Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 «درنا» به پرواز درآمد؛ معرفی گروه مدل زبانی فارسی با ظرفیت 13 میلیارد پارامتر

«درنا» به پرواز درآمد؛ معرفی گروه مدل زبانی فارسی با ظرفیت 13 میلیارد پارامتر

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت با معرفی گروه مدل زبانی «درنا»، از ارائه مدل زبانی 13 میلیارد پارامتری که بر پایه داده‌های زبان فارسی توسعه یافته است خبر داد. درنا همچنین شامل دو مدل زبانی 7 و 3 میلیارد پارامتری است و طبق چشم‌انداز اعلام‌شده، این گروه زبانی در آینده نزدیک میزبان یک مدل 34 میلیارد پارامتری نیز خواهد بود.

به گزارش مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، گروه مدل زبانی درنا به لطف برخورداری از حجم گسترده‌ای از پارامترهایی که بر پایه زبان فارسی توسعه یافته‌اند، زیربنایی مناسب و قدرتمند برای توسعه سرویس‌های مبتنی بر هوش مصنوعی ازجمله چت‌بات‌های هوشمند است. طی دو سال گذشته، چت‌بات‌های هوشمند متعددی مثل ChatGPT، Bard، Microsoft Bing و… در دسترس کاربران قرار گرفتند و طی مدت‌زمان کوتاهی که از ظهور آنها می‌گذرد، با جذب صدها میلیون مخاطب روزانه، به جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره عموم مردم و فرایندهای کاری مجموعه‌های تجاری تبدیل شدند. از آنجایی که این چت‌بات‌ها عمدتاً بر اساس داده‌های زبان انگلیسی، زبان‌های برنامه‌نویسی و چند زبان مطرح دیگر دنیا شامل آلمانی، فرانسوی و اسپانیایی آموزش دیده‌اند، عملکرد قابل‌قبولی در پاسخ به سؤالات کاربران فارسی‌زبان از خود به نمایش نمی‌گذارند.

توسعه مدل‌های بزرگ زبانی (LLMs) بر پایه داده‌های یک زبان خاص مانند فارسی، راهکاری است که می‌تواند علاوه بر رفع کمبودها و ارائه جایگزین مناسب برای چت‌بات‌های موجود، زمینه‌ساز ساخت و ارتقای صدها ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی دیگر شود. آموزش این مدل‌های بزرگ زبانی، نیازمند نیروی انسانی متخصص و مجرب، توان پردازشی بالا و تجربه فعالیت مؤثر در این حوزه است. با این وجود، مرکز تحقیقاتی هوش مصنوعی پارت موفق شده تا با فراهم‌آوردن این زیرساخت‌ها، فرصت توسعه LLMهای فارسی را فراهم کند و با تکیه حداکثری به توانمندی‌ها و استعدادهای داخلی، ساخت چت‌بات‌ها و دیگر سرویس‌های هوشمند را امکان‌پذیر سازد.

مرکز تحقیقاتی پارت توانسته تا به امروز بیش از 100 سرویس مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه و در اختیار مخاطبان قرار دهد. دستیابی به یک مدل 34 میلیارد پارامتری، امکان رقابت با پیشرفته‌ترین مدل‌های زبانی دنیا را برای درنا فراهم می‌کند و مرتبه آن را در مقایسه با بسیاری از مدل‌های زبانی دیگر در جایگاه بالاتری قرار می‌دهد. با وجود مدل‌هایی از این دست، می‌توان انتظار داشت که کاربران فارسی‌زبان در سال‌های آتی به چت‌بات‌های هوشمندی با بالاترین استانداردهای جهانی دسترسی داشته باشند.

بنر اخبار هوش مصنوعی

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]