هوشمندسازی راه ساماندهی حقوق دولتی معادن است
محمدتقی رادمان، متخصص و کارشناس حوزه معادن، تنها راه محاسبه دقیق حقوق دولتی معادن را هوشمندسازی و ایجاد سامانه هوشمند در نرمافزار حقوق دولتی معرفی کرد.
رادمان، که در جریان گفتگویی اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما به اظهار نظر در این مورد میپرداخت، درباره روشهای اخذ حقوق دولتی در جهان توضیح داد: در دنیا بهطور کلی ۵ روش اخذ حقوق دولتی وجود دارد که سه مورد آن «اخذ مالیات بر اساس واحد وزن یا حجم تولید ماده معدنی»، «اخذ مالیات بر اساس ارزش تجمعی ماده معدنی بدون در نظر گرفتن سود یا زیان»، و «اخذ مالیات بر اساس سود و زیان تجمیعی» است. روش چهارم شیوهای ترکیبی و دربرگیرنده سه مورد قبلی است. اما پنجمین و بهترین روش اخذ حقوق دولتی روش هوشمند است که با رشد روزافزون هوشمندسازی امروز در دنیا به طور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد.
او درباره ویژگیهای روش پنجم یعنی روش هوشمند بیان کرد: در این روش مجموعهای از آیتمهایی را که در متن قانون نیز آمده است، به همراهِ چند بخش تازهافزوده، به یک تابع یا نرمافزار میدهیم و از آن سو خروجی متناسب با هر معدن را دریافت میکنیم. بدین ترتیب انسان دخل و تصرفی در این محاسبات ندارد. با بررسیهای صورتپذیرفته بهکارگیری این روش در محاسبه حقوق دولت معادن هم به نفع دولت و هم به نفع مردم در بخش سرمایهگذاری است.
این کارشناس حوزه صنعت و معدن در مورد اقدامات بهانجامرسیده در جهت هوشمندسازی گفت: سازمان نظام مهندسی معادن ایران ۲ سال است این نرمافزار را آماده کرده است. ولی متأسفانه تا کنون این نرمافزار بارگذاری نشده و به سامانهای وصل نگردیده است.
او درباره میزان و رقم تقریبی حقوق دولتی معادن ابراز نمود: به دست آوردن رقم تقریبی واقعی حقوق دولتی کاری دشوار است؛ زیرا اکنون در حدود ۸ هزار معدن فعال وجود دارد که در این میان بیش از ۱۰۰ معدن در شمار معادن بزرگ کشور هستند.
طبق اظهارات رادمان با بررسیهایی که به انجام رسیده تنها ۴ عدد از این معادن بزرگ هر کدام در سال بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سود دارند و فروش آنها در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است. اگر بر اساس قانون بخواهیم به کار این معدنها رسیدگی کنیم، فقط همین ۴ معدن بزرگ کشور کل حقوق دولتی را که در بودجه ۱۴۰۰ پیشبینی شده بود تحت پوشش قرار میدهند.
محمدتقی رادمان، بر اساس آماری که درباره سود معادن بزرگ کشور به دست داده بود افزود: این آمار نشان میدهد میزان حقوق دولتی که محاسبه و اخذ میشود با چیزی که در واقعیت هست فاصله بسیار زیادی دارد و تنها راه محاسبه دقیق حقوق دولتی، طراحی و ساخت سامانه هوشمند در نرمافزار حقوق دولتی است.
او با مردود دانستن ادعای زیان دیدن معادن کوچک از حقوق دولتی معادن خاطرنشان کرد: شن و ماسه و سنگ لاشه در حال حاضر پستترین و کمسودترین ماده معدنی شناخته میشود. هماکنون قیمت یک تن شن ماسه و سنگ لاشه ۱۰۰ هزار تومان است. اما قیمت تمامشده برای معادن بیش از ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان نیست. در نتیجه فروش شن و ماسه و سنگ لاشه نیز دارای حداقل ۵۰ درصد سود است.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید