در برنامه رادیوم کاربردهای هوش مصنوعی در مهندسی عمران بررسی شد
مهمان این هفته برنامه رادیوم در رادیو جوان علی بشاش، پژوهشگر کاربرد هوش مصنوعی در مهندسی عمران بود.
در این برنامه بشاش ابتدا تعریفی از هوش مصنوعی ارائه داد. تعریفی که بشاش از هوش مصنوعی داشت همان تعریف مشهوری است که جان مککارتی برای نخستین بار ارائه داده است. جان مکارتی را معمولا به عنوان پدر هوش مصنوعی میشناسند. او کسی بود که زبان برنامهنویسی لیسپ را ابداع کرد.
به گفته بشاش اگر ماشین یا کامپیوتری ساخته شود که بتواند مثل انسان یا بالاتر از انسان فکر و عمل کند به آن هوش محصول هوش مصنوعی یا هوش ماشینی میگوییم.
علی بشاش در ادامه صحبتهایش اشارهای هم به زبانهای برنامهنویسی مورد استفاده در هوش مصنوعی داشت و پایتون را بهترین زبان موجود برای انجام پروژههای هوش مصنوعی بهویژه در حوزه مهندسی عمران دانست.
پایتون یک زبان برنامهنویسی شئگرا، تفسیری و همهمنظوره است برای نخستین بار در سال 1991 به دست خیدو فان روسوم منتشر شده است. این زبان بهخاطر کتابخانههای استاندارد غنی که دارد کاربردهای فراوانی در هوش مصنوعی یافته است.
علی بشاش در این گفتوگو منبعی نیز برای یادگیری پایتون معرفی کرد. به نظر او کتاب مبانی پایتون منبع خوبی برای شروع یادگیری این زبان برنامهنویسی است. پیشبینیهای بسیاری درباره آینده هوش مصنوعی میشود. این محقق حوزه کاربردهای هوش مصنوعی در مهندسی عمران هم به یکی از این پیشبینیها اشاره داشت. بنابر این پیشبینی تا سال 2050 تقریباً پنجاه درصد از کارها را رباتها انجام خواهند داد.
بخش پایانی صحبتهای علی بشاش درباره کاربردهای هوش مصنوعی در مهندسی عمران بود. به نظر او هوش مصنوعی، مهندسی عمران را نیز مانند دیگر رشتهها تحتتاثیر خود قرار داده و کاربردهای بسیاری در این حوزه یافته است.
علی بشاش ورود هوش مصنوعی به مهندسی عمران را بسیار موفقیتآمیز قلمداد کرد و اشارهای هم به یکی از کاربردهای جالب هوش مصنوعی در مهندسی عمران داشت. هوش مصنوعی میتواند تناسب بسیار دقیقی از میزان اختلاط مواد برای آسفالت تخمین بزند.
گفتنی است برنامه رادیوم به سردبیری احسان مهرجو و با مجریگری سیاوش صفاریانپور از رادیو جوان پخش میشود.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید