نقش ربات سگ «بوستون داینامیکز» در کمک به بیماران کووید-19
ربات سگ «Spot» شرکت بوستون داینامیکز را با قابلیت انجام کارهایی نظیر باز کردن درها، راه رفتن روی زمین ناهموار و تولید نقشه سهبعدی از محیط اطراف میشناسیم؛ اما بزرگترین قابلیت این ربات دوستداشتنی، میتواند کمک به کارکنان مراکز بهداشت و درمان برای مبارزه با بیماری کووید-19 باشد.بوستون داینامیکز به تازگی اعلام کرده رباتهای «Spot» این فرصت را به کادر درمان و پزشکان میدهند تا بتوانند بیماران را در بیمارستان زنان و بیمارستان بریگام بوستون، از راه دور تریاژ کنند. بوستون داینامیکز نرمافزارها و سختافزارهای این ربات را در اختیار بیمارستانها گذاشته و امیدوار است سایر پلتفرمهای رباتیک بتوانند از این فناوری استفاده کنند.پلتفرم بوستون داینامیکز از یک دستگاه آیپاد و یک رادیو که روی ربات «Spot» تعبیه شده، استفاده میکند. اعضای کادر درمان میتوانند رباتها را به بخشهای تریاژ هدایت کنند تا ارزیابیهای لازم بر روی بیماران مبتلا به کووید-19 انجام شود. به این ترتیب پزشکان و پرستاران این فرصت را پیدا میکنند تا از فاصلهای مناسب یا حتی از خانه، با بیماران صحبت کنند. شرکتِ سازندۀ این ربات مدعی شده با استفاده از آن، دستکم یک عضو از کادر درمان کمتر در معرض ویروس کرونا قرار میگیرد. همچنین باعث میشود تجهیزات محافظتی و پزشکی به میزان کمتری استفاده شوند.
بوستون داینامیکز باید چگونگی دریافت اطلاعات مربوط به علائم حیاتی بدن از راه دور را به شیوه بهتری بررسی کند. این علائم حیاتی عبارتند از دمای بدن، میزان تنفس، ضربان قلب و اشباعشدگی اکسیژن. این شرکت در نظر دارد تا از فناوری دوربین گرمایی استفاده کند و در همین راستا روشهای مختلفی را برای اندازهگیریِ تغییرات انقباض رگهای خونی، مورد آزمایش قرار دهد.
بوستون داینامیکز امیدوار است در آیندهای نزدیک ربات «Spot» با قابلیت هوش مصنوعی خود بتواند برای کشتن ذرات ویروس و ضدعفونی کردنِ سطوح در فضاهایی مثل اتاقهای بیمارستانی و ایستگاههای مترو استفاده شود. بوستون داینامیکز همچنین به این نکته اشاره کرده که این سیستم با رباتهای چرخدار نیز قابل استفاده است. محققانِ این شرکت امیدوارند سایر پلتفرمهای رباتیک متحرک نیز بتوانند از نرمافزارها و سختافزارهای یکسانی برای کمک به کادر پزشکی در راه مبارزه با بیماری فراگیر کووید-19 استفاده کنند. در حال حاضر، گفتگوها با شرکت کانادایی «Clearpath» برای ارائه انبوه این فناوری ادامه دارد.