پوشش رسانه‌ای جیتکس ۲۰۲۴ | با ما همراه باشید

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 آیا هوش مصنوعی در آینده پردازش از راه دور را کنار خواهد گذاشت؟

آیا هوش مصنوعی در آینده پردازش از راه دور را کنار خواهد گذاشت؟

زمان مطالعه: 2 دقیقه

امروزه یادگیری هوش مصنوعی برای محاسبات سنگین، باید به سرورهای راه دور متصل شود، تا بتواند پردازش از راه دور را انجام دهد. پژوهشگران معتقدند تغییر این ارتباط با مغز مصنوعی برای پردازش از راه دور می‌تواند خدمات بهداشت‌ و درمان را متحول سازد.

کامپیوترها، دستگاه‌ها، ساعت‌های هوشمند و سیستم‌های نظارت گسترده تنها چندین نمونه از نفوذ اینترنت در زندگی روزمره‌ ما هستند، چراکه همه به سرورهای راه دور نیاز دارند. دانشمندان مشغول توسعه‌ فناوری‌هایی بر پایه پرداز‌‌‌‌‌‌ش از راه دور هستند که به هوش مصنوعی اجازه می‌دهند بدون نیاز به سرورهای راه دور در مناطق دورافتاده نیز کار کند.

خودروهای خودران، هلیکوپتر‌های بدون سرنشین و تجهیزات نظارتی پزشکی مصداق بارز فناوری‌های نوآورانه‌ای هستند که به اتصال به فضای ابری، سرورهای راه دور و پردازش از راه د‌‌‌‌‌ور وابسته‌اند. اکنون پژوهشگران دانشگاه سنترال‌فلوریدا به دنبال ساخت فناوری هستند که بی‌نیاز به اینترنت و سرورهای راه دور کار کند.

خدمات بهداشت و درمان فناوری پردازش از راه دور را کنار می‌گذارد

تانیا روی، پژوهشگر دانشگاه سنترال‌فلوریدا، توضیح می‌دهد: «هدف ما ساخت دستگاه‌های کوچک با تقلید از نورون‌ها و سیناپس‌های شبکه‌ مغزی است.» با این روش خدمات بهداشت و درمان دیگر به اینترنت و پرداز‌‌‌‌‌‌ش از راه دور نیازی نخواهد داشت.

در حال حاضر، یادگیری هوش مصنوعی در خدمات بهداشت و درمان برای محاسبات سنگین نیازمند اتصال به سرور و پردازش از راه دور است. دانشمندان قصد دارند اندازه‌ مدارهای هوش مصنوعی را کوچک‌تر کرده و به مقیاس میکروسکوپی درآورند.

پردازش از راه دور

روی در این باره می‌گوید: «اندازه‌ هر یک از دستگاه‌هایی که ساخته‌ایم، به یک‌صدم قطر موی انسان می‌رسد.»

این هوش مصنوعی را می‌توان روی ریزتراشه‌ای با پهنای کمتر از یک اینچ (5/2 سانتی‌متر) نصب کرد، تا دیگر نیازی به اتصال اینترنت و پردازش از ر‌‌‌‌‌‌اه دور نداشته باشد. در نتیجه، دستگاه‌های حیاتی/اورژانسی را می‌توان در نقاط دوردست به کار برد، تا به عنوان مثال، کار نیروهای امدادی در کمک به کوهنوردان گمشده، آسان‌تر شود و این کمک بزرگی به خدمات بهداشت و درمان است.

روی ادامه می‌دهد: «در چنین شرایطی، پهپادی را به منطقه می‌فرستیم که دوربینش مثل چشم عمل می‌کند. این پهپاد می‌تواند موقعیت افراد گمشده را پیدا کرده و آن‌ها را نجات دهد.»

مغز مصنوعی، هوش مصنوعی را بی‌نیاز به پرداز‌‌‌‌‌ش از راه دور می‌کند

به گفته‌ پژوهشگران، هوش مصنوعی با کمک مغز مصنوعی می‌تواند بدون هرگونه اتصال به اینترنت و نیاز به پردازش از راه دور، وارد میدان شود؛ این در حالی است که تا به امروز، هیچ سیستم هوش مصنوعی چنین قابلیتی نداشته است.

این گروه پژوهشی قصد دارند کارشان را گسترش داده و به سراغ دستگاه‌های مغز مصنوعی بروند که بی‌نیاز به پردازش از راه دور است. در همین راستا، مشغول ساخت یک سیستم هوش مصنوعی هستند که برای ساخت مغز مصنوعی از شبکیه‌ چشم انسان تقلید می‌کند؛ در نتیجه‌ چنین مطالعاتی، هوش مصنوعی ممکن است یک روز بتواند تصاویری را که می‌بیند، با کمک مغز مصنوعی در لحظه شناسایی کند، بی‌آنکه دیگر به پر‌‌‌‌دازش از راه دور نیازی داشته باشد. پژوهشگران معتقدند که این فناوری حدود پنج سال آینده وارد فاز تولید تجاری خواهد شد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]