برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 بررسی بازیگران اصلی در عرصه توسعه هوش مصنوعی

بررسی بازیگران اصلی در عرصه توسعه هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری مهر، سید محمد باقر سجادی، رئیس کارگروه تعامل‌پذیری کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران در گفتگو با این خبرگزاری، به بررسی و طبقه‌بندی بازیگران اصلی در عرصه توسعه هوش مصنوعی پرداخت.

ایشان اظهار داشت که بخش خصوصی یا همان شرکت‌های دانش‌بنیان اغلب از دانشگاه‌ها آمده‌اند و می‌کوشند تا در عرصه هوش مصنوعی، محصولات دانشگاهی را تجاری‌سازی کرده و یا آن‌ها را بر اساس نیازهای کشور سفارشی‌سازی کنند. اما این بخش هم اکنون با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو است.

ایشان افزودند که پس از مطالبه رهبر انقلاب در زمینه دستیابی به رتبه دهم جهان در زمینه هوش مصنوعی، سه واکنش ایجاد شد. نخست، عده‌ای تحقق آن را غیرممکن دانستند و دلیل آن را نیز ساختارهای معیوب کشور معرفی کردند. دوم، عده‌ای عقیده داشتند که باید حاکمیت شرایط لازم برای تحقق این هدف را فراهم کند. دسته سوم نیز بر این عقیده بودند که حتی اگر حاکمیت نخواهد، بخش خصوصی آن‌قدر قوی است که بتواند به تنهایی این هدف را محقق سازد.

عرصه هوش مصنوعی

حاکمیت، دانشگاه، دانش‌بنیان‌ها

سجادی در ادامه افزود، بازیگران عرصه هوش مصنوعی کشور سه ضلع دارد. نخست حاکمیت، دوم دانشگاه و سوم شرکت‌های دانش‌بنیان یا همان بخش خصوصی. ایشان اظهار داشتند دانشگاه بخش مهمی است و باید به تقویت آن پرداخت، به خصوص آنکه اغلب نیروهای متخصص از دانشگاه پرورش می‌یابند. ضلع بخش خصوصی نیز دستاوردهای دانشگاه را تجاری‌سازی می‌کند. به تعبیری می‌توان گفت دانشگاه لجستیک و بخش خصوصی خط مقدم توسعه هوش مصنوعی کشور به حساب می‌آید.

حاکمیت نیز زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را فراهم می‌کند. در میان این سه ضلع نیز، کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده سازمان نظام صنفی و رایانه‌ای تهران به‌مثابه یک مکمل کنشگری و هماهنگ‌کننده بین این اضلاع فعال است. این تصویر بازیگران عرصه هوش مصنوعی در کشور است.

ایشان در انتها افزودند برای پیشرفت در هوش مصنوعی و رسیدن به جایگاه مطلوب، نیازمند یک سند چشم‌انداز هستیم. در این سند جایگاه و نقش بازیگران مشخص می‌شود و کنشگران می‌دانند کارشان چیست و باید از کجا شروع کنند. نکته مهم در تنظیم این سند آن است که بخش خصوصی و دانشگاه باید وظایف حاکمیت در مسیر توسعه هوش مصنوعی را تعریف کنند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]