Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 استفاده از هوش مصنوعی مهارت‌های شناختی انسان را تضعیف می‌کند

استفاده از هوش مصنوعی مهارت‌های شناختی انسان را تضعیف می‌کند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

امروزه مردم نظرات بسیار متفاوتی در مورد هوش مصنوعی دارند؛ عده‌ای از آن به خاطر تلاش برای تصاحب شغل‌شان از آن متنفرند، اما عده دیگری آن را تحسین می‌کنند و می‌گویند که چگونه به آنها در انجام وظایفشان کمک می‌کند.

نظر شما در مورد این فناوری هر چه باشد، نتایج چند مطالعه که فوربس به آنها اشاره کرده است، حاکی از آن است که استفاده از هوش مصنوعی برای مهارت‌های شناختی ما مضر است.

در گزارش Generative AI Canm Harm Learning، محققان دانشگاه پنسیلوانیا می‌گویند:« دانش‌آموزان دبیرستانی در ترکیه‌ که در حین انجام مسائل ریاضی به ChatGPT دسترسی داشتند، در یک آزمون، عملکرد پایین‌تری نسبت به سایر دانش‌آموزان داشتند.»

نویسندگان فکر می‌کنند مشکل این است که دانش‌آموزان از چت‌بات فقط پاسخ می‌خواهند:«دانش‌آموزان مهارت‌هایی را که از حل مسائل به دست می‌آیند، نمی‌خواستند.»

علاوه بر این، طبق گفته فوربس، کارشناسان آموزشی معتقدند که دانش آموزان، آموزش می‌بینند که پاسخ‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی را بدون درک کامل فرآیندها یا مفاهیم اساسی بپذیرند. آنها نگران این هستند که نسل‌های آینده ممکن است فاقد ظرفیت شرکت در تمرین‌های فکری عمیق‌تر، با تکیه بر الگوریتم‌ها به جای مهارت‌های تحلیلی خود باشند.

مؤسسه ملی بهداشت هشدار می‌دهد که استفاده بیش از حد از هوش مصنوعی می‌تواند منجر به خفه کردن نوآوری انسان شود. این موسسه می‌گوید وقتی افراد برای کارهای روزمره به هوش مصنوعی روی می‌آورند، ممکن است فرصت‌هایی را برای تمرین و اصلاح توانایی‌های شناختی خود از دست بدهند.

علاوه بر این، اتکا به هوش مصنوعی، نگرانی‌هایی را در مورد «فرسایش قضاوت انسان» به وجود می‌آورد.

در بخش‌هایی مانند امور مالی و مراقبت‌های بهداشتی، سیستم‌های هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای برای توصیه استراتژی‌های سرمایه‌گذاری یا تشخیص‌های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. خطر خروجی‌های نادرست یا راهنمای‌های خطرناک همچنان یک نگرانی است، زیرا اشکالات می‌توانند حتی در پیچیده ترین LLMها ظاهر شوند.

فوربس نتیجه می‌گیرد که هدف جمعی ما باید «ایجاد فضاهایی باشد که هوش انسانی در مرکز باقی بماند»؛ بنابراین هوش مصنوعی باید بینش‌ها را به اشتراک بگذارد و نه فقط خروجی‌ها را عرضه کند.

ریاضی وسیله‌ای برای رسیدن به هدف است، همه آن محاسبات به هدف بزرگتری از کنار هم قرار دادن اعداد منجر می‌شود. پرسیدن ChatGPT به جای فکر کردن یا انجام تحقیق قطعاً برای ذهن مفید نیست، اما آیا واقعاً پایان هوش ماست؟

اینترنت درهای دنیای کاملا جدیدی از امکانات را به روی ما باز کرد و به ما اجازه داد به جای ساعت‌ها وقت گذاشتن در کتابخانه، در مورد انواع چیزها به سرعت یاد بگیریم و این نیز زمانی دلیلی برای نگرانی و تحقیر بود.

می‌توان گفت، این روش‌های ما هستند که تکامل می‌یابند، نه هدف نهایی و این به آن اندازه که برای برخی به نظر می‌رسد ترسناک نیست و حل مسائل ریاضی با هوش مصنوعی به جای استفاده از ذهن نمی‌تواند منجر به زوال بشریت شود.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]