برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
گزارش
مصاحبه
 اپلیکیشنی که از سرطان پوست پیشگیری می‌کند!

اپلیکیشنی که از سرطان پوست پیشگیری می‌کند!

زمان مطالعه: 3 دقیقه

اپلیکیشن‌های زیادی وجود دارند که برای پیش‌بینی اینکه بیماری‌ سرطان پوست توسعه یافته است یا نه از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. با این حال، هنوز شواهد کمی وجود دارد که این اپلیکیشن‌ها نتیجه‌بخش بوده باشد.

اجازه بدهید کمی به عقب برگردیم: در سال 2019، کریل سوکول استارتاپ Skinive را تأسیس کرد؛ استارتاپی که می‌تواند بیماری‌های پوستی را در مراحل اولیه با کمک یک برنامه تلفن هوشمند تشخیص دهد. از طریق آن، شما می‌توانید از یک لکه مشکوک پوست با گوشی هوشمند خود، عکس بگیرید و بعد به کمک هوش مصنوعی تعیین کنید که آیا پوست شما علائم بیماری پوستی دارد یا خیر. این کار، نوعی خودآزمایی دیجیتالی محسوب می‌شود.

سرطان پوست

در حال حاضر، بیش از 1000 متخصص پوست و 60000 بیمار در سراسر اروپا از این برنامه استفاده می‌کنند. با این حال، برخی از کارشناسان این برنامه را نقد کرده‌اند. اما سوکول در خصوص نحوه عملکرد این برنامه می‌گوید: «این برنامه اساساً به همان روش Google Images کار می‌کند. شما یک عکس می‌گیرید، آن را در یک پایگاه داده قرار می‌دهید و می‌بینید که تصاویر بیماری پوستی به طور فراگیر به شما ارجاع داده می‌شود. این در واقع، یکی از راه‌هایی است که تعیین می‌کند آیا شما در معرض خطر ابتلا به یک بیماری پوستی مانند سرطان هستید یا خیر.»

همچنین لیندا سامر از انجمن سرطان هلندی KWF، اپلیکیشن Skinive را یک «توسعه فوق‌العاده» می‌نامد، هر چند توصیه می‌کند که اگر مردم یک مورد مشکوک بر روی پوست خود مشاهده کردند، در درجه اول به پزشک خود مراجعه کنند.

بنر-ایران سلامت
مشاوره با شرکت هوش

هر هفته یک خودآزمایی

سوکول برای استفاده از این برنامه پیشنهاد می‌کند که هر هفته پوست خود را آزمایش کنید؛ اما تأکید می‌کند که خودآزمایی با این برنامه تشخیص نهایی نیست، فقط تصویر واضحی از تشخیصی را به شما ارائه می‌دهد که ممکن است در آینده دردسرساز شود. پایگاه داده Skinive به بیش از 650000 تصویر از بایگانی‌های متخصصان پزشکی و کاربران برنامه دسترسی دارد. در حقیقت، هرچه کاربران تصاویر بیشتری آپلود کنند، مقایسه‌ها و در نتیجه توصیه‌ها قابل اعتمادتر می‌شوند. به همین دلیل است که این شرکت توصیه می‌کند که افراد هر هفته یک آزمایش خودکار انجام دهند.

Soe Janssens یک متخصص پوست است که این کار را نقد کرده و گفته آزمایش دادن به طور هفتگی زیاد است، زیرا زمانی که فردی ملانوم داشته باشد، حداکثر دو بار در سال کل پوست او بررسی می‌شود. وادار کردن فرد سالمی که سرطان پوست ندارد، به آزمایش هفتگی غیرضروری است.

نقدهای دیگر

وی برنامه را مورد آزمایش قرار می‌دهد و نتیجه را این‌گونه نقد می‌کند: «من متوجه یک سری محدودیت‌ها شدم. به عنوان مثال، داستان یک بیمار را در نظر نمی‌گیرد، این مسئله بسیار مهم است.» او همچنین سوالاتی را در مورد استفاده از دوربین‌های تلفن مطرح می‌کند: «اگر شما برای آزمایش پوست خود یک عکس تار آپلود کنید، برنامه به شما نمی‌گوید که عکستان تار است. این اصلاً خوب نیست، زیرا شما نمی‌توانید از این طریق مشاوره مناسبی دریافت کنید. همچنین چندین مطالعه، از جمله مطالعه منتشرشده در مجله پزشکی هلند، نشان می‌دهد که برنامه‌های مشابه این برنامه پیش‌بینی‌های خوبی را ارائه نمی‌دهند. نکته دیگر اینکه کاربران زیادی هشدارهای نادرستی در مورد سرطان پوست دریافت کرده‌اند که در آن هشدارها به آن‌ها توصیه شده سریعاً به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشند.»

نقدهای دیگر

البته سوکول در این باره می‌گوید: «وقتی کاربران از این برنامه استفاده می‌کنند، در واقع به متخصص مناسب هدایت می‌شوند. با انجام این خودآزمایی، بلافاصله می‌دانید که به کدام متخصص مراجعه کنید: متخصص پوست، زیبایی، آلرژی، انکولوژیست یا یک متخصص عفونی. در حالی که افراد برای قرار ملاقات با متخصص پوست، به طور متوسط دو ماه را در لیست انتظار سپری می‌کنند. با ارجاع این اپلیکیشن به متخصص مناسب، در زمان و هزینه کاربران صرفه‌جویی می‌شود.»

و باز هم زیر سؤال بردن این اپلیکیشن

آملینک دانشمند دیگری است که در مورد Skinive تردید دارد. او می‌گوید: «من تعجب می‌کنم که این هوش مصنوعی تا چه حد برای ارائه توصیه‌های دقیق آموزش دیده است! دوربین هر گوشی از نظر نور و کیفیت متفاوت عمل می‌کند. این موضوع می‌تواند عاملی در تشخیص نادرست باشد.» با این حال، به گفته او، این امر در آینده تغییر خواهد کرد: «قرار است مقررات بیشتری در مورد این نوع ابتکارات وجود داشته باشد و به طور قطع پس از آن بسیاری از شرکت‌ها از بین خواهند رفت. اگر اپلیکیشنی ادعای تشخیص سلامتی می‌کند، این موضوع باید از نظر علمی ثابت شود.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]