Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 قرار گرفتن ایران در رتبه دهم دنیا در انتشار مقالات هوش مصنوعی

قرار گرفتن ایران در رتبه دهم دنیا در انتشار مقالات هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

دکتر فاطمه کنعانی، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری، از قرار گرفتن ایران در رتبه دهم دنیا در انتشار مقالات داغ حوزه هوش مصنوعی خبر داد.

خبر مذکور در جریان برگزاری مجموعه نشست‌های هفته حکمرانی فضای مجازی در پژوهشگاه فضای مجازی اعلام شد. این مجموعه نشست‌ها به مناسبت هفته حکمرانی با محوریت هوش مصنوعی و با تشریح چالش‌ها، کاستی‌ها و سیاست‌گذاری‌های حوزه هوش مصنوعی از ۱۴ اسفندماه آغاز شده است و تا ۱۸ اسفند ادامه خواهد داشت.

فاطمه کنعانی، در این نشست نخست تعریفی از هوش مصنوعی به دست داد و گفت: هوش مصنوعی توانایی ماشین برای عملکردهایی مشابه سطوح مغز انسان است که می‌توان برای آن بسط، استنتاج، استدلال، درک و تصمیم‌گیری تا سطوح عملی را تصور کرد. هوش مصنوعی در شاخه‌هایی مختلف همچون پزشکی، کشاورزی، حمل و نقل و آموزش تأثیر بسزایی دارد و خلق ارزش و ثروتی که برای کشورها دارد مختلف است. همچنین هوش مصنوعی می‌تواند در سیاست‌گذاری و حکمرانی مؤثر باشد و چالش‌هایی مانند بحث ایجاد اعتدال و عدالت یا در مقابل، نابرابری عدالتی را به همراه داشته باشد.

او سپس به جایگاه ایران در تولید محتوای علمی در هوش مصنوعی اشاره کرد و توضیح داد: کشور ما در رده‌بندی انتشار مقالات داغ در زمینه هوش مصنوعی در رتبه دهم دنیا قرار گرفته است؛ ولی با این حال به لحاظ امکانات و ثبت اختراعات بین‌المللی و نیز توانمندی‌های داخلی در حوزه ثبت اختراع جایگاه پایین‌تری در سطح جهان داریم.

انتشار مقالات

عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری درباره نحوه بهره‌گیری ما از هوش مصنوعی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم که باید در تطبیق برنامه‌ها و الگوبرداری در زمینه هوش مصنوعی مورد توجه باشد ارزش‌های اخلاقی و انسانی مبتنی بر زمینه داخلی کشور است. یعنی باید ضمن استفاده از چهارچوب‌های ساماندهنده‌ای که در جهان روی آن کار می‌شود، به چهارچوب‌ها و اصول دیگری مانند توزیع‌پذیری مسئولیت‌پذیری سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و آنچه با ارزش‌های ما سازگاری دارد نیز توجه کنیم.

او با اشاره به اینکه کشورهای مختلف جهان در حوزه فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی، شعارهای گوناگونی را مطرح کرده‌اند ابراز داشت: کشورهای جهان در حوزه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری‌های زیادی کرده‌اند تا بتوانند در جنبه‌های گوناگون زندگی بشری و به‌ویژه صنایع از این فناوری بهترین بهره را ببرند.

دکتر کنعانی، ضمن اشاره به پیشتازی کشورهای چین و ایالت متحده آمریکا در هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: هرچند بر اساس رده‌بندی‌های بین‌المللی کشورهایی مثل چین و آمریکا در زمینه هوش مصنوعی پیشتاز شمرده می‌شوند به نظر می‌رسد درباره جایگاه ایران در این شکل از رده‌بندی غرض‌ورزی‌هایی صورت گرفته و جایگاه واقعی ایران در این رتبه‌بندی معرفی نشده است.

طبق گفته‌های کنعانی ماهیت فناوری‌های نوین ازجمله هوش مصنوعی، عدم قطعیت و وجود پیچیدگی‌ است و به همین دلیل باید بدون فوت وقت برای رفع چالش‌ها و پیشرفت در این زمینه دست به کار شویم و البته این کار در گرو برنامه‌ریزی و الگوگیری از سایر کشورهای پیشتار در عرصه هوش مصنوعی است.

او به اهمیت آگاه‌سازی جامعه در زمینه هوش مصنوعی و جلب مشارکت شرکت‌های خصوصی، دولتی و جامعه مدنی به این حوزه تأکید کرد و گفت: همان‌گونه که یک فناوری مزایایی دارد می‌تواند چالش‌ها و محدودیت‌ها و مخاطراتی را نیز به همراه داشته باشد. از این رو دولت، سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان باید این چالش‌ها و مخاطرات را نیز در تصمیم‌گیری‌های مربوط به حوزه هوش مصنوعی در نظر داشته باشند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]