Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 تشخیص احساسات با جدیدترین مدل هوش مصنوعی گوگل

تشخیص احساسات با جدیدترین مدل هوش مصنوعی گوگل

زمان مطالعه: 2 دقیقه

گوگل جدیدترین مدل هوش مصنوعی خود را ارائه کرد؛ این مدل PaliGemma 2 نام دارد و توانایی تحلیل تصاویر و ارائه خروجی متنی‌ براساس محتوای آنها را دارد.

گوگل ادعا کرده است که مدل هوش مصنوعی جدید، قادر به تشخیص احساسات افراد است؛ کارشناسان نسبت به پیامدهای چنین قابلیتی، نگران هستند.

مدتی نمی‌گذرد از زمانی که گوگل شروع به معرفی خانواده جدیدی از مدل‌های هوش مصنوعی خود تحت عنوان PaliGemma 2  کرد که می‌توانند اقدام به بررسی عکس‌ها و شناسایی محتوای آنها کنند.  از دیگر قابلیت‌های این مدل‌ها می‌توان به نوشتن خودکار توضیحات پس از مشاهده عکس‌ها و پاسخ به سؤالات کاربران پیرامون تصاویر، اشاره کرد.

گوگل همچنین ادعا کرده است که این ابزار نه‌تنها می‌تواند اشیا یا کارهای صورت گرفته در عکس‌ها را تشخیص دهد؛ بلکه توانایی شناسایی احساس اشخاص را هم دارد. با این حال باید توجه داشت که بنابر گفته گوگل ویژگی تشخیص احساس افراد، به شکل پیش‌فرض در PaliGemma 2 فعال نیست و باید تنظیمات دقیقی برای بهره‌مندی از آن انجام بگیرد.

از طرفی تازگی این قابلیت، شک و تردیدهایی را نسبت به عملکرد دقیق آن به همراه داشته است؛ با این حال یکی از کاربردهای مهم چنین فناوری، تشخیص احساسات مشتریان است و می‌تواند انقلابی را در بازاریابی ایجاد کند. همین موضوع، نگرانی کارشناسان این حوزه را به دنبال داشته است. فعالیت گسترده گوگل در زمینه تبلیغات اینترنتی و دسترسی به حجم عظیمی از داده‌های کاربران هم ‌بر نگرانی‌ها می‌افزاید.

بنابر بررسی‌هایی که در سال‌های اخیر صورت‌گرفته است، اکثر مدل‌های تشخیص احساسات موجود در بازار، از دقت لازم برخوردار نیستند و حتی برخی از این مدل‌ها در نسبت‌دادن احساسات به افراد، دارای پیش‌زمینه هستند؛ برای مثال احساسات منفی در یکی از آنها در اغلب موارد برای افراد سیاه‌پوست تشخیص داده می‌شد. با این حال گوگل اعلام کرده که بررسی‌های گسترده‌ای جهت کسب اطمینان از نبود مشکلات مشابه در مدل خود، انجام داده است.

مدل هوش مصنوعی تازه گوگل هنوز مراحل آزمون و خطا را نزد کاربران طی نکرده است؛ اما اشاره شده است که در بنچمارک FairFace توانسته امتیاز خوبی را کسب کند. بنچمارک مذکور، مجموعه‌ای از تصاویر چهره افراد است که برای ارزیابی عملکرد چنین سرویس‌هایی استفاده می‌شود؛ اما منتقدان اعتقاد دارند که چهره‌های موجود در آن، از تنوع بالایی برخوردار نیستند و امتیاز آن نمی‌تواند چندان مورد اطمینان واقع شود.

باید به خاطر داشت که قانون جامع هوش مصنوعی اشاره دارد که استفاده از ابزارهای تشخیص احساسات برای نهادهایی مثل مدارس و شرکت‌ها ممنوع است؛ اما نهادهای نظارتی مثل پلیس می‌توانند از آنها بهره بگیرند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]