پهباد کشاورزی به دست متخصصان ایرانی بومیسازی شد
به گزارش تحریریه هوشیو به نقل از خبرگزاری «صدا و سیما»، بگان رشتههای هوا و فضا، رباتیک، برنامهنویسی و کشاورزی در همکاری با هم در یک شرکت دانشبنیان موفق شدهاند پهبادی در حوزه کشاورزی تولید کنند. یکی از مهمترین حوزههای اقتصادی در جهان کشاورزی است و هوشمند ساختن ابزار کشاورزی گامی مهم در جهت توسعه آن محسوب میشود. ایران جزو کشورهای برترِ سازنده پهباد در جهان محسوب میشود اما برای اینکه بدانیم این اختراع چه فوایدی دارد مختصری درباره «پهباد» مینویسیم.
پهباد (UAV) پرندهای بدون خلبان و هدایت پذیر از راه دور است؛ البته میزان خودمختاری پهبادها ممکن است متفاوت باشد. برخی از آنها از راه دور توسط اپراتور انسانی کنترل میشوند و برخی دیگر توسط خلبان خودکار پرواز میکنند و هیچ نیازی به مداخله انسانی ندارند. پهبادها در طول قرن بیستم برای استفاده نظامی ساخته شدند و پس از آن کاربردهای غیرنظامی یافتند.
اولین پهبادها با کاربرد نظامی در سال 1849 ساخته شدهاند؛ این پهبادها به منظور کاهش تلفات انسانی و برای حمل مواد منفجره در طی جنگ به کار گرفته شدند.
در سال 1917 آمریکا موفق به ساخت پهبادهای جنگی شد و فناوری ساخت پهباد از این پس پیشرفت کرد. در سال 1929 هواپیماهای بدون سرنشین به اشعه مادون قرمز مجهز شدند و در مکانهای تاریک برای دفاع به کار گرفته شدند. در سال 1935 نیز انگلیس تعدادی از این هواپیماهای بدون سرنشین را مورد استفاده قرار داد. از سال 2010 به بعد، استفاده از پهبادهای غیرنظامی رایج شد. پرکاربردترین این پهبادها برای عکسبرداری و تصویربرداری هوایی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین انواع پهبادهای صنعتی، کشاورزی و… در این سالها پدید آمدند؛ پهبادهای کشاورزی؛ جهت سمپاشی هوایی زمینهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند. این پهبادها دارای مخازنی برای حمل آفتکشها و سموم هستند. سرعت سمپاشی پهبادها 80 برابر بیشتر از سمپاشی ماشینی است.
ساخت پهباد کشاورزی
شرکت دانشبنیان با همکاری نخبگان ایرانی موفق به ساخت پهباد کشاورزی شده است؛ این پهباد در راستای کشاورزی دانشبنیان تولید شده و استفاده از آن مانع از هدر رفت منابع آب میشود. یکی از منافع اقتصادی بومیسازی این پهبادها در ایران جلوگیری از خروج ارز از کشور تا پنجاه درصد است؛ همچنین ساخت این پهباد، موجب اشتغالزایی برای تعداد زیادی از افراد شده است. بهرهگیری از پهباد در عرصه کشاورزی باعث جلوگیری از فرسایش خاک و صرفهجویی در مصرف آب میشود. همچنین امکان پایش زمینهای کشاورزی از طریق این پهبادها میسر شده است. برنامه آینده این شرکت دانشبنیان نیز توزیع خوراک دام و طیور از طریق پهباد است.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید