برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
گزارش
مصاحبه
 انویدیا، تحت تعقیب! خیز غول‌های فناوری برای ساخت کارت گرافیک

انویدیا، تحت تعقیب! خیز غول‌های فناوری برای ساخت کارت گرافیک

زمان مطالعه: 2 دقیقه

انویدیا، سال‌هاست که در بازار طراحی و ساخت کارت گرافیک پیشروست و حالا نیز در تولید کارت‌های گرافیکی هوش مصنوعی (AI)، سهم اصلی را در دست دارد؛ اما طبق گزارش‌های تحقیقات بازار، پیشروی انویدیا در آیندۀ نزدیک با تهدید جدی مواجه خواهد شد.

طبق این گزارش‌ها، غول‌های فناوری در حال طراحی کارت گرافیک اختصاصی هستند و این اتفاق باعث ضرر هنگفت انویدیا خواهد بود. تراشه‌های گرافیکی سفارشی هوش مصنوعی که به اختصار ASIC نامیده می‌شوند، برای انجام عملیات‌های خاص هوش مصنوعی، به طور مؤثرتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر طراحی شده‌اند و به ‌طور بالقوه تسلط انویدیا در بازار را به چالش می‌کشند؛ در نتیجۀ این اتفاقات، انویدیا با ورود به بازار تراشه‌های هوش مصنوعی سفارشی برای مقابله با رقبا و در دست گرفتن فرصت درآمد پرسود، به این چالش واکنش نشان می‌دهد.

تسلط انویدیا در بازار کارت‌های گرافیک هوش مصنوعی، با حدود ۹۲ درصد سهم بازار، محرک اصلی رشد قابل توجه این شرکت بوده است؛ به طوری که سهام این شرکت در سال گذشته ۲۳۰ درصد افزایش داشته است. با این حال، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند مایکروسافت، آمازون و متا که همگی از مشتریان مهم انویدیا هستند، در حال توسعۀ تراشه‌های هوش مصنوعی سفارشی برای رسیدگی به حجم کاری هوش مصنوعی داخلی خود هستند. این شرکت‌ها از توسعۀ کارت گرافیک‌های شخصی، دو انگیزۀ مهم دارند؛ اول ضعف انویدیا در پاسخگویی به تقاضای انبوه این پردازنده‌ها و دوم هزینۀ بالای پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی انویدیا، به‌ویژه پردازنده پرچم‌دار H100 که قیمتی بین ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار دارد.

افزایش تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، به ویژه نوع ASIC، منجر به رشد قابل توجه بازار تراشه‌های سفارشی شده است. پیش‌بینی‌ها گویای این هستند کهASIC ها می‌توانند ۳۰ درصد از بازار تراشه‌های هوش مصنوعی به ارزش ۱۸۲ میلیارد دلار را تا سال ۲۰۲۷ به خود اختصاص دهند. یعنی فرصت درآمد بالقوه ۵۵ میلیارد دلاری در این فضا مهیاست. در همین راستا، انویدیا در نظر دارد وارد بازار تراشه‌های هوش مصنوعی سفارشی شده و با شرکت‌های فناوری بزرگ مانند آمازون، مایکروسافت، متا،OpenAI  و گوگل برای توسعۀ تراشه‌های سفارشی آن‌ها همکاری ‌کند.

اگر ورود انویدیا به بازار تراشه‌های هوش مصنوعی سفارشی تحقق یابد، می‌توان آن را به عنوان یک حرکت استراتژیک برای حفظ موقعیت خود در بازار در حال رشد سریع هوش مصنوعی و استفاده از پتانسیل درآمد قابل توجه در تراشه‌های هوش مصنوعی تلقی کرد. سرمایه‌گذاران، این پیشرفت را یک دلیل بالقوه برای در نظر گرفتن سرمایه‌گذاری در انویدیا می‌دانند؛ به ویژه با توجه به ارزش‌گذاری فعلی شرکت، در مقایسه با میانگین‌های قبلی.

با این حال، برای سرمایه‌گذاران بالقوه، ضروری است که قبل از تصمیم‌گیری برای شرکت در پروژۀ انویدیا، تمام شرایط موجود را به دقت در نظر بگیرند. در حالی که ورود بالقوه انویدیا به بازار تراشه‌های هوش مصنوعی سفارشی، ممکن است برای سرمایه‌گذاران یک فرصت باشد، توجه به تمام فرصت‌ها، ریسک‌ها و مشاوره با متخصصان اهمیت دارد.

بنر اخبار هوش مصنوعی

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]