربات‌ها و پهپادهای جدیدی طراحی کرد که به واسطه این فناوری می‌توانند به اَبَرکامپیوترهای AI متصل شوند و به صورت لحظه‌ای و به کمک GPSهای پیشرفته عملیات ردیابی را انجام دهند.

طبق محاسبات دانشمندان، در صورت استفاده از این فناوری توان محاسباتی گوشی‌های هوشمند با مغز انسان برابری خواهد کرد. آن‌ها ضمن تأکید بر نقش و اهمیت قانون مور (Moore) در افزایش توان محاسباتی می‌گویند « احتمالاً تا سال 2036  با 1000 دلار (قیمت یک گوشی هوشمند)  می‌توانیم کامپیوتری خریداری کنیم که توان محاسباتی‌اش با مغز انسان برابری می‌کند.»

این مشاهدات ریشه در مطالعاتی دارند که ادعا می‌کنند توان محاسباتی از سال 1965طی زمان افزایش یافته است. تحلیل‌های پیش‌رو نشان می‌دهند که احتمالاً فرکانس‌های تراهرتز جزء اولین طیف‌های بی‌سیمی خواهند بود که می‌توانند محاسبات لحظه‌ای مورد نیاز برای تجهیز ماشین‌ها به قوه اداراک انسان‌ها از راه دور  و به صورت بی‌سیم را فراهم کنند. برای درک این موضوع بهتر است یک مقایسه انجام دهیم: در حال حاضر، کامپیوترهای 1000 دلاری می‌توانند در هر ثانیه یک تریلیون، به عبارتی 10.000 برابر کُندتر از کغز انسان، محاسبه انجام دهند.

6G

در حال حاضر، توان محاسباتی کامپیوترهای 1000 دلاری مجهز به فناوری USD برابر با یک تریلیون محاسبه بر ثانیه است؛ یعنی سرعت آن تقریباً 10.000 برابر کُندتر از مغز انسان است.

نویسندگان در این مقاله‌ که به ترسیم آینده اینترنت موبایل اختصاص داده‌اند، حسگرهای «نوری» فناوری 6G را نسبت به سیگنال‌های اینترنت موبایل پیشین « خیلی بهتر» دانسته‌اند. در این مقاله گفته شده است که: « در آینده به کمک اسکن نوری می‌توانیم تصاویری از فضاهای فیزیکی ایجاد کنیم، به عبارت دیگر تولید این تصاویر از طریق نظارت سیستماتیک بر سیگنال‌هایی که در آرایه‌ای از زوایای مختلف دریافت کرده‌ایم امکان‌پذیر می‌شود.» «علاوه بر این ممکن است بتوانیم ویژگی‌های یک اتاق، اداره یا یک محیط پیچیده را در کسری از ثانیه اندازه گیری کنیم.»

«دستگاه‌های بی‌سیم با اتکا بر این قابلیت می‌توانند عملِ سنجش یک فضای واقعی را از راه دور انجام دهند و از هر محیطی که لازم است نقشه‌ و تصویر جمع‌آوری کنند. در نهایت نقشه‌های دو بعدی و سه بعدی از جهان در اختیار خواهیم داشت که به وسیله دستگاه‌هایی که در آینده توسعه داده می‌شوند بر روی فضای ابری بارگذاری و به اشتراک گذاشته می‌شوند.» علاوه بر آنچه گفته شد این فناوری می‌تواند « بر مبنای اسکن طیفی فرکانس، وجود مواد، گازها و آیتم‌های به خصوصی» را تشخیص دهد. این فناوری «ممکن است بتواند وجود مواد شیمیایی یا مواد آلرژی‌زا در غذا، نوشیدنی و هوا و یا سایر نواقص دنیای پیرامون ما را از طریق طیف‌سنجی تشخیص دهد؛ قابلیت طیف‌سنجی در تلفن‌های هوشمند 6G میسر خواهد شد.»

نویسندگان این مقاله می‌گویند سیستم‌های تشخیص نورِ اتومبیل‌های خودران «در هوای مه‌آلود، بارانی و ابری» کارایی ندارند. «با این حال، رادار mmWave و تراهرتز (6G) می‌توانند در هوای نامساعد به پرواز و رانندگی ایمن کمک کنند و علاوه بر این در تأمین امنیت ملی و نظامی نیز کاربرد دارند.

سیستم‌های رادار دو فرکانسی امکان رانندگی و پرواز در هوای مه‌آلود و بارانی سنگین را مسیر می‌کنند. امواج تراهرتز می‌توانند قوه بینایی انسان و ماشین را ارتقا دهند تا آن‌ها بتوانند اطراف خود و هم‌چنین اشیایی که در نقطه کور قرار دارند را ببینند. از این روی انتظار می‌رود این نوع امواج به ارتقای عملیات نجات، نظارت، پیمایش خودکار و مکان‌یابی کمک کنند.

سطح یک ساختمان (برای مثال دیوار، کف ساختمان، در و غیره) نقش یک آینه را ایفا می‌کند ( به زبان ساده، انرژی تراهرتز را به خوبی منعکس می‌کنند) و این امکان را برای تصویربرداری تراهرتز فراهم می‌کنند تا محیط اطراف، آن سوی دیوارها را ببینند.»

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]