پیشبینی بازار ۶۴۱ میلیارد دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۸
براساس نظریه محققان، بهکارگیری هوش مصنوعی در عرصههای گوناگون تحولات عمیقی رقم زده است. برمبنای پیشبینیها، بازار جهانی هوش ماشینی قادر است تا سال ۲۰۲۸، به رشدی معادل ۶۴۱ میلیارد دلار دست یابد.
به گزارش هوشیو به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا شهرجردی عضو هیئتعلمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری، هوش مصنوعی تکنولوژی است که توانایی تقلید رفتار انسان را داراست و این ماشین برنامهنویسیشده نهتنها قادر است مانند انسان فکر کند، بلکه توانایی یادگیری و حل مسائل گوناگون را نیز داراست.
شهرجردی با اشاره به پیشرفتهای خارقالعادهای که هوش مصنوعی در سالهای اخیر داشته میگوید: حوزههای پزشکی، ژنتیک و زیستفناوری از این تغییرات شگفتانگیز سهم بیشتری داشتهاند و میتوان گفت به لطف هوش ماشینی این حوزهها دچار تحولات اساسی گردیده و این فناوری تاثیر غیرقابلانکاری بر آنها داشته است.
وی یادآور شد: خوشبختانه هوش مصنوعی در حال حاضر به یکی از تکنولوژیهای مهم و موردتوجه در اغلب کشورها تبدیل شده، که مهمترین دلیل این استقبال و همهگیری را میتوان کاهش خطای انسانی و سرعت و دقت بالایی در نظر گرفت که این سیستم در پردازش اطلاعات داراست. دقیقا برهمین اساس است که در شاخه پزشکی در سالهای اخیر شاهد تحولات دائمی و تاثیرات غیرقابلانکار آن بر حوزههای مختلف هستیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری اذعان داشت: تاثیرات این رویکرد فناوری محور را در شاخه پزشکی میتوان در تشخیص زودهنگام انواع گوناگون سرطان، بیماریهای خونی، طراحی و تولید داروهای جدید و کمک به درمان امراض به صورتی هدفمند برشمرد. البته این سیستم هوشمند به حوزه پزشکی شخصی نیز ورود پیدا کرده و در حال حاضر شرکتهای بسیاری به فعالیت در این حوزه مشغول بوده و قطعا در آینده شاهد پیشرفتهای آن در حوزه پزشکی شخصی نیز خواهیم بود.
این کارشناس حوزه فناوری با اشاره به کاربردهای بسیار زیاد هوش ماشینی در حوزههای زیستفناوری یادآور شد: هوشمندسازی در حوزه زیستفناوری کشاورزی منتهی به استفاده هرچه بهتر از منابع آب، خاک و نهادههای کشاورزی گوناگون خواهد شد. براساس میتوان در این حوزه با بررسی ژنوم گیاهان و یافتن ژنهای موثر، بذر گیاهان متنوعی را از نظر ژنتیکی اصلاح کرد تا گیاهانی مقاوم به خشکی، شوری و کمآبی پرورش داد، و حتی گام را از اینهم فراتر نهاده و گیاهانی با مقاومت بالا در برابر آفت و بیماری را نیز تولید کرد.
شهرجردی در ادامه به تاثیر هوش مصنوعی در حوزه زیستفناوری پزشکی پرداخت و افزود: استفاده از این فناوری در این شاخه پزشکی امکان تجزیه و تحلیل دادههای علمی را مهیا ساخته و تا جایی پیش میرود که قادر است روند تولید دارو و واکسن را تسریع بخشد. این سیستم همچنین قادر است مواد مناسب جهت تولید دارو و واکسن را مورد شناسایی قرار داده و بهاینترتیب عامل مهمی در توسعه واکسن و دارو به شمار میرود.
وی بر این بارو است که هوش مصنوعی قادر به محققکردن بزرگترین آرزوی پژوهشگران در حوزههای گوناگون زیستی همچون ویرایش ژنتیکی گونههای مختلف جانوری بوده و در نتیجه تاثیر آن شاهد کاهش هزینهها در این حوزه خواهیم بود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک در پایان با اشاره به اینکه هوش مصنوعی در حال حاضر در تمامی جنبههای زندگی ما رسوخ کرده و اهمیت این تکنولوژی سودمند روزبهروز در زندگی ما بیشتر میشود افزود: بازار جهانی که این هوش در سال 2020 رقم زده معادل ۵۱ میلیارد دلار بوده که براساس پیشبینیها این رقم در سال ۲۰۲۸ به ۶۴۱ میلیارد دلار خواهد رسید. این رشد فوقالعاده نشانگر پتانسیل بسیار خوب این فناوری جهت ورود هرچه بیشتر صنایع گوناگون به آن خواهد بود.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید