Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
پرامپت‌ نویسی
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
خطرات هوش مصنوعی
دیتاست
مدل‌های بنیادی
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
پیاده‌سازی هوش مصنوعی
گزارش
مصاحبه
هوش مصنوعی در عمل
 فرار کاربران از اینترنت در عصر هوش مصنوعی

فرار کاربران از اینترنت در عصر هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در حالی که بسیاری از تحلیلگران تصور می‌کردند هوش مصنوعی نسل جدید کاربران را بیش‌ازپیش به اینترنت وابسته خواهد کرد، نشانه‌ها از پدیده‌ای معکوس حکایت دارند: موجی از «محتوای بی‌هویت و ساختگی» در اینترنت که باعث شده بخشی از کاربران فعال، عطای حضور در فضای مجازی را به لقایش ببخشند.

پدیده‌ای که در محافل تخصصی با عنوان (AI Slop) آلودگی محتوایی ناشی از هوش مصنوعی، شناخته می‌شود، در حال فراگیر شدن است. از پیام‌های شخصی تا ویدیوهای آموزشی، هر روز تعداد بیشتری از محتواهای وب توسط الگوریتم‌های زبانی تولید می‌شوند؛ آن هم بی‌هیچ اصالت یا دقتی.

وقتی نمی‌دانی با ربات حرف می‌زنی یا یک انسان

برای بسیاری از کاربران، به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی یا اپلیکیشن‌های دوستیابی، تشخیص اینکه آیا طرف مقابل یک انسان واقعی است یا صرفاً از ChatGPT به عنوان مشاور پیام‌های عاشقانه استفاده می‌کند، دشوار شده است.

یادگیری از اینترنت؟ شاید دیگر نه!

پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، Reddit  یا گوگل که سابق بر این منابع قابل اتکایی برای آموزش‌های کاربردی و اطلاعات عمومی بودند، حالا به شدت تحت تأثیر محتوای تولیدی با هوش مصنوعی قرار گرفته‌اند. تنها در ماه می، ۴ کانال از ۱۰ کانال برتر یوتیوب متعلق به تولیدات تماماً ماشینی بوده‌اند. حتی یکی از کانال‌های پرطرفدار، صحنه‌هایی از نوزادان ساختگی را در موقعیت‌های خطرناک بازسازی می‌کرد.

در Reddit نیز، بسیاری از پست‌ها اکنون توسط بات‌ها تولید می‌شوند و کاربران واقعی، اغلب در برابر موجی از تکرار، اشتباهات علمی و لحن‌های غیرطبیعی عقب می‌نشینند.

با اینکه ابزارهایی مانند ChatGPT تحولات مهمی در تسهیل دسترسی به اطلاعات ایجاد کرده‌اند، اما همچنان در ارائه داده‌های دقیق و واقعی ضعف دارند. کاربران حرفه‌ای یا دانشگاهی حالا بیشتر از همیشه، برای یافتن اطلاعات دقیق، دوباره به کتاب‌ها، مقالات علمی و منابع غیرآنلاین بازمی‌گردند.

در ایران نیز در شرایطی که فیلترینگ داخلی، سانسور، و نبود منابع دقیق فارسی‌زبان دسترسی به اطلاعات را برای کاربران ایرانی سخت کرده، موج محتوای اشتباه و ماشینی می‌تواند اعتماد کاربران به اینترنت را بیش‌ازپیش فرسایش دهد.

حال باید پرسید که «آیا آینده وب فارسی نیز در معرض آلودگی محتوای مصنوعی قرار دارد»، پرسشی جدی که نیازمند ورود متخصصان، خبرنگاران فناوری و سیاست‌گذاران فضای مجازی است، پیش از آنکه کاربران ایرانی نیز از اینترنت فاصله بگیرند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

در جریان مهم‌ترین اتفاقات AI بمانید

هر هفته، خلاصه‌ای از اخبار، تحلیل‌ها و رویدادهای هوش مصنوعی را در ایمیل‌تان دریافت کنید.

[wpforms id="48325"]