هوش مصنوعی ۷ روز زودتر وخیمتر شدن بیماری را پیشبینی میکند
پژوهشی که به تازگی انجام شده است، میگوید تحلیل نمونه ادرار به کمک هوش مصنوعی، میتواند منجر به ردیابی بیماریهای مزمن ریه تا ۷ روز زودتر از وقوع شود.
ردیابی بیماریهای مزمن ریه با کمک نمونه ادرار با هوش مصنوعی به شخصیسازی درمان و جلوگیری از بستری شدن فرد در بیمارستان کمک میکند. فرایند پژوهش به این شکل بود که بیماران روزانه تست ادرار نواری انجام دادند و نتیجه آن را با استفاده از موبایل با کارشناسان به اشتراک گذاشتند.
در مرحله بعدی، محققان نمونه ادرار ۵۵ فرد با بیماریهای مزمن انسدادی ریه را بررسی کردند؛ این کار به منظور بررسی مولکولها در هنگام وخیمتر شدن بیماری صورت گرفت. بیشتر بیماریهای مزمن انسداد ریوی در فصل زمستان وخیمتر میشوند و نشانههای آن نیز تنفس سخت، خس خس سینه و سرفه مداوم است.
پس از آنکه تغییرات در مولکولها شناسایی شد، محققان شروع به اندازهگیری نشانگرها در ادرار کردند؛ حدود ۱۰۵ بیمار مبتلا به بیماری ریوی مزمن هر روز به مدت ۶ ماه تست ادرار نواری انجام دادند و نتایج را به محققان گزارش دادند.
نتیجه به دست به آمده از ۸۵ بیمار، با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت؛ این شبکه نوعی الگوریتم است که از شبکه عصبهای مصنوعی برای پردازش دادهها با تقلید از مغز انسان، استفاده میکند.
محققان در آخر به این نتیجه رسیدند که این مدل هوش مصنوعی میتواند وخیمتر شدن بیماری را تا ۷ روز قبل از ظهور نشانهها شناسایی کند.