کنفرانس هوش مصنوعی و محاسبات نرم در علومانسانی برگزار میشود
به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری آنا، فرشته آزادیپرند، دبیر دومین کنفرانس هوش مصنوعی و محاسبات نرم در علومانسانی، در گفتگو با خبرنگار گروه علم و فناوری این خبرگزاری اظهار داشت که این کنفرانس بهاحتمال زیاد بهصورت غیرحضوری برگزار خواهد شد. زیرا تا موعد برگزاری آن همچنان در شرایط کرونایی قرار خواهیم داشت. ایشان در ادامه افزودند اما اگر شرایط کرونایی کشور بهبود پیدا کند، میتوانیم کنفرانس را بهصورت حضوری نیز برگزار کنیم. در هر حالت هیئت تصمیمگیرنده با فرض بدترین حالت ممکن در شرایط کرونایی، برای حضوری یا غیرحضوری بودن این کنفرانس برنامهریزی میکنند.
آزادیپرند، دبیر این کنفرانس اشاره داشت که این رویداد از سوی دانشگاه علامهطباطبایی برگزار میشود. علاوهبرآن، در این کنفرانس کوشش خواهد شد از ظرفیتهای دانشگاه علامهطباطبایی که امروزه بهعنوان قطب علومانسانی کشور شناخته میشود، برای شناسایی ظرفیتها و توسعه هوش مصنوعی در زمینههای مستعد علومانسانی استفاده شود. زیرا در دانشگاه علامهطباطبایی، دانشکده آمار، ریاضی و رایانه میتواند نقاط مشترک خوبی را با رشتههایی نظیر اقتصاد یا حقوق بیابد و به توسعه زیرساختهای نظری و عملیاتی آنها کمک کند.
ایشان برای نمونه به علومانسانی در کشور استرالیا اشاره کرده و اظهار داشتند که در این کشور اغلب دانشکدههای علومانسانی دارای گروههای تحلیل داده هستند که با استفاده از الگوریتمهای پردازشی هوش مصنوعی برای تحلیل دادههای موجود در همان رشته فعال هستند. آزادیپرند در ادامه به یک مورد از کاربردهای هوش مصنوعی در علومانسانی اشاره کرده و اظهار داشت که یکی از روشهای پژوهش، مطالعه پرسشنامهای است. اما همانطور که میدانیم اغلب مردم از تکمیل پرسشنامه بیزارند. در این حالت اگر بتوانیم به کمک هوش مصنوعی به تحلیل معنایی کامنتهای مردم و کلیدواژههای پُرتکرار ایشان در فضای مجازی دست پیدا کنیم، بدون شک میتوانیم محدودیتهایی که روش تحقیق پرسشنامهای برای پژوهشگران علومانسانی ایجاد کرده است را برطرف نماییم.
ایشان در ادامه به فناوریهایی نظیر بلاکچین اشاره کردند و افزودند این دست از تکنولوژیها که در حال حاضر برای بسیاری از افراد در کشورمان ناآشنا هستند، میتوانند مسائل مهم حاکمیتی را حل و رفع کنند. آزادیپرند در انتها اشاره داشت که با توسعه هرچه بیشتر هوش مصنوعی میتوان زمینه کاربردهای گوناگون فناوریهای آن را در جایجای علومانسانی پیدا کرد.