تمرکز کارشناسان صنعت نفت برای هوشمندسازی روندهای این حوزه به کمک هوش مصنوعی
به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه جهان اقتصاد، فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی پتانسیل آن را دارند تا با کاربست در مقیاسهای سازمانی بتوان از ظرفیتهای آنها برای ایجاد، تغییر و تقویت عملیاتهای بالادستی در صنعت نفت و گاز استفاده کرد. اما اجرای موفقیتآمیز برنامههایی که در راستای تقویت این ظرفیتها هستند، نیازمند یکپارچهسازی اطلاعات و کاربست مدلهای هوش مصنوعی در این صنعت است. در همین رابطه، روزنامه جهان اقتصاد به گفتگو با یکی از کارشناسان این حوزه پرداخته است.
یوسف موسایی، کارشناس حوزه مسائل انرژی در ضمن گفتگو با این روزنامه اظهار داشت که نخستین گام ما برای تجهیز صنعت نفت و گاز به هوش مصنوعی، برنامهریزی برای دسترسی به دادههای مرتبط از طریق فراهمسازی شرایط فعالیت برای کنشگران این عرصه است. همچنین، برای اندازهگیری مجازی داده چاههای نفتی، باید بتوانیم پیش از آن مکانیزمهای فناورانه لازم را ایجاد و توسعه دهیم. ایشان افزودند اگرچه توسعه مدل و سیستمهای کارآمد در هوش مصنوعی نیازمند دریاچهای از دادهها است و نیز با توجه به نوپا بودن ایده و عملیات کاربست هوش مصنوعی در صنعت نفت و گاز، ضرورت دارد تا از آرشیو دادههای شرکتهای فعال در این عرصه استفاده شود. زیرا توسعه هوش مصنوعی و طراحی مدلهای لازم برای پایش داده چاههای نفتی، ابتدا نیازمند دادههای مرتبط با این حوزه خواهد بود.
ایشان در ادامه افزودند، حتی در صورت طراحی مدلهای جدید، باید بتوانیم با کنترل ورودی و خروجی سیستمهای طراحی شده، خطاهای آن را شناسایی کرده و به تدریج مشکلات آن را رفع نماییم تا بتوانیم بعد از مدتی سیستم مطلوبی را در دسترس داشته باشیم. به نظر این کارشناس، کاربست هوش مصنوعی در صنایع بالادستی نفت و گاز میتواند فرایندهای جاری این صنعت را، چه از جنبه اداری و و چه از جنبه اجرایی بهینهسازی کند.
موسایی ادامه داد که در حال حاضر، با پیشرفتهایی که در طراحی سیستمهای هوش مصنوعی رخداده است، مدلهای مورد نیاز این صنعت را میتوان با سرعت توسعه داد. در این رابطه حضور فعال کارشناسان و مهندسین صنعت نفت و گاز برای شناسایی مرتبطترین دادهها، در راستای توسعه بهترین سیستمهای پردازشگر، نقش بسیار تعیینکنندهای خواهد داشت.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید