Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 پژوهشی از تیم دیده‌بان هوش مصنوعی پارت؛ مقایسه ایران با آمریکا و چین در هوش مصنوعی

پژوهشی از تیم دیده‌بان هوش مصنوعی پارت؛ مقایسه ایران با آمریکا و چین در هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

مقاله پژوهشی تیم دیده‌بان مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت تحت عنوان «بررسی مقایسه‌ای الگوی همکاری دانشگاه، صنعت و دولت در تحقیقات علمی هوش مصنوعی ایران، چین و آمریکا» در فصلنامه علوم و فنون مدیریت اطلاعات، پذیرش و منتشر شد.

به گزارش هوشیو به نقل از مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، این مقاله توسط تیم دیده‌بان هوش مصنوعی به سرپرستی ایمان ظهوریان نادعلی و باهمکاری پژوهشگران این مرکز، حامد اجاقی و فاطمه سلیمانی روزبهانی نگارش شده است. نشریه علوم و فنون مدیریت اطلاعات که به‌صورت فصل‌نامه و با همکاری «انجمن علمی ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران» منتشر می‌شود، به موضوعاتی همچون هوش مصنوعی، علوم کامپیوتر، مدیریت نوآوری و فناوری، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی و … می‌پردازد و در جدیدترین شماره خود که در تاریخ 11 مهر 1401 منتشر شد، اقدام به انتشار مقاله تحقیقاتی دیده‌بان نموده است.

هدف این مقاله، بررسی دستاوردهای پژوهشی هوش مصنوعی دانشگاه، صنعت و دولت و مقایسه الگوهای تعاملی آنها میان سه کشور ایران، چین و آمریکا بوده‌است. مبنای روش به‌کاررفته در این پژوهش، علم‌سنجی و داده‌های پایگاه اسکوپوس در قلمرو زمانی دو دهه اخیر است. مبنای آماری این پژوهش براساس تعداد، ارجاع‌دهی و مقایسه برحسب جمعیت و درآمد سه‌کشور انجام گرفته و با توجه به مستندات موجود، کیفیت همکاری‌ها در ایران با دو کشور دیگر مورد بررسی قرار گرفته‌است.

در ادامه، نتایج حاصل از این پژوهش را به صورت خلاصه مشاهده می‌کنیم:

باتوجه‌به آمار و تجزیه‌وتحلیل مستندات جمع‌آوری‌شده، بیشترین مستندات ارائه‌شده متعلق به آمریکا و چین است که با اختلاف کمی در رتبه اول و دوم قرار دارند. ایران نیز در این میان، جایگاه سی‌ام را به خود اختصاص داده‌است. همچنین آمریکا از نظر تعداد اسناد، با اختلاف قابل‌توجهی در رتبه اول قرار دارد و چین توانسته رتبه دوم را کسب کند؛ کشور ایران نیز در رتبه هفدهم جای گرفته‌است. این نتیجه از دیدگاه عدم‌قطعیت و هم‌افزایی تعاملات هم با نسبتی مشابه، رتبه‌های یکسانی را نمایش می‌دهد.    

انتشار چندین کتاب و مقاله پژوهشی توسط تیم دیده‌بان مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، چکیده مدت‌ها تحقیق و فعالیت آماری این تیم با هدف تحقیق و گردآوری اطلاعات و پوشش خلاء تحقیقاتی در حوزه هوش مصنوعی کشور است. نسخه 1401 کتاب دیده‌بان شامل دو جلد است که عنوان نخست با نام « بومی‌شناسی هوش مصنوعی» به مقایسه تحلیلی وضعیت هوش مصنوعی در ایران و جهان می‌پردازد و جلد دوم این کتاب تحت عنوان «شرکت‌های فعال در هوش مصنوعی»، آمار شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار می‌دهد.

علاقه‌مندان می‌توانند از طریق لینک زیر به فصلنامه علوم و فنون مدیریت اطلاعات و مطالعه مقاله پژوهشی دسترسی داشته ‌باشند و مقاله «بررسی مقایسه‌ای الگوی همکاری دانشگاه، صنعت و دولت در تحقیقات علمی هوش مصنوعی ایران، چین و آمریکا» را مطالعه کنند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]