Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی، ابزاری برای مبارزه با کودک‌آزاری جنسی در بستر اینترنت

هوش مصنوعی، ابزاری برای مبارزه با کودک‌آزاری جنسی در بستر اینترنت

زمان مطالعه: 3 دقیقه

توسعه و رشد هوش مصنوعی یک واقعیت غیرقابل انکار است. بعد از معرفی هوش مصنوعی و هیاهوی اولیه، حال این فناوری به سمت استفاده‌های کاربردی و مفید پیش می‌رود.

یکی از مشکلات و چالش‌هایی که امروزه کودکان و نوجوانان در فضای مجازی با آن روبه‌رو هستند، سوء استفاده‌های جنسی از آنان در این فضا است. این امر باعث شده است تا این فضا به یک فضای ناامن و پرخطر برای این افراد تبدیل شود.

در مطالعه‌ای که توسط پژوهشگران «ویرجینیا تک» (Virginia Tech) در حال انجام است، استفاده از هوش مصنوعی برای محافظت از کودکان در برابر مجرمان جنسی در بستر اینترنت، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. آن‌ها در این مطالعه از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای آموزش کودکان و نوجوانان، برای جلوگیری از این پیشامد استفاده خواهند کرد.

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده است که چگونه هوش مصنوعی به جلوگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان در بستر اینترنت کمک می‌کند؟ پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

شرح موضوع در یک نگاه

سوء استفاده‌های جنسی از کودکان و نوجوانان در بستر فضای مجازی، یکی از چالش‌هایی است که بسیاری از کودکان، نوجوانان و خانواده‌های آنان با آن روبه‌رو هستند.

گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که از هر سه کاربر اینترنت در سراسر جهان، یک نفر کودک است. این موضوع باعث می‌شود تا مراقبت و محافظت از کودکان در بستر فضای مجازی بیش از پیش اهمیت داشته باشد.

با توجه به اهمیت موضوع، پژوهشگران ویرجینیا تک، برای حل این مشکل در حال انجام مطالعه‌ای در زمینه‌ی استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت چت‌بات‌هایی که به کودکان روش شناسایی مجرمان اینترنتی را آموزش می‌دهند، هستند.

خطرات رو به‌ رشد

«جین هو چو» (Jin-Hee Cho)، پژوهشگر ارشد این پروژه بیان می‌کند:«امنیت سایبری به محافظت از شبکه‌ها در برابر اختلال و سرقت داده کمک می‌کند؛ اما آنچه که امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، امنیت سایبری اجتماعی است که به تعامل امن اجتماعی افراد در فضای مجازی مربوط است.»

تعاملات اجتماعی‌ای که از طریق فضای اینترنتی توسعه پیدا کرده است، برای رشد آموزشی، اقتصادی و نوآوری بسیار مفید است. اما با توجه به خطراتی که همواره در فضای مجازی وجود دارد و آن را تهدید می‌کند؛ این شاخه از امنیت سایبری ایجاد شده است تا از مزایای تعاملی این فضا مراقبت کند.

افزایش حضور کودکان و نوجوانان در این فضا باعث شده است تا جرائم و سوء استفاده‌های جنسی از آن‌ها به دلیل ناآگاهی و عدم تشخیص مجرمان به یکی از خطراتی که همواره این فضا را تهدید می‌کند، تبدیل شود.

در سال 2021 یک نظرسنجی از 2639 کودک و نوجوانی که مورد آزار جرائم جنسی قرار گرفته بودند، انجام شد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که این سوء استفاده به روش‌های مختلفی از جمله، تصویر، پیامک بدون رضایت، اخاذی جنسی و … صورت گرفته است.

این خطرات باعث شده است تا گروه‌های مختلفی برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی کار کنند و فضای مجازی و اینترنت را به یک فضای امن برای تعاملات سازنده و مفید تبدیل کنند. اهمیت این موضوع به حدی بالا است که آمریکا در سال 2005، ماه ژوئن را با هدف افزایش آگاهی از خطرات اینترنت، به عنوان ماه ملی ایمنی اینترنت تعیین کرده است.

آموزش به کمک هوش مصنوعی

«جین هو چو»، می گوید:«علیرغم اینکه کارهای زیادی در زمینه پیشگیری از کودک‌آزاری اینترنتی صورت گرفته است و تلاش شده است تا شناسایی این مجرمان را به کودکان آموزش دهند، اما هنوز هم کودکان و نوجوانان در برابر این خطرات آسیب‌پذیرند.»

با توجه به این موضوع، چو و همکارانش در حال مطالعه و فعالیت بر روی پروژه‌ای هستند که هدف آن افزایش آگاهی کودکان و نوجوانان در این زمینه و تشخیص مجرمان اینترنتی است. آن‌ها در این پروژه از فناوری هوش مصنوعی برای ساخت و توسعه چت‌بات‌هایی استفاده می‌کنند که در آن‌ها تعاملات بین کودکان و مجرمان شبیه‌سازی شده است.

آن‌ها معتقدند از این شبیه‌سازی می‌توان برای ایجاد یک برنامه‌ی آموزشی برای کودکان و نوجوانان بازه‌ی سنی 11 تا 15 سال استفاده کرد که می‌تواند از آنان در برابر خطرات فضای مجازی مراقبت کند.

او و همکارانش ابراز امیدواری کرده‌اند تا بتوانند با ساخت ربات‌های آموزشی که بیشترین شباهت را به تعاملات انسانی دارند، از کودکان و نوجوانان در برابر این خطرات محافظت کنند.

عدم وجود داده‌های کافی از نحوه‌ی تعامل مجرمان و کودکان، مهم‌ترین چالش آنان در این زمینه عنوان شده است و تمامی اعضای تیم آن‌ها بر این موضوع تاکید کرده‌اند. آن‌ها امیدوارند تا از طریق رویکردهای انسان‌محور و به کمک نوجوانان و والدین این داده‌ها را جمع‌آوری کنند و از آن‌ها به صورت مسئولانه در ساخت چت‌بات‌های مد نظر استفاده کنند.

سخن پایانی

استفاده کاربردی و مفید از هوش مصنوعی و ابزارهای مبتنی بر آن می‌تواند گام مهمی در زمینه توسعه‌ی بیشتر آن باشد. استفاده از هوش مصنوعی برای آموزش نوجوانان و کودکان برای جلوگیری از جرائم اینترنتی جنسی یک قدم بسیار مهم در زمینه مراقبت از کودکان در فضای اینترنتی به شمار می‌رود.

پژوهشگران ویرجینیا تک، امیدوارند از طریق شبیه‌سازی روابط بین مجرمان و کودکان در چت‌بات‌های هوش مصنوعی، بتوانند یک ابزار آموزشی کارآمد ایجاد کنند تا تشخیص مجرمان توسط کودکان و نوجوانان آسان شود، تا از این طریق از آنان در این فضا محافظت کنند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]