توسعه هوش مصنوعی برای حل مشکلات صنعت فلزات غیرآهنی در ایران
یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری شیخ بهایی با توسعه فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، توانسته در زمینه مهندسی متالوژی، طرحی را ارائه کند که موجب بهینهسازی صنایع فولاد و فلزات غیرآهنی کشور میشود.
به گزارش هوشیو و به نقل از «دنیای معدن»، صنعت فولاد و فلزات، یکی از اساسیترین صنایع زیرساخت کشور است و بهبود در روند تولید صنایع فلزات غیرآهنی، میتواند موجب کاهش هزینه تولید و بهرهوری مناسب در این صنعت شود. دراینمیان، یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری شیخ بهایی، طرحی را ارائه کرده است که میتواند به کمک هوش مصنوعی، فرایند تولید فلزات غیرآهنی را بهینه کند.
محمود حسینآبادی، مدیرعامل این شرکت در مصاحبهای با اشاره به زمینههای فعالیت این شرکت گفت: تمرکز اصلی شرکت ما بر روی تحقیق و توسعه پیرامون فناوریهایی است که در زمینه بهینهسازی، طراحی و ارائه راهحل برای صنایع فولادی و غیرآهنی کاربرد دارند. ما سعی داریم فناوریهایی را توسعه دهیم که بتواند پاسخگوی نیاز صنعت باشد و در این مسیر از روشهای آزمایشگاهی، محاسباتی، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده میکنیم.
حسینآبادی در ادامه به سامانه بهینهسازی اسیدشویی اشاره کرد و آن را یکی از فعالیتهای عمده این شرکت دانست و افزود: اگر به اطلاعات فرایند نورد گرم دسترسی داشته باشیم، میتوانیم ضخامت و ریزساختار پوسته اکسیدی تشکیلی بر سطح ورق فولادی را پیشبینی کنیم.
وی همچنین به تاکید بر اهمیت پارامترهای سرعت و زمان عبور ورقههای فولادی در حمام اسیدشویی پرداخت و خاطرنشان کرد: برایاینکه به کیفیت بهینه در سطح ورقههای فولادی دست یابیم، باید مقادیر پارامترهای حمام اسیدشویی براساس ضخامت لایه اسیدی مشخص شود. با توسعه یک نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی، میتوان ضخامت و ساختار پوسته اکسیدی تشکیلی بر سطح ورق را بدون نصب تجهیزات بازرسی، پیشبینی کرد و نتایج حاصل از این برنامه را مبنایی برای سامانه کنترل عملیات اسیدشویی قرار دهیم.
این عضو پارک علم و فناوری شیخ بهایی، به دیگر خدمات این شرکت از جمله سامانه بازرسی سطح ورق فولادی سردنوردیده اشاره کرد و گفت: به کمک این سامانه، میتوانیم با آگاهی از وضعیت مکانیزم، عیوب و پارامترهای موثر بر تشکل آنها، کیفیت سطوح را بسنجیم و جهت بهینهسازی، تغییرات متناسب با شرایط را اعمال کنیم.
وی در پایان افزود: برای اینکه تلفات آزمون و خطا را در خطوط تولیدی بزرگ کاهش دهیم، به سراغ طراحی ساخت واحدهای پایلوت در مقیاس آزمایشگاهی، صنعتی و نیمهصنعتی برای صنایع فلزات غیرآهنی رفتهایم.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید