برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 شهر هوشمند با همکاری‌های مشترک در مسیر توسعه‌یافتگی قرار خواهد گرفت

شهر هوشمند با همکاری‌های مشترک در مسیر توسعه‌یافتگی قرار خواهد گرفت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در حال ‌حاضر، بیش از ۵۰۰ نیاز فناورانه شهرداری تهران شناسایی شده که ۶۵ نیاز آن در حوزه اجرایی کردن شهر هوشمند دارای شناسنامه است و قرار است این نیاز‌ها و چالش‌ها از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان پاسخ داده شود. نیازهای مذکور بیشتر در حوزه «زیرساخت هوشمند»، «محیط هوشمند»، «زندگی هوشمند»، «جابه‌جایی هوشمند»، «حکمرانی هوشمند» و «اقتصاد هوشمند» مورد بررسی است. این در حالی است که چند سالی است که زیست‌بوم فناوری و نوآوری به یکی از ارکان اصلی رفع چالش‌های شهری و توسعه شهرنشینی هوشمند تبدیل شده است به طوری که با پیشنهاد ۱۶۳ طرح، توانمندی خود را در این خصوص به اثبات رسانده است.

از طرفی، در سال ۱۳۹۸، همکاری مشترکی میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تهران صورت گرفت که قرار شد در آن از ظرفیت‌های فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده شود و دانش و تخصص آن‌ها برای شتاب دادن به روند توسعه شهر هوشمند به کار گرفته شود. این همکاری مشترک با نام فن‌بازار تخصصی شهر هوشمند، کار خود را به طور رسمی از آذرماه همان سال آغاز کرد.

شباهنگ سلیمانی، مدیر فن‌بازار تخصصی شهر هوشمند در خصوص این همکاری گفت: «در این همکاری مشترک، شهرداری به‌عنوان طرف تقاضا حضور دارد. فن‌بازار نیز با کمک کارگزاران موردتأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش‌بنیان را به‌عنوان طرف عرضه به شهرداری متصل می‌کند.»

شهر

وی درباره فعالیت‌های شهرداری در این خصوص خاطرنشان کرد: «شهرداری برای انجام کار‌های اجرایی خود و پیشبرد مفهوم شهر هوشمند در تهران، نیاز‌ها را با استعلام از همه ارگان‌های مرتبط با این دستگاه شناسایی کرده و در بستر «سامانه با‌هم» در اختیار متقاضیان و صاحبان ایده قرار داده است. این نیاز‌ها به‌تدریج شناسنامه‌دار شده و در این شناسنامه‌ها همه جنبه‌های جزئی و کلی طرح‌ها ذکر شده است و از طریق سامانه در دسترس قرار دارد.»

به گفته مدیر فن‌بازار تخصصی شهر هوشمند، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با مراجعه به این سایت و شناسایی نیازها، در صورت داشتن ایده، محصول یا خدمتی که بتواند پاسخ درستی به این نیاز‌ها باشد، طرح خود را در سامانه ارائه کنند. مدیر فن‌بازار در این خصوص افزود: «این محصولات یا خدمات پس از ارزیابی‌های تخصصی در صورت موردتأیید قرار گرفتن به نهاد مرتبط با نیاز مطرح‌شده معرفی می‌شوند.»

سلیمانی در خصوص راهکارهای موردنظر در این باره خاطرنشان کرد: «ما برای سرعت دادن به این کار، رویداد‌های معکوس نیز برگزار خواهیم کرد. این سخن به این معناست که شهرداری برخی نیاز‌های خود را به شکل فراخوان اعلام می‌کند و شرکت‌ها با حضور در این رویداد‌ها توانمندی‌ها و راهکار‌های خود را به شهرداری اعلام می‌کنند و سپس با طرح‌های برگزیده قرارداد همکاری امضا خواهد شد.»

وی با اشاره به طرح‌هایی که از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان به شهرداری ارسال می‌شود، عنوان کرد: «۴۴ درصد طرح‌ها به حوزه محیط هوشمند مرتبط است؛ موضوعاتی همچون: حفاظت از محیط زیست، حفظ تنوع زیستی، کاهش آلودگی‌های زیستی، مدیریت مؤثر انرژی، آب و روشنایی، فضای سبز و به‌کارگیری انرژی‌های پاک.»

شباهنگ سلیمانی در پایان سخنان خود به برخی دیگر از طرح‌های ارسالی به شهرداری اشاره کرد و تصریح نمود: «حوزه زندگی هوشمند مرتبط با سامانه‌های شهروندمحور، افزایش کیفیت زندگی، مدیریت بحران، تسهیل دسترسی به امکانات رفاهی و آموزشی و ترویج مفهوم زندگی سالم به کمک آی سی تی نیز با ۲۳ درصد، در رتبه دوم طرح‌های ارسالی قرار دارند.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]