گوگل با کمک هوش مصنوعی زبانهای بومی را به خدمات خود اضافه میکند
با ظهور فناوریهای نو، دهه آینده برای مناطق جنوب صحرای بزرگ آفریقا، دهه رشد دیجیتال خواهد بود. برای اولین بار، بیش از نیمی از جمعیت این منطقه به اینترنت دسترسی پیدا خواهند کرد و هوش مصنوعی به تنهایی خواهد توانست تا ۳۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشورهای این منطقه کمک کند.
اما برای محققشدن این اعداد و ارقام، نیاز است تا تمام غولها فناوری از سراسر دنیا همراه شوند، همانطور که گوگل به تازگی گامهایی را در جهت رشد دیجیتال این منطقه برداشته است. گوگل به تازگی ۱۵ زبان بومی آفریقایی را به جستجوی صوتی و ترجمه خود اضافه کرده است؛ جستوجوی صوتی به زبان بومی به افراد این امکان را میدهد تا به معمولترین شکل با فناوری ارتباط برقرار کنند.
بنا بر گفته گوگل، این بهروزرسانی، منجر شده است تا ۳۰۰ میلیون نفر دیگر از افراد این منطقه با زبان بومی خود با فناوری به تعامل بپردازند. گوگل پیشرفت خود را مدیون راهی است که هوش مصنوعی پیش گرفته است؛ پیشرفت هوش مصنوعی در سالهای اخیر، در زمینه تشخیص گفتار و تبدیل گفتار به متن منجر به چنین دستاوردهایی شده است.
مدلهای هوش مصنوعی، زبان را به همان روشی که کودکان برای یادگیری، آموزش میبینند، فرا میگیرند؛ مدلهای تشخیص گفتار بر روی دادههای چندین زبان آموزش داده میشوند تا در هر یک از زبانها بتوانند گفتار را به متن تبدیل کنند.
گوگل در حال حاضر در «جیبورد» از نزدیک به ۲۰۰ زبان آفریقایی و در بخش ترجمه از ۶۰ زبان آفریقایی پشتیبانی میکند. ورودی صوتی جیبورد و «ویس سرچ» نیز ارتقای چشمگیری داشته است و به ۲۵ زبان آفریقایی رسیده است و در بخش ترجمه نیز تعداد ورودی زبانهای آفریقایی به ۱۳ عدد رسیده است.
جالب است که گوگل تعهد دارد تا برای شکوفایی اقتصاد دیجیتال در این منطقه دست به سرمایهگذاری ۵.۸ میلیون دلاری بزند؛ این سرمایهگذاری در راستای حمایت از مهارتهای هوش مصنوعی و آموزش در سراسر جنوب صحرای آفریقا است. به شکل دقیقتر این بودجه صرف تجهیز کارگران و دانشآموزان به مهارتهای پایه هوش مصنوعی و امنیت سایبری میشود.
تمرکز گوگل برای شکوفایی اقتصاد دیجیتال در این منطقه، دستیابی تمام مردم جنوب صحرای آفریقایی به مزیتهای این شکوفایی است.