تشخیص سریع سکته مغزی به کمک هوش مصنوعی
هرساله بیش از 795 هزار نفر در آمریکا دچار سکته میشوند. براساس آمار در عرض هر سهونیم دقیقه، یک نفر بر اثر سکته جان خود را از دست میدهد. در هر 40 ثانیه، یک نفر در آمریکا سکته میکند، که از این میزان 50 درصد برای باقی عمر خود از نوعی ناتوانی رنج میبرند. براساس این آمار پیدا کردن شیوه درمانی، بهمنظور تشخیص سریع سکته مغزی، برای بقا و بهبود این عارضه ضروری به نظر میرسد. امروزه پزشکان میتوانند با استفاده از هوش مصنوعی، بسیار سریعتر از قبل خطر سکته را تشخیص دهند، زیرا فرمول کلیدی در درمان سکته مغزی زمان است.
به گزارش هوشیو، متخصصان اعصاب دانشگاه کالیفرنیا مشغول بررسی کاربرد هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در تشخیص سریعتر سکته هستند.
جنیفر سون Jennifer Soun ، متخصص اعصاب مرکز بهداشت دانشگاه کالیفرنیا درخصوص پیدا کردن راهی برای تشخیص سریع سکته مغزی توضیح میدهد: «هدف ما از این تحقیقات آن است که بتوانیم تشخیصگذاری در بروز سکته را سرعت ببخشیم.»
هوش مصنوعی با تکیه بر یادگیری ماشینی، CAT اسکن یا تصاویر مغزی فردی را که به مرکز اورژانس مراجعه کرده بهصورت فوری، با دهها هزار تصویر از بیماران مبتلا به سکته مغزی مقایسه میکند.
به گفته سون، این ابزارها مواردی که نیاز به توجه فوری دارند، یا موارد مثبت، را تریاژ (اولویتبندی برای بهرهبرداری از درمان) میکند، تا بهسرعت تحت درمان قرار گیرند.
علاوهبر اینها، یادگیری ماشینی به متخصصان رادیولوژی اجازه میدهد، تا با تکیه بر نرمافزار گوشی همراه مواردی را که علائمی شبیه به سکته مغزی دارند، غربال و حذف کنند.
جدیدترین مطالعات حاکی از آن هستند که آگاهی از علائم اولیه سکته، همچون از دست دادن توازن، فلج صورت، ضعف یا از دست دادن قوه تکلم، به نجات جان بیماران کمک میکند، چون بیشتر بیمارانی که طی سه ساعت بعد از بروز علائم اولیه به اورژانس مراجعه میکنند، طی سه ماه بهبود مییابند و به حالت اولیه خود بر میگردند.