Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 رایانش ابری و پلتفرم‌های هوش مصنوعی آن

رایانش ابری و پلتفرم‌های هوش مصنوعی آن

زمان مطالعه: 3 دقیقه

رایانش ابری در ساده‌ترین حالت، ارائه خدمات محاسباتی مانند سرور، ذخیره‌سازی، دیتابیس، شبکه، نرم‌افزار، تجزیه‌و تحلیل، از طریق اینترنت (یا ابر) است که بسیار سریع‌تر، امن‌تر و ارزان‌تر از روش‌های سنتی است. در این روش کاربران تنها برای سرویس‌های ابری که استفاده می‌کنند هزینه می‌پردازند و همین هم باعث پایین آمدن هزینه‌های اجرایی می‌شود. این ویژگی همان چیزی است که در اصطلاح تخصصی به آن پرداخت هزینه متناسب با مصرف می‌گویند.

با استفاده از سرویس‌های ابری این چنینی، شرکت‌های استفاده‌کننده دیگر نیازی ندارند به‌صورت جداگانه زیرساخت‌های مختلف را برای انجام پروژه فراهم کنند. همه زیرساخت‌ها از قبل آماده است و شرکت‌ها می‌توانند با پرداخت هزینه از این سرویس‌ها استفاده کنند.

به عبارت دیگر، در رایانش ابری به شما اجازه استفاده از نیروی محاسباتی، ذخیره‌‎سازی و دیتاسنتر شرکت میزبان یا ارائه‌کننده خدمات داده می‌شود.

حال فرض کنید قصد دارید پروژه‌ای در حوزه هوش مصنوعی را عملیاتی کنید. طبیعتاً شما نخستین کسی نیستید که می‌خواهید یک پروژه هوش مصنوعی را جلو ببرید. شما احتیاج دارید زیرساخت‌های مخصوص پروژه‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین را در اختیار داشته باشید. برای این کار لزومی ندارد چرخ را از نو اخترع کنید. چرا که سرویس‌های رایانش ابری بسیاری وجود دارد که در این بخش می‌توانند کمک بسیاری به شما کنند.

با این سرویس‌ها می‌توانید پروژه‌تان را به‌راحتی مدیریت کنید. این سرویس‌ها امکان تست پروژه را برای‌تان فراهم می‌کنند و ابزارهای هوش مصنوعی بسیار خوبی را در حوزه‌هایی مانند یادگیری ماشین و داده‌کاوی در اختیارتان قرار می‌دهند.

در ادامه به برخی از مهم‌ترین پلتفرم‌های رایانش ابری که سرویس‌های هوش مصنوعی زیادی ارائه می‌کنند اشاره می‌کنیم.

1.Amazon AI Services

رایانش ابری
وب سرویس آمازون (AWS)، یکی از زیرمجموعه‌های شرکت آمازون است که در حوزه ارائه پلتفرم‌های رایانش ابری و API برای شرکت‌ها، افراد و دولت‌ها فعالیت می‌کند. AWS برای توسعه‌دهندگان و متخصصان علوم داده نیز ابزارهای متنوع و کاربردی بسیاری در هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ارائه می‌کند.

[irp posts=”8736″]

این ابزارها متخصصان هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا راه‌حل‌های تاثیرگذار و سریع‌تری را برای کسب‌وکارهایشان ایجاد کنند. توسعه‌دهندگان با استفاده از خدمات AWS می‌توانند، بدون اینکه نیازی به متخصصان یادگیری ماشین و هوش مصنوعی داشته باشند، به‌سرعت و به‌راحتی فناوری‌های هوش مصنوعی را به اپلیکیشن‌های خود اضافه کنند. کاربران در این پلتفرم به سرویس‌های از قبل آموزش داده شده دسترسی دارند.

Amazon sagemaker به متخصصان علوم داده و کسانی که می‌خواهند مدل‌ها را آموزش دهند و به کار گیرند کمک می‌کند تا تمامی مراحل به‌خوبی انجام شود.Sagemaker همه ابزارهایی که در پروژه‌های یادگیری ماشین نیاز دارید برای‌تان فراهم می‌کند.

وب سرویس آمازون نیز، درست مانند سایت خرده‌فروشی این شرکت، تلاش می‌کند شما را از رجوع به سایت‌های دیگر بی‌نیاز کند. با چنین دیدی است که AWS علاوه بر ابزارهای عملیاتی، برای کسانی که به دنبال آموختن یادگیری ماشین هستند نیز ابزارهای بسیاری تدارک دیده است. ابزارهایی مثل AWS deep racer، deep composer و deep lens طراحی شده است تا مفاهیم اساسی یادگیری ماشین را ازطریق سرگرمی و به‌صورت عملی به علاقه‌مندان آموزش دهد.

Amazon Comprehed هم سرویس دیگری از آمازون است که خدماتی در حوزه پردازش زبان طبیعی ارائه می‌دهد. این سرویس توانایی تحلیل متن‌ها و داده‌های ساختارمند و بدون ساختار را دارد. برای مثال این سرویس می‌تواند داده‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی را تحلیل کند.

2.IBM Watson Studio

رایانش ابری
در سال 2016 و در نشستی در سانفرانسیسکو از این پلتفرم رونمایی شد. در سال 2017 شرکت Hortonworks نیز در این پروژه با IBM وارد همکاری شد و از سال 2018 نام این پروژه از پلتفرم تجربه علم داده به ای بی ام واتسون استودیو تغییر نام داد.

[irp posts=”9322″]

واتسون استودیو محیط و ابزارهایی را برای شما فراهم می‌کند که می‌توانید با استفاده از آن به‌صورت گروهی برای حل مسائل مربوط به کسب‌وکارتان بر روی داده‌ها کار کنید. شما می‌توانید ابزار موردنیاز برای تجزیه‌وتحلیل و تجسم داده ها، برای پاکسازی و شکل دادن به داده‌ها، یا برای ساختن یا آموزش مدل‌های یادگیری ماشین از آن استفاده کنید.

معماری واتسون استودیو حول محور پروژه تحلیلی متمرکز شده است. دانشمندان علم داده و تحلیل‌گران کسب‌وکارها از پروژه‌های تحلیلی برای ساماندهی منابع و تحلیل داده‌ها استفاده می‌کنند.

واتسون استودیو در ابتدای کار نامش تجربه علم داده (DSX) بود. این پلتفرم را IBM برای انجام پروژه‌های علم داده ساخته است. در این پلتفرم ابزارهایی متن‌باز برای انجام پروژه‌های داده‌کاوی در نظر گرفته شده است. از امکان‌های دیگر واتسون استودیو مجموعه‌داده‌هایی است که این پلتفرم در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این پلتفرم همچنین جامعه کاربران زیادی دارد.

3. Microsoft Azure

رایانش ابری

سرویس رایانش ابری شرکت مایکروسافت است که برای ساختن، تست کردن، به‌کارگیری و مدیریت اپلیکیشن‌ها و سرویس‌ها طراحی شده است. آژور ابزارها و چارچوب‌های بسیار زیادی دارد و از زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌کند.

سرویس‌های هوش مصنوعی آژور به‌خاطر راه‌حل‌هایی که برای مشکلات عملی پیشنهاد کرد مدت کوتاهی پس از معرفی به محبوبیت‌ بسیار زیادی دست یافت.

سرویس یادگیری ماشین آژور ابزار تخصصی برای یادگیری ماشین است. متخصصان داده‌ای که از آژور استفاده می‌کنند، می‌توانند برای ساختن وب سرویس‌های قابل استفاده مداوم از پکیج‌های پایتون، Xbox و یا حتی R استفاده کنند.

[irp posts=”8446″]

4.Google Cloud AI platform

رایانش ابری

سیستم خدمات رایانشی مبتنی بر فضای ابری است که قابلیت پشتیبانی از طیف وسیعی از فعالیت‌ها را دارد. میزبانی از اپلیکشن‌های مختلف، مانند اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی، پلتفرم‌های تحلیل کلان داده، و کاربردهای پیشرفته یادگیری ماشین و هوش مصنوعی از مهم‌ترین سرویس‌هایی است که Google Cloud ارائه می‌دهد.

به‌صورت جزئی‌تر در گوگل کلود می‌توانید مدل‌هایتان را آموزش دهید و از امکان‌هایی که برای بیرون کشیدن الگو از داده‌ها و پیش‌بینی برای‌تان تدارک دیده شده استفاده کنید.

جمع‌بندی

پلتفرم‌های هوش مصنوعی با استفاده از فناوری رایانش ابری را می‌توان تحولی اساسی در حوزه هوش مصنوعی دانست. با این پلتفرم‌ها پروژه‌های هوش مصنوعی بسیار آسان‌تر از قبل انجام می‌شود. هزینه‌های پروژه‌های هوش مصنوعی بسیار پایین آمده است و مدیریت پروژه‌ها نیز آسان‌تر شده است.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]