برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 بقای استارتاپ ها در مقابل التهاب اقتصادی با 4 راه حل

بقای استارتاپ ها در مقابل التهاب اقتصادی با 4 راه حل

زمان مطالعه: 5 دقیقه
در دنیای کسب‌و‌کارهای نوپا و به منظور بقای استارتاپ ها، بسیاری از تیم‌ها به دورکاری خو گرفته‌اند و آن را به فرصتی برای مقابله با التهاب اقتصادی بدل کرده‌اند.
جهان در معرض التهابات بی‌سابقه‌ای است. کووید-19 یا همان ویروس کرونا آرامش کسب‌وکارها و دولت‌ها را بر هم زده است. بحران ویروس کرونا کسب‌و‌کارها را بر آن داشته تا به منظور حفظ سلامتی و هم‌چنین افزایش بهره‌وری، کارکنان خود را به دورکاری بفرستند.
 
در ادامه به شرح و توصیف آموزه‌هایی می پردازیم که می‌تواند به بقای استارتاپ ها در طی بحران های اقتصادی کمک نماید.

راه اول  انعطاف‌پذیری در شیوه کاری کارکنان

در سراسر جهان، اکثر شرکت‌های بزرگ کماکان از ساختارهای مدیریتی غیرانعطاف‌پذیر و محافظه‌کارانه پیروی می‌کنند؛ به عبارت دیگر، این گروه از شرکت‌ها به جای تمرکز بر میزان بهره‌وری کارکنان، توجه خود را به مدت زمانی معطوف کرده‌اند که کارکنان در شرکت و محیط کاری به سر می‌برند.

ترس از اشتباه کردن و دیر رسیدن _به جای داشتن انگیزه برای کمک به پیشرفت و ترقی شرکت_ زندگی اکثر کارکنان را در احاطه خود گرفته است. بحران‌های کنونی و اخیر نشان می‌دهد شرکت‌های غیرمتمرکز و محصول محور ،همچون استارتاپ های حوزه فن‌آوری، نسبت به شرکت‌های بزرگ‌تر تاب‌آوری بیشتری دارند.

در این استارتاپ ها میزان کار کارکنان بر اساس میزان خروجی‌ای که ارائه می‌دهند، سنجیده می‌شوند. اگر فردی از ساعت 6 صبح تا 10 صبح بهره‌وری بیشتری دارد و در ادامه روز به مراقبت و نگهداری از فرزندان خود می‌پردازد و در طول شب کار خود را از سر می‌گیرد، انتظار نابه‌جایی است اگر از او بخواهیم از ساعت 9 تا 5 در محل کار حضور داشته باشد. انعطاف‌پذیری در این‌گونه موارد به کارکنان در مدیریت بحران کمک می‌کند، چراکه کارکنان می‌توانند کم‌کاری خود در ساعات کاری را در زمانی که برای آنها مناسب‌تر است، جبران کنند.

من شخصاً به این باور رسیده‌ام که ایجاد یک برنامه کاری منعطف به شکل‌گیری یک محیط کاری مشارکتی و یک محیط کاری که در آن سلسله مراتب کارکنان کمتر اهمیت دارد، کمک می‌کند. انعطاف‌پذیری برنامه کاری این حس را به افراد منتقل می‌کند که کنترل زمان خود را در دست دارند و در صورت نیاز تمام تلاش خود را صرف انجام پروژه‌های شرکت می‌کنند. اگر شرایطی فراهم شود که افراد بتوانند هر زمان و همان‌گونه که مایلند و بیشتر احساس راحتی می کنند کار کنند، احتمال کاهش بهره‌وری به دور از ذهن خواهد بود.

راه دوم  نتیجه‌بخش بودن دورکاری برای بقای استارتاپ ها

همان‌گونه که می‌دانیم، بسیاری از افرادی که مجبور هستند برای انجام کارهای محول شده به آن‌ها در محیط کاری حضور پیدا کنند، می‌توانند حجم کثیری از وظایف خود را تنها با استفاده از یک لپ‌تاپ انجام دهند. البته، این موضوع برای برخی صنایع که تا حد زیادی بر تعامل میان افراد متکی هستند -از جمله صنایع خدماتی، تفریحی و سرگرمی، مسافرتی- صدق نمی‌کند. کسب و کارهای نوپای فعال در این صنایع نیز در زمان وقوع بحران‌ها با چالش‌هایی مواجه می‌شوند، اما برای بسیاری از کسب و کارهای نوپا، حضور پیدا کردن در شرکت، بیش از آنکه یک قانون باشد، تمرینی برای تیم‌سازی و در نتیجه بقای استارتاپ ها است.

کسب‌و‌کارهای نوپایی که خود را با شرایط کاری انعطاف‌پذیر وفق داده‌اند و کارکنان آنها می‌توانند گاهی‌ اوقات (یا بسیاری مواقع) در خانه کار کنند، به تازگی از طریق شبکه‌های اجتماعی توضیح دادند که سایر کسب‌و‌کارها چگونه می‌توانند روش آن‌ها را به کار ببندند و تاب‌آوری بیشتری در مقابله با بحران کنونی داشته باشند.

در مقابل، تعدادی از کسب‌و‌کارهای دیگر توضیح می‌دهند که چگونه می‌توان در زمان دورکاری و زمانی که کارکنان کارهای خود را تنها با استفاده از یک لپ‌تاپ انجام می‌دهند که نسبت به شبکه‌های شرکت امنیت کمتری دارد، از اطلاعات مهم و حیاتی محافظت کرد. بسیاری از کسب‌و‌کارهایی که تجربه دورکاری و کار کردن از خانه را داشته‌اند، در شرایط بحرانی این برتری را نسبت به سایر کسب‌و‌کارها دارند که می‌توانند بدون آنکه از این شرایط تأثیر بپذیرند به فعالیت خود ادامه دهند.

راه سوم حل سریع مشکلات برای بقای استارتاپ ها

نوآوری‌ها، حلقه‌های بازخورد سریع و آزمون و خطاهای مکرر به تداوم و بقای استارتاپ ها کمک می‌کند. ایجاد تغییر در برنامه‌ها بخشی از فرایند پیشرفت و ترقی سریع است و کسب‌و‌کارهای نوپا معمولاً مدل‌ها و استراتژی‌های جدید کسب‌و‌کار را به کار می‌بنند و در این زمینه از رقبای قوی خود پیشی می‌گیرند. این شیوه کار کردن به این معناست که کسب‌و‌کارهای نوپا می‌توانند سریعاً به شرایط متغیر واکنش نشان دهند و در بحران‌ها به دنبال فرصت‌ها باشند.

Rebus و InEvent ،دو کسب‌‍و‌کار نوپا در زمینه مدیریت مراسم‌ها و رویدادها، به دنبال روش‌هایی هستند تا برنامه‌ریزان مراسمات و تشریفات بتوانند این شرایط بحرانی را از طریق جلسات آنلاین، پخش زنده و حتی استفاده از یک سیستم پاداش برای فایده رساندن به افرادی که در دوران بحران از هنرمندان مورد علاقه خود حمایت می‌کنند، را پشت سر بگذارند. چند روز پس از اعلام قرنطینه در کلمبیا، Rebus برای کمک به مدیریت جلسات آنلاین، درآمدزایی از کنسرت‌های آنلاین، برگزاری کلاس برای کسب‌و‌کارهای کوچک و تست کرونا در چهار شهر چهار محصول جدید عرضه کرد. InEvent، یک نرم‌افزار نقطه‌ به نقطه برای مدیریت مراسم‌ها و تشریفات بزرگ، سریعاً یک پلتفرم جدید عرضه کرد تا سالن‌های مجازی برای برگزاری کنفرانس‌ها و جلسات ایجاد کند؛ این پلتفرم‌ را می‌توان در بسیاری از نرم‌افزارهای ویدئو کنفرانس‌ها تعبیه کرد.

یک کسب‌و‌کار نوپای هوش مصنوعی موسوم به Roomie IT، واقع در مکزیک، اعلام کرد که روبات انسان‌نمای این شرکت می‌تواند به کادر بهداشت و درمان کمک کند. همزمان با شیوع ویروس کرونا این شرکت محصول اولیه خود را برای عرضه به بازار آماده کرد و آن را به شرکت‌ها فروخت. این شرکت با استفاده از مدلی که آماده داشتند، تغییراتی ایجاد کردند و در نتیجه اعمال این تغییرات روبات آنها می‌تواند تب و سطح اکسیژن بیماران را بسنجد و سؤالاتی از بیماران بپرسد تا مشخص کند آیا لازم کادر پزشکی بیمار را معاینه کنند یا خیر.

کسب‌و‌کار نوپای تشخیص صدا، موسوم به Vozy، واقع در کلمبیا، به کسب‌و‌کارها کمک می‌کند تا مراکز تماس خود را به صورت خودکار درآورند. شرکت Vozy با استفاده از فن‌آوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، لهجه‌های اسپانیایی مناطق مختلف را تشخیص می‌دهد و یاد می‌گیرد و خدمات مجازی و شخصی‌سازی‌شده به مشتریان ارائه می‌دهد. از زمان شیوع ویروس کرونا تقاضا برای خدمات این شرکت افزایش چشمگیری داشته است.

پلتفرم مزرعه به رستوران Frubana واقع در کلمبیا، با هدف تسهیل در زنجیره تأمین غذا میان کشاورزان و رستوران‌ها ایجاد شده است. هرچند تعطیلی گسترده رستوران‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، کسب‌و‌کارهای رستورانی را کساد کرد، Frubana نیز تغییراتی در پلتفرم خود اعمال کرد تا به فروشگاه‌ها و مغازه‌های محلی که اصلی‌ترین منبع تأمین مواد غذایی برای افرادی هستنند که در خانه‌های‌شان قرنطینه شده‌اند، راهکارهای آنلاین ارائه دهد.
انعطاف‌پذیری کسب و کارهای نوپا برای حل مشکلات بر رشد و پیشرفت آنها تأثیر می‌گذارد و به شرکت‌های فن‌آوری کمک می‌کند حتی در مواجهه با ناملایمات‌ نیز پیشرفت و ترقی کنند.

راه چهارم کشمکش شرکت‌های فن‌آوری با بحران

با این حال، بقای استارتاپ ها در این بحران کار آسانی نیست و تمامی کسب‌و‌کارهای نوپا نمی‌توانند در مقابل این بحران تاب بیاورند. در دوران بی‌ثباتی، سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیری کمتری دارند و ترجیح می‌دهند تا فرا رسیدن زمان مناسب، سرمایه‌گذاری نکنند. در همان حال که کسب‌و‌کارهای نوپا تلاش می‌کنند مشتری‌های جدیدی جذب کنند، کسب‌و‌کارهای بزرگ تلاش می‌کنند تا ضرر و زیان فروش خود را مدیریت کنند و ترجیح می‌دهند به جای استفاده از یک نرم‌افزار جدید، هزینه‌های خود را کاهش دهند. کسب‌و‌کارهای نوپای فعال در صنایع مسافرتی، رستوران، مراسم‌ها و تشریفات و صنایع خدماتی با همان چالش‌هایی مواجه هستند که رقبای قوی آن‌ها با آن مواجه هستند، اما حاشیه سود و جریان نقدینگی کمتری دارند و همین امر تاب‌آوری آنها را افزایش می‌دهد.

فارغ از مزایایی که ممکن است کسب‌و‌کارهای نوپا داشته باشند، زمان‌های دشواری برای همگی دشوار است. شوک‌های اقتصادی تمامی کسب‌و‌کارها – فارغ از بزرگی و کوچکی آنها- را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بدون شک، بحران کرونا صنعت فن‌آوری را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ برای مثال در نتیجه این بحران میزان سرمایه‌گذاری در این حوزه کاهش پیدا می‌کند، تأمین منابع مالی طرح‌های نوآورانه با مشکل مواجه می‌شود و به احتمال زیاد این صنعت برای مدتی طولانی بازده چشمگیری نخواهند داشت. با این وجود، بحران‌ها می‌توانند برای کسب‌و‌کارها فرصتی برای ترقی و پیشرفت باشند، چرا که این کسب‌و‌کارهای نوپا سریعاً می‎توانند راهکارهایی از جمله خطوط اعتباری و کنسرت های مجازی، به شرکت‌ها و افرادی که با چالش مواجه هستند ارائه ‌دهند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]