طراحی نرمافزار اتومبیل بدون سرنشین توسط دانشجویان ایرانی؛ خودروی خودران وطنی در راه است؟
مدتی است که عنوان «خودروهای خودران» بیش از گذشته شنیده میشود و استفاده از آن در مکالمات روزمره افراد، مطالب نشریات و رسانهها، مقالات علمی و تحقیقات و غیره بیشتر شده است. این موضوع نشان از پیشرفت سریع تکنولوژی خودروهای بدون سرنشین دارد. اما آیا امکان سوار شدن بر خودروی خودران وطنی برای ایرانیها میسر خواهد شد؟
از آنجایی که استفاده گسترده از این خودروها هنوز در سراسر دنیا رایج نیست، از طرفی وضعیت صنعت خودروسازی ایران و نگاهی به آن ممکن است باعث شود تا مردم کشور تصور کنند با دیدن یک خودروی خودران در خیابانهای کشور فاصله زیادی دارند یا حتی ممکن است هرگز چنین اتفاقی برایشان رخ ندهد.
به گزارش هوشیو به نقل از همشهری آنلاین، واقعیت برعکس است و چند نفر از دانشجویان برجسته ایرانی حالا احتمال سوار شدن بر خودروی خودران وطنی را با طراحی یک نرمافزار خودروی خودران افزایش دادهاند. عباس امیدی، مدیر تیم رباتیک و هوش مصنوعی دانشگاه علم و صنعت در اینباره توضیحاتی داده است.
وی درخصوص انتخاب شدن چند تن از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در مسابقات بینالمللی خودرو خودران گفت: «از سال 1398 و در بحبوحه شیوع بیماری کرونا تیم پنج نفره ما از دانشگاه علم و صنعت در مسابقات کشوری هوش مصنوعی که میزبانی آن به عهده دانشگاه صنعتی شریف بود، شرکت کرد و رتبه اول را به دست آورد. سال بعد از آن در مسابقات بنیاد ملی نخبگان در زمینه خودرو خودران عنوان نخست را کسب کردیم. چند هفته پیش هم در مسابقات بینالمللی فیرا در یک محیط شبیهسازی شده مسابقه دادیم و باز هم اول شدیم.»
سدی به نام واکسن کرونا!
برگزیدگان مسابقه فیرا قرار است در یک مسابقه بینالمللی دیگر که ماه آینده به صورت حضوری و در کشور برزیل برگزار میشود، شرکت کنند و ادامه صحبتهای امیدی مروبط به مسابقه پیش رو است: «از نظر فنی و علمی کاملا آماده شرکت در مسابقه هستیم، اما متاسفانه چون واکسن کرونا نزدیم، نمیتوانیم در این مسابقات شرکت کنیم.»
او که حالا رویای سوار شدن بر خودروی خودران وطنی را برای ایرانیها زنده کرده درباره نرمافزار خودروی خودرانی که طراحی کردهاند توضیح داده است: «با کمک این نرمافزار و اجرای این فناوری بر روی خودروها، دیگر چیزی به نام تصادف در کار نیست و چون خودروهای هوشمند همه علائم ترافیکی را میشناسند و در صورت رسیدن به مانع متوقف میشوند و مانع را دور میزنند، امکان تصادفات رانندگی به صفر میرسد.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید