انهدام اهداف راداری در رزمایش مشترک پهبادی ارتش با بهرهگیری از هوش مصنوعی
رزمایش مشترک پهبادی ارتش از روز چهارشنبه، 2 شهریور 1401 آغاز شد و با بهرهگیری از 150 پهباد، گستره وسیعی از مناطق شرق، غرب، شمال، مرکز و همچنین جنوب کشور و خلیجفارس و دریای عمان را دربرگرفت.
به گزارش هوشیو به نقل از خبرگزاری ایرانپرس، امیر دریادار سید محمود موسوی، سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی 1401 ارتش، گفت: در این رزمایش، استفاده ویژهای از پهبادهای آرش شدهاست و این پهبادها در انهدام اهداف راداری مشخصشده زمینی و دریایی خود موفق عمل کردهاند. او در ادامه افزود: پرواز انبوه این تعداد از پهبادها از پایگاهها و انجام عملیات دریایی، هوایی و زمینی در این حجم، تا به امروز بیسابقه بودهاست.
او قابلیت پرواز جمعی پهبادها به کمک هوش مصنوعی را یکی از اقدامات نوآورانه در حوزه پهبادی ارتش جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: قابلیتهای منحصربهفرد عملیاتی و تاکتیکی بهخصوص در زمینه اجرای ماموریتهای انهدامی با استفاده از هوش مصنوعی، مرهون تلاش دانشمندان و متخصصان جوان کشور است. این پهبادها در راستای راهبرد «یک تیر- یک هدف» با تکیه بر دانش نیروهای متخصص جوان کشور توسعه پیدا کردهاند و این قابلیت را دارند که بهصورت نطقهزنی، اهداف خود را نابود کنند.
در دومین روز این رزمایش، از پهبادهای بمبافکن کرار جهت انهدام اهداف راداری سطحی در منطقه عمومی استفاده شده است و این پهباد توانست با بهرهگیری از تیربار اخگر، با موفقیت اهداف خود را منهدم سازد.
امیر دریادار سید محمود موسوی در ادامه خاطرنشان کرد: پهباد کمان 22 برای نخستینبار در این رزمایش پرواز رزمی خود را انجام داد و به چرخه عملیاتی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد شد. این پهباد با پرواز از یکی از پایگاههای ارتش در کشور مقابل، توانست در جنگ الکترونیکی دشمن بهصورت هواپایه پیروز شود و ماموریت خود را بهصورت موفقیتآمیز به پایان برساند.
وی گفت: یکی از اقدامات ابتکاری و نوین ارتش در حوزه ارتقاء قدرت پهبادی کشور را میتوان استفاده از پهبادهای رهگیر مسلح به تیربار اخگر دانست که بهکارگیری این پهبادها میتواند علاوه بر ایجاد قابلیتهای جدید عملیاتی و راه کنشی، در صرفهجویی هزینهها نیز تاثیر بسزایی داشته باشد و همچنین خطرات مربوط به استفاده از نیروی انسانی را تا حد زیادی کاهش دهد.
در این رزمایش جهت رهگیری هوایی اهداف متخاصم از عملیات اسکرمبل بهره گرفته شد و در این عملیات از پهبادهای کرار و تیربار اخگر استفاده شد.
امیر دریادار موسوی افزود: بهدلیل طبقهبندی و ملاحظات محرمانگی فناوریهای بهکارگرفتهشده در این تسلیحات، بخش زیادی از تجهیزات طراحیشده توسط جوانان و متخصصان کشور، امکان رسانهای شدن ندارند و در زمان مناسب ویژگی و قابلیتهای این تجهیزات در اختیار ملت شریف ایران اسلامی خواهد رسید.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید