کار فریلنسری در هوش مصنوعی و مزایا و معایب آن
در اصل کار فریلنسری کاری است که در آن فرد بهجای کار برای یک شرکت، برای خودش کار میکند. با اینکه فریلنسرها با شرکتها و سازمانها قرارداد کاری دارند، این قراردادها با قراردادهای کاری بلندمدت و حضوری متفاوت است و دستآخر فریلنسرها خود-اشتغال هستند.
با اینکه کار فریلنسری نیز خود انواع مختلفی دارد، اما میتوان ویژگیهایی کلی برای کار فریلنسری برشمرد. بهصورت کلی در کار فریلنسری، فریلنسرها خود مسئول بسیاری از چیزهایی هستند که در کار سنتی بر عهده کارفرماست. برای مثال تنظیم ساعات کاری و تقسیم کار میان پروژههای مختلف.
مزایا و معایب کار فریلنسری
کار فریلنسری هم مانند اشکال دیگر کار کردن مزایا و معایب خاص خودش را دارد. پیش از ورود به این حوزه باید بدانید که فریلنسر بودن صرفاً نوعی از کار کردن نیست و یک سبک زندگی تمامعیار است و تمام سطوح زندگیتان را از برنامه روزانه تا روابط اجتماعی و درآمدتان تحتتاثیر قرار میدهد. مزایای کار فریلنسری:
انعطافپذیری
بیشک کار فریلنسری منعطفتر از کار تماموقت حضوری است. مسئولیت تقسیم ساعت بین کار و استراحت با خودتان است و میتوانید مدیریت زمان را خودتان انجام دهید. اگر از عهده مدیریت زمان بربیایید میتوانید با فریلنسری تعادلی میان کار و زندگیتان ایجاد کنید.
حذف هزینهها و خستگیهای رفتوآمد
ساعت کاری اکثر شرکتها شبیه به هم است و به همین خاطر در شهرهای بزرگی مثل تهران حجم شلوغی و رفتوآمدها در ساعات شروع و پایان ساعات کاری افزایش مییابد. حالا اگر فاصله بین خانه و محل کارتان هم زیاد باشد کار کردن برایتان خیلی سختتر هم میشود. کار فریلنسری طبیعتاً این هزینهها و خستگیها را حذف میکند و میتوانید در زمانتان صرفهجویی کنید.
تجربه کاری بینالمللی
با کار فریلنسری شما این شانس را خواهید داشت که در تیمهایی کار کنید که هر کدام از اعضای تیم از یک کشور هستند. کار در چنین شرکتهایی باعث میشود در جریان آخرین تحولات حوزه تخصصی خود قرار بگیرید و با تیمهای حرفهای کار کنید.
درآمد بالاتر
احتمالاً درآمد بالاتر همان مزیتی است که بسیاری را به سراغ کار فریلنسری برای شرکتهای خارجی سوق میدهد. البته باید بدانید که لزوماً همه کارهای فریلنسری درآمد بهتری ندارند.
همانطور که گفتیم کار فریلنسری معایب و چالشهای خاص خودش را نیز دارد. در ادامه به چند مورد از این چالشها اشاره میکنیم:
بازار رقابتی جهانی
در این بازار شما صرفاً با ایرانیها رقابت نمیکنید. تعداد درخواستها برای هر شغل بسیار بالاست و رقابت شدیدی برای گرفتن هر موقعیت شغلی برقرار است. احتمالاً میلیونها نفر در جهان شرایط کاری شبیه شما دارند. برای اینکه از بازار عقب نمانید باید همیشه بهروز باشید و مهارتهایتان را بالا ببرید.
بیکاریهای دورهای
احتمال دارد که در بازهای از سال پروژهای دستتان نباشد. بنابراین پیش از این دورههای بیکاری باید چارهای برای چنین شرایطی بیندیشید. بخشی از درآمدتان را حتماً برای چنین مواقعی پسانداز کنید و حین انجام یک پروژه به فکر گرفتن پروژههای بعدی باشید.
قطع شدن روابط اجتماعی
در کارهای حضوری و تماموقت شما با افراد زیادی ارتباط رودرو دارید. بسیاری از روابط کاری میتواند به روابط دوستانه ختم شود. در کار فریلنسری اما شما بهتنهایی در خانه کار میکنید و احتمالاً فقط در مواقع ضروری با همکارانتان در خارج از کشور صحبت میکنید. بنابراین اگر به فکر کار فریلنسری هستید، حتماً حواستان به روابط اجتماعیتان باشد.
سایتهایی فریلنسری
با یک سرچ ساده میتوانید به سایتهای فریلنسری بروید و قوانین و شرایط فعالیت در هر کدام از آنها را بخوانید. فراموش نکنید که این سایتها تنها روش یافتن کار فریلنسری نیست و ما در بخشهای بعدی این مطلب راههای دیگری را نیز معرفی کردهایم.
1.Upwork
یک پلتفرم فریلنسیگ آمریکایی است که شرکتها و فریلنسرها میتوانند در آن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این پلتفرم بیش از 18 میلیون فریلنسر دارد که مراحل ثبتنام و احراز هویتشان را انجام دادهاند. ارزش پیشنهادات کاری که در این سایت گذاشته میشود. سالانه بالغ بر یک میلیارد دلار است. به همین خاطر میتوان Upwork را بزرگترین بازار فریلنسری جهان دانست.
مراحل ثبتنام در اکثر سایتهای فریلنسری شبیه به هم است و تفاوتهای اندکی با هم دارند. این سایت با ایران کار نمیکند و مجبورید از راههای جایگزین برای باز کردن اکانت استفاده کنید. مثلاً با وی پی ان وارد سایت شوید.
برای اینکه بتوانید برای پروژهها پیشنهاد کاری بفرستید باید از سایت اعتبار بخرید. برای هر پیشنهادی که میفرستید بخشی از این اعتبار هزینه میشود. البته برای کسانی که برای اولین بار در سایت ثبتنام میکنند این امکان فراهم شده است که پیشنهادهای اولیهشان را بهصورت رایگان برای کارفرما ارسال کنند.
همیشه شما نیستید که برای پروژهای درخواست میفرستید. کارفرماها هم میتوانند با خواندن رزومهتان اگر شما را مناسب پروژهشان دیدند درخواست همکاری برایتان ارسال کنند.
2.freelancer.com
دفتر مرکزی این سایت در سیدنی استرالیا قرار دارد. روش کلی کارش شباهت زیادی به Upwork دارد. این سایت در سال 2009 شروع به کار کرد. در این سایت نیز اگر با IP ایران ثبتنام کنید حساب کاربریتان مسدود میشود. در ادامه این مطلب روشهای استفاده از این سایتها توضیح داده شده است.
سایتهای کار فریلنسری ایرانی
در چند سال اخیر، سایتهایی که در داخل ایران کارفرمایان و فریلنسرها را به هم وصل میکنند افزایش چشمگیری یافته است. در ادامه به چند مورد از سایتهای ایرانی که میتوانید پروژههای هوش مصنوعی یا حوزههای مربوط به هوش مصنوعی را بیابید اشاره خواهیم داشت:
کدرزایران
کدرزایران بستری است که بهصورت تخصصی برای انجام پروژههای برنامهنویسی ساخته شده است و برنامهنویسها از سراسر کشور میتوانند برای انجام پروژههایی که کارفرمایان در این سایت سفارش میدهند بهصورت دورکاری با پروژهها همکاری داشته باشند.
پارس فریلنسر
پارس فریلنسر مانند کدرزایران محدود به برنامهنویسان نیست و اغلب حوزههای کاری که برای دورکاری مناسب است دربرمیگیرد. در این سایت نیز میتوانید پروژههای مربوط به برنامهنویسی، پایتون، R و خود هوش مصنوعی بیابید.
کار فریلنسری در هوش مصنوعی
بنابر گزارش KPMG، یکی از بزرگترین شرکتهای جهان در حوزه مشاوره مالی، آینده از آن انواع کسبوکار هوش مصنوعی است و در چند سال آینده شغلهای بسیاری به آشنایی با هوش مصنوعی نیاز خواهند داشت و فریلنسرها نیز در این بازار نقشی اساسی خواهند داشت.
اخیراً سایت مشهور کار فریلنسری Upwork نیز نتایج یکی از نظرسنجیهایش را منتشر کرده است. بنابراین نظرسنجی هوش مصنوعی دومین مورد در موارد با سرچ بالا در این سایت بوده است. در همین بررسی، 59درصد از مدیران اعلام کردهاند که بهدنبال استخدام استعدادهایی هستند که بهدنبال ساعات کاری منعطف هستند.
میتوانید با رعایت موارد زیر شانستان را برای یافتن پروژه بالاتر ببرید:
-در یک حوزه بهترین باشید.
این توصیه قدیمی همچنان کارآمد است. بهتر است تمرکزتان را روی یکی از بخشهای هوش مصنوعی بگذارید و مهارتتان را در آن بالا ببرید. علاقه خود را در هوش مصنوعی پیدا کنید و در آن عمیق شوید.
-ترندهای بازار هوش مصنوعی را شناسایی کنید
اگر بهتازگی کارتان را در حوزه هوش مصنوعی شروع کردهاید و هنوز مهارتتان خیلی بالا نیست، بهتر است با کسانی که سابقه طولانی در این حوزه دارند مشورت کنید تا درکی از روندهای بازار در چند سال آینده داشته باشید. اگر این کار را نکنید این خطر وجود دارد که روی چیزی وقت بگذارید که در آینده مشتری نداشته باشد.
-کارتان را از کارآموزی شروع کنید
اگر هیچ تجربه کاری در زمینه هوش مصنوعی ندارید، احتمالاً برایتان یافتن کار فریلنسری در زمینه هوش مصنوعی دشوار خواهد بود. میتوانید مدتی را در یک استارتاپ هوش مصنوعی کارآموزی کنید تا بهتر تواناییها و علائقتان را بشناسید.
-در مسابقات سایت کگل شرکت کنید
پس از اینکه مهارتهای لازم را کسب کردید میتوانید در مسابقات سایت کگل شرکت کنید. داشتن رتبه خوب در سایت کگل میتواند نقطه قوت بسیار مهمی در رزومه شما باشد.
-با فعالیت در فرومها و انجمنهای تخصصی شبکهسازی کنید
در فرومها و انجمنهای خارجی که در زمینه شغلیتان وجود دارد فعال باشید. در هر حوزه از هوش مصنوعی، سایتهایی وجود دارد که امکان گفتوگو میان متخصصان آن حوزه را فراهم کردهاند. فعالیت در این سایتها باعث میشود با افراد جدیدی آشنا شوید، شبکهسازی کنید و شانستان را برای گرفتن پروژه بالا ببرید.
-شبکههای اجتماعی و وبلاگ بهروز و فعالی داشته باشید
داشتن حساب لینکدین که در آن توضیحی درباره کارتان و مهارتهایتان آمده برای یافتن کار بسیار میتواند مفید باشد. همچنین میتوانید وبلاگ یا سایتی داشته باشید و نمونهکارهای خود را در آن بگذارید و درباره اخبار حوزه تخصصیتان مطلب بنویسید.
-اعتمادسازی کنید
یکی از رایجترین کلیشهها درباره کار فریلنسری این است که در این نوع از کار با کار کمتر درآمد بیشتری به دست آورد. اما واقعیت این است که در کار فریلنسری هم ددلاینهایی وجود دارد و شما باید کارتان را بهموقع تحویل دهید. یکی از مهمترین و دشوارترین کارهایی که در فریلنسری باید انجام دهید اعتمادسازی است. شما باید به ددلاینهای کارفرما متعهد باشید و این اطمینان را به او بدهید که پروژه برای شما بسیار مهم است و سخت مشغول به کار بر روی پروژه هستید.
مشکلات کار فریلنسری در ایران
همانطور که گفتیم بسیاری از سایتهای کار فریلنسری اگر بدانند ایرانی هستید حسابتان را مسدود میکنند. از طرف دیگر، احتمالاً به خاطر مشکلاتی که در بخش تراکنشهای مالی بین ایران و بسیاری از کشورها وجود دارد نگران دریافت دستمزدتان پس از اتمام پروژه هستید.
همه این مشکلات بخشی از واقعیتهای کار فریلنسری در ایران است. اما این نکته را هم نباید فراموش کرد که بسیاری در همین شرایط و با وجود همین مشکلات از ایران کار فریلنسری انجام میدهند.
در واقع کار فریلنسری در ایران سختتر است اما محال نیست. اگر میخواهید ازطریق سایتهای فریلنسری کار کنید، برای ثبتنام از IP ایران استفاده نکنید.
برای گرفتن دستمزدتان هم راههای بسیاری وجود دارد؛ اگر خارج از ایران دوست یا آشنایی دارید بهراحتی میتوانید به دستمزدتان برسید. راه دیگر استفاده از خدمات شرکتهای واسطهای است که کارشان انجام همین تراکنشهاست. مثلاً میتوانید ازطریق این شرکتها حسابهای پیپل بسازید.
نکته دیگر این است که سعی کنید بیشتر با شرکتهای کوچک و یا حتی با اشخاص حقیقی کار کنید. حساسیت بر روی شرکتهای بزرگ بالاست و معمولاً این شرکتها خطر نمیکنند همکاری از کشورهای تحریمشده داشته باشند.
در مجموع، کار فریلنسری هم سختیهای خاص خودش را دارد. بهویژه با شرایطی که فعلاً در ایران وجود دارد این کار اندکی سختتر هم شده است. اما کار کردن به این شیوه، بستگی به شخصیت و پسند شما دارد. امکان دارد در آغاز کار فریلنسری سختیهای بیشتری داشته باشید؛ صبور باشید و مطمئن باشید با ادامه کار و بهتر شدن رزومه کاری شرایط برایتان بهتر خواهد شد.