Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ابزارهای هوش مصنوعی ، مواد غذایی را از فاسد شدن در امان نگاه می‌دارند

ابزارهای هوش مصنوعی ، مواد غذایی را از فاسد شدن در امان نگاه می‌دارند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

آنتی‌اکسیدان‌ها در حفظ طعم و ارزش مواد غذایی تأثیر فراوان می‌گذارند. ابزارهای هوش مصنوعی تشخیص می‌دهند که چگونه می‌توان با استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها از فاسد شدن مواد غذایی پیشگیری کرد.

تأثیر ابزارهای هوش مصنوعی بر ماندگاری بیشتر مواد غذایی

دانشمندان طی تحقیقاتی درمورد اینکه چگونه می‌توان مواد غذایی حاوی روغن و چربی را برای مدت بیشتری -بدون اینکه فاسد شوند- نگه داشت، به تأثیرات ابزارهای هوش مصنوعی پی برده‌اند.

در بسیاری از مواد غذایی ترکیباتی مانند لیپیدها، چربی‌ها و روغن‌ها یافت می‌شود. اگر این مواد در فضای باز قرار بگیرند، با اکسیژن واکنش نشان می‌دهند. به این فرایند اکسیداسیون می‌گویند. پس از اکسیداسیون، کتون‌ها، آلئیدها و اسیدهای چرب درون غذا تشکیل می‌شوند و به آن بویی قوی و فلزمانندی می‌دهند. این بو ناشی از فاسد شدن غذا است.

در بسیاری از صنایع غذایی برای جلوگیری از چنین پیشامدی از آنتی‌اکسیدان‌ها بهره می‌برند. البته استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها بدین منظور باید به میزان مشخص و با روش‌های خاصی صورت گیرد. برای تشخیص اینکه چه ترکیبی از این مواد برای کدام مواد غذایی مناسب است باید آزمایش‌های متعددی که به زمان زیادی نیاز دارند‌، انجام شود. همچنین برای انجام این آزمایشات باید از پرسنل متخصص کمک گرفت. تمام این موارد، هزینۀ اولیۀ تولید مواد غذایی را به طرز قابل توجهی بالا می‌برند. با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی می‌توان این هزینه‌ها را کاهش داد و کارها را آسان‌تر کرد.

شیمی‌دانان بدین منظور، نحوۀ یافتن ترکیبات جدید آنتی‌اکسیدانی را به هوش مصنوعی آموختند. آن‌ها این کار را با انتخاب هوش مصنوعی‌ای که بتواند با نمایش‌های متنی کار کند، آغاز کردند. در این متن‌ها کدهای نوشته‌شدۀ ساختار شیمیایی هر آنتی‌اکسیدان به نمایش درآمده بود. در نتیجه، داده‌های این هوش مصنوعی فهرستی از حدود یک میلیون واکنش شیمیایی به همراه برخی از مهم‌ترین و ساده‌ترین مفاهیم علم شیمی مانند نحوۀ شناسایی ویژگی‌های مهم مولکول‌ها بود.

شیمی‌دانان پس از اینکه مطمئن شدند این ابزار قادر است الگوهای شیمیایی عمومی را تشخیص دهد، تنظیمات آن را بر آموزش‌های پیشرفته‌تر متمرکز کردند. آن‌ها در مرحلۀ آخر دریافتند که هوش مصنوعی اثر ترکیب هر مجموعه‌ای از دو یا سه آنتی‌اکسیدان را در مدت زمانی کمتر از یک ثانیه پیش‌بینی می‌کند. نکتۀ جالب توجه اینکه این پیش‌بینی‌ها در 90 درصد مواقع با تأثیر توصیف‌شده در یک راستا قرار می‌گرفتند.

جمع‌بندی

فرایند اکسیداسیون باعث می‌شود مواد غذایی پس از قرار گرفتن در معرض هوا به‌سرعت فاسد شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها این فرایند را متوقف می‌کنند و مواد غذایی را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه می‌دارند. نحوۀ ترکیب آنتی‌اکسیدان‌ها و اینکه هر ترکیب کدام یک از مواد غذایی را از فساد در امان نگه می‌دارد، به نیروی انسانی متخصص و هزینه‌های هنگفت اولیه نیاز دارد. شیمی‌دانان برای جلوگیری از این اتفاق به ابزارهای هوش مصنوعی فهرست‌هایی از ترکیبات مختلف را آموختند و با آموزش مبانی علم شیمی مانند نحوۀ شناسایی ویژگی‌های مولکول‌ها، از آن‌ها خواستند ترکیب مناسب هر ماده غذایی را در اختیارشان قرار دهد. در این نوشته فرایند آموزش به هوش مصنوعی را برای جلوگیری از فساد مواد غذایی ، مورد بررسی قرار دادیم.

بنر اخبار هوش مصنوعی

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]