40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی به کار رفته در Recall، یک سقوط برای مایکروسافت بود

هوش مصنوعی به کار رفته در Recall، یک سقوط برای مایکروسافت بود

به تازگی شرکت مایکروسافت قابلیت Recall را با تکیه بر هوش مصنوعی برای کاربران خود منتشر کرده است. ویژگی‌های عجیب این قابلیت باعث شد تا برخی افراد از عدم هوشمندی هوش مصنوعی به کار رفته در آن سخن بگویند.

موضوع از آنجایی شروع شد که معلوم شد، قابلیت Recall ویندوز به طور مداوم از فعالیت‌های مختلف افراد اسکرین‌شات می‌گیرد و به صورت غیرقانونی به حریم خصوصی آن‌ها وارد شده و اتفاقات روزمره‌ی آن‌ها را ثبت می‌کند.

برخی افراد معتقدند این ویژگی باعث سقوط شرکت مایکروسافت شده است. در ادامه‌ی این مطلب همراه ما باشید تا از جزئیات موضوع به طور کامل آگاه شوید.

معرفی Recall، قابلیت‌ها و محدودیت‌های آن

«یوسف مهدی» (Yusuf Mehdi)، که به عنوان معاون اجرایی رئیس‌جمهور و مدیر ارشد بازاریابی در بین مصرف‌کنندگان شرکت مایکروسافت فعالیت می‌کند، به تازگی از قابلیت جدیدی به نام کوپایلوت (Copilot) که به رایانه‌های شخصی اضافه شده‌ است رونمایی کرد. این قابلیت با هدف استفاده در کاربردهای مبتنی بر هوش مصنوعی به رایانه‌های شخصی اضافه شده است. نکته قابل توجه این است که این رایانه‌ها نیز از همان سیستم ویندوزی که برای رایانه‌های معمولی استفاده می‌شود، پشتیبانی می‌کنند.

رایانه‌های مبتنی بر کوپایلوت، سریعترین و هوشمندترین رایانه‌های شخصی مبتنی بر سیستم‌عامل ویندوز می‌باشند که تا به امروز ساخته شده‌اند. کوپایلوت، این امکان را برای شما فراهم می‎‌کند تا کارهایی را انجام دهید که با هیچ یک از رایانه‌های معمولی، قادر به انجام آن نیستید.

در این رایانه‌ها، با استفاده از قابلیت Recall، یک نسخه کپی (اسکرین‌شات) از تمام کارهایی که در روز انجام می‌دهید تهیه می‌شود و در هر زمانی برای شما قابل دسترسی خواهد بود. فناوری کوپایلوت این اسکرین‌شات‌ها را اسکن کرده و آن‌ها را می‌خواند و یک پایگاه داده‌ی قابل جستجو در رایانه‌ی شخصی شما ایجاد می‌کند.

به عنوان مثال، این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که اگر چند هفته قبل از وب‌سایتی بازدید کردید یا مطلبی خاصی را در آن مطالعه کردید و الان به آن‌ها نیاز دارید، به راحتی آن‌ها را جستجو و بازیابی کنید. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که این قابلیت علاوه‌ بر دسترسی به اطلاعات روزمره و ذخیره کردن سایت و … می‌تواند به اطلاعات دیگری مانند رمز عبور اکانت‌های شما، اطلاعات ورود به حساب‌های بانکی و … نیز دسترسی داشته باشد و آن‌ها را نیز ذخیره کند.

مهدی، بیان می‌کند:« قابلیت Recall این امکان را به شما می‌دهد تا درصورت بهره‌مندی از سیستم کوپایلوت بر روی رایانه شخصی، هر چه را که در هر زمانی در سیستم خود دیده‌اید یا انجام داده‌اید را دوباره پیدا کنید و آن‌ها را بازیابی کنید.»

زمانی که Recall به صورت دمو منتشر شد، بسیاری از افراد را به یاد The Entire History of You انداخت. این سریال یک جامعه‌ی فوق مدرن را نشان می‌دهد که در آن با کاشت یک قطعه کوچک در چشم‌هایشان، هر کاری را که انجام می‌دهند، یا می‌بینند و می‌شنوند را ذخیره و ثبت می‌کنند.

پس از آنکه قابلیت‌های Recall به صورت عمومی منتشر شد، کارشناسان امنیتی بیش از پیش نسبت به ایمن بودن آن حساس و مشکوک شدند؛ به خصوص زمانی که متوجه شدند که Recall به‌طور پیش‌فرض روشن است و برای خاموش کردن آن نیاز به بررسی تنظیمات ویندوز است.

پس از فشارهایی که از جانب مختلف به شرکت مایکروسافت وارد شد، این شرکت در نهایت بعد از 17 روز مقاومت و دفاع از قابلیت Recall، پذیرفت که گزینه فعال بودن پیش‌فرض آن را حذف کند. علاوه بر این، متعهد شد تا اقدامات امنیتی بیشتری را برای حفاظت از اطلاعات کاربران خود انجام دهد.

تنها خبر خوب برای شرکت مایکروسافت این است که، هر چند با تاخیر، اما به شکست پروژه Recall اذعان می‌کند.

این اتفاق باعث شکل‌گیری این سوال‌ها می‌شود، راهبرد داخلی سازمان مایکروسافت چیست؟ شرکتی که برای دهه‌ها به عنوان غول فناوری در حال فعالیت بوده و اعتماد زیادی را در بین مردم نسبت به خود ایجاد کرده است، آیا به چیزی غیر از ارائه خدمات می‌اندیشد؟ چقدر در مقابل اطلاعات افرادی که سال‌هاست از سیستم‌عامل ویندوز استفاده می‌کنند، خود را مسئول می‌داند؟ آیا این اطلاعات را در جایی ذخیره دارد؟

سخن پایانی

قابلیت Recall شرکت مایکروسافت، از دید بسیاری از افراد و منتقدان آن، یک افتضاح امنیتی بوده است که به راحتی به حریم خصوصی افراد ورود کرده و اطلاعات روزمره‌ی آن‌ها را ثبت کرده است. هرچند شرکت مایکروسافت این مشکل را پذیرفت و آن را تا حدودی اصلاح کرد؛ اما نگرانی‌ها درباره‌ی راهبردهای این شرکت، به یک نگرانی برای کاربران آن تبدیل شده است.

منبع: theguardian

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]