آشکارساز هستهای فوق حساس ؛ اختراع دانشآموز ایرانی پایه دوازدهم
اولین آشکارساز هستهای فوق حساس سهگانه با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم ژنتیک در ایران اختراع شد.
محمد قویدل، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش هرمزگان، مدعی شد یاسین پرموته، یکی از دانشآموزان دبیرستان جلال آلاحمد شهرستان سیریک، موفق به اختراع آشکارساز هستهای فوق حساس سهگانه با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم ژنتیک شده است. او با ثبت این اختراع در طبقهبندی بینالمللی افتخارآفرین شده است.
قویدل در رابطه با این خبر که توسط اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان منتشر شده توضیح داد و مدعی شد که این دانشآموز که مشغول به تحصیل در پایه دوازدهم است، در قالب تیم پژوهشی هرمزگان متشکل از دکتر منصور فرهادی، دانشمند سازمان انرژی اتمی ایران و همچنین فاطمه ادیم، موفق به ثبت این اختراع و درخشیدن نام هرمزگان در سطح بینالمللی شد.
همچنین دکتر فرهادی درباره نحوه ثبت این اختراع توضیحاتی داده که معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش هرمزگان توضیحاتش را اینچنین نقل کرده است: «دستگاه آشکارساز هستهای فوق حساس که توسط یاسین پرموته اختراع شده، یکی از استراتژیکترین و مهمترین ابزارها برای صنعت هستهای هر کشوری به حساب میآید و خوشبختانه تیم پژوهشگران استان هرمزگان موفق به ساخت و تولید آن شدهاند». بنا بر ادعای فرهادی، برای ساخت و به تولید رساندن این دستگاه زمانی حدود یک سال نیاز بوده است.
قویدل در ادامه درباره روند ثبت این اختراع هم توضیحاتی ارائه کرده است. بنا به گفته او فرایند ثبت این اختراع در روز پانزدهم فروردین در آستانه روز ملی فناوری هستهای سال 1400 و به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردها و بهترین اتفاقات برای کشور رقم خورده است.
وی در پایان درباره پتانسیل موجود در دانشآموزان استان هرمزگان صحبت کرد: «در استان هرمزگان ظرفیتهای دانشآموزی بسیار مستعد و توانمند وجود دارد. مسئولین این استان باید کمک کنند تا زمینه برای شکوفایی استعدادهای این دانشآموزان فراهم شود.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید