کتابخانه تحقیقاتی Zendy از مدل زبان بزرگ خود رونمایی کرد
Zendy، کتابخانۀ تحقیقاتی مبتنی بر هوش مصنوعی، یک مدل زبان بزرگ (LMM) ویژۀ دامنه را به نام ZAIA راهاندازی کردهاست. ZAIA که مخفف شدۀ عبارت انگلیسی Zendy AI Assistant است برای کمک به محققان در درک سریع مفاهیم کلیدی و پیدا کردن مقالات تحقیقاتی مرتبط، طراحی شدهاست. این دو ویژگی باعث افزایش کارایی و اثربخشی این دستیار هوشمند شخصی میشود. کاربران با استفاده از ZAIA میتوانند هر سوالی را که با موضوع تحقیقشان مرتبط است، بپرسند و به میلیونها مقالۀ تحقیقاتی دانشگاهی با پشتوانه علمی معتبر دسترسی پیدا کنند. برخلاف مدلهای زبانی همهمنظوره، ZAIA با دادههای خودِ مجموعۀ تحقیقاتی Zendy آموزش دیدهاست و طوری طرحریزی شدهاست که در آینده بتواند منابع اضافی را از دادههای ناشران مختلف که در دامنه عمومی قابل دسترسی نیستند، جستوجو کند و در اختیاران کاربران قرار دهد.
با توجه به افزایش روزافزون احساس نیاز به راه حلهای خاص دامنه برای افزایش اعتبار اطلاعاتی که در اختیار مخاطبان قرار میگیرد، مدلهایی مثل ZAIA توجهات زیادی را به خود جلب میکنند. عملکرد این مدلها بر روی یک زمینۀ تعریف شده، محدود میشود تا احتمال خطا را از این طریق کاهش دهد.
بنا بر ادعای Zendy، دستیار هوش مصنوعی ZAIA برای پیشبرد استفاده از هوش مصنوعی در پلتفرمهای تحقیقاتی و بهبود روند تحقیقات علمی، توسعه داده شدهاست و هدف از راهاندازی آن کمک به مخاطبان و محققان کتابخانۀ Zendy برای دسترسی آسانتر به اطلاعات و یافتن سریعتر پاسخ سوالات علمیشان است. رودریگو پینتو، رییس بخش فناوری مجموعۀ Zendy دراینباره میگوید:« ZAIA از دیگر محصولات هوش مصنوعی متمایز است؛ زیرا دادهها و اطلاعات موجود در کتابخانه Zendy را در زمان واقعی در اختیار مخاطب میگذارد و بهخوبی تنظیم شدهاست تا پاسخی معتبر و با پشتوانۀ علمی به کاربران ارائه دهد.»
کامران کاردان، یکی از بنیانگذاران این مجموعه نیز این طور بیان کرد که:« ZAIAپیشنهاد هوش مصنوعی منحصربهفرد ما برای کاربران Zendy است. آنها اکنون میتوانند از بهترین ابزار هوش مصنوعی برای بهبود روند کشف و تحقیقات خود استفاده کنند، این یک نقطه عطف بسیار هیجانانگیز برای مجموعۀ Zendy است و ما مشتاقانه منتظر دریافت بازخوردهای ارزشمند کاربران خود هستیم.»
کاردان در ادامه افزود:«فناوری ما پتانسیل نامحدودی را در آینده به سازمانها و موسساتی که هنوز از قدرت مدلهای زبان بزرگ در جریان کاری خود بهره نمیبرند، ارائه خواهدکرد.»
مدل زبان بزرگ Zendy این ظرفیت را دارد که از مجموعۀ دادههای متنوع با یکپارچه ساده از طریق Restful API یا Websocket API، مطالب را بیاموزد و مسیر رشد و ارتقای آن هنوز ادامه دارد.
کتابخانه تحقیقاتی Zendy، واقع در امارات متحده عربی، دستیار شخصی هوشمندی را توسعه دادهاست که میتواند به کاربران در یافتن پاسخهای معتبر و با پشتوانه علمی کمک کند. این دستیار هوش مصنوعی که ZAIA نام دارد، براساس دادههای این کتابخانه آموزش یافتهاست و اکنون در اختیار مخاطبان و محققان مجموعۀ Zendy قرار دارد. بنیانگذار این مجموعه هدف از راهاندازی ZAIA را کمک به پژوهشگران و بهبود و تسریع روند کشف و تحقیقات علمی بیان کرد و اظهار داشت که این مدل زبان بزرگ در آینده قرار است رشد و توسعه بیشتری را تجربه نماید.
شما دربارۀ استفاده از هوش مصنوعی در تحقیقات علمی چه فکر میکنید؟