آیا هوش مصنوعی در آینده پردازش از راه دور را کنار خواهد گذاشت؟
امروزه یادگیری هوش مصنوعی برای محاسبات سنگین، باید به سرورهای راه دور متصل شود، تا بتواند پردازش از راه دور را انجام دهد. پژوهشگران معتقدند تغییر این ارتباط با مغز مصنوعی برای پردازش از راه دور میتواند خدمات بهداشت و درمان را متحول سازد.
کامپیوترها، دستگاهها، ساعتهای هوشمند و سیستمهای نظارت گسترده تنها چندین نمونه از نفوذ اینترنت در زندگی روزمره ما هستند، چراکه همه به سرورهای راه دور نیاز دارند. دانشمندان مشغول توسعه فناوریهایی بر پایه پردازش از راه دور هستند که به هوش مصنوعی اجازه میدهند بدون نیاز به سرورهای راه دور در مناطق دورافتاده نیز کار کند.
خودروهای خودران، هلیکوپترهای بدون سرنشین و تجهیزات نظارتی پزشکی مصداق بارز فناوریهای نوآورانهای هستند که به اتصال به فضای ابری، سرورهای راه دور و پردازش از راه دور وابستهاند. اکنون پژوهشگران دانشگاه سنترالفلوریدا به دنبال ساخت فناوری هستند که بینیاز به اینترنت و سرورهای راه دور کار کند.
خدمات بهداشت و درمان فناوری پردازش از راه دور را کنار میگذارد
تانیا روی، پژوهشگر دانشگاه سنترالفلوریدا، توضیح میدهد: «هدف ما ساخت دستگاههای کوچک با تقلید از نورونها و سیناپسهای شبکه مغزی است.» با این روش خدمات بهداشت و درمان دیگر به اینترنت و پردازش از راه دور نیازی نخواهد داشت.
در حال حاضر، یادگیری هوش مصنوعی در خدمات بهداشت و درمان برای محاسبات سنگین نیازمند اتصال به سرور و پردازش از راه دور است. دانشمندان قصد دارند اندازه مدارهای هوش مصنوعی را کوچکتر کرده و به مقیاس میکروسکوپی درآورند.
روی در این باره میگوید: «اندازه هر یک از دستگاههایی که ساختهایم، به یکصدم قطر موی انسان میرسد.»
این هوش مصنوعی را میتوان روی ریزتراشهای با پهنای کمتر از یک اینچ (5/2 سانتیمتر) نصب کرد، تا دیگر نیازی به اتصال اینترنت و پردازش از راه دور نداشته باشد. در نتیجه، دستگاههای حیاتی/اورژانسی را میتوان در نقاط دوردست به کار برد، تا به عنوان مثال، کار نیروهای امدادی در کمک به کوهنوردان گمشده، آسانتر شود و این کمک بزرگی به خدمات بهداشت و درمان است.
روی ادامه میدهد: «در چنین شرایطی، پهپادی را به منطقه میفرستیم که دوربینش مثل چشم عمل میکند. این پهپاد میتواند موقعیت افراد گمشده را پیدا کرده و آنها را نجات دهد.»
مغز مصنوعی، هوش مصنوعی را بینیاز به پردازش از راه دور میکند
به گفته پژوهشگران، هوش مصنوعی با کمک مغز مصنوعی میتواند بدون هرگونه اتصال به اینترنت و نیاز به پردازش از راه دور، وارد میدان شود؛ این در حالی است که تا به امروز، هیچ سیستم هوش مصنوعی چنین قابلیتی نداشته است.
این گروه پژوهشی قصد دارند کارشان را گسترش داده و به سراغ دستگاههای مغز مصنوعی بروند که بینیاز به پردازش از راه دور است. در همین راستا، مشغول ساخت یک سیستم هوش مصنوعی هستند که برای ساخت مغز مصنوعی از شبکیه چشم انسان تقلید میکند؛ در نتیجه چنین مطالعاتی، هوش مصنوعی ممکن است یک روز بتواند تصاویری را که میبیند، با کمک مغز مصنوعی در لحظه شناسایی کند، بیآنکه دیگر به پردازش از راه دور نیازی داشته باشد. پژوهشگران معتقدند که این فناوری حدود پنج سال آینده وارد فاز تولید تجاری خواهد شد.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید