راهکارهای هوشمند شریف ؛ به دنبال رفع نیازهای صنعت و جامعه
گروه پژوهشی- مهندسی راهکارهای هوشمند شریف (شریف سیستم) از سال 1392 از سوی گروهی از دانشجویان دانشگاه شریف با عنوان گروه کانکت دانشگاه شریف فعالیت خود را آغاز کرد. این تیم متشکل از متخصصانی در زمینه علوم کامپیوتر، مهندسی الکترونیک، سامانههای الکترونیکی، سامانههای هوشمند و نهفته بوده و رفع نیازهای صنعت و جامعه را رسالت جامع و کوتاه خود توصیف میکند.
به طور کلی فعالیت این گروه در حوزههای بینایی ماشین، اینترنت اشیا، پردازش گفتار و صوت، امنیت و رمزنگاری تعریف شدهاست. بنا بر گفته گردانندگان این گروه، راهکارهای هوشمند شریف با بسیاری از شرکتهای دانش بنیان و فناور کشور همکاریهای فنی، پژوهشی و مشاورهای داشتهاست و در کنار آن محصولات و راهکارهایی را به صورت مستقل توسعه دادهاست. از جمله شرکتهای همکار با این گروه میتوان به دانشگاه شریف، سیستمهای حمل ونقل هوشمند مهیا و شرکت مهندسی فرینه فناور اشاره کرد.
این شرکت در سال 1392 با ورود به حوزه راهکارهای هوشمند ترافیک نخستین محصول خود را تحت عنوان پلاکخوان هوشمند شریف معرفی کرد. متخصصان راهکارهای هوشمند شریف، حوزه سیستمهای ترافیک هوشمند را از حوزههای تخصصی فعالیت خود معرفی کرده که در آن علاوه بر انتشار مقلات پژوهشی در ژورنالهای معتبر ITS دنیا، محصولات و راهکارهای متعددی را به صورت مستقل و یا به صورت همکاری در توسعه و تحقیق با شرکتهای دیگر در حوزه ترافیک هوشمند ارائه دادهاست. از جمله محصولات این شرکت میتوان به پلاکخوان هوشمند شریف، مرکز تلفن هوشمند کانکت و سامانه مدیریت پارکینگ PMSاشاره کرد.
پلاکخوان هوشمند شریف
به گفته این گروه، سامانه پلاکخوان هوشمند شریف علاوه بر مقاوم بودن در شرایط محیطی، توانایی تشخیص پلاک پوشیده و مخدوش و چند پلاک در تصویر را دارد و در مقایسه با نمونههای خارجی نصب شده در کشور از دقت و کیفیت بالاتری برخوردار است.
این سامانه در سه دوره از مسابقات کشوری بینایی ماشین و رباتیک در دانشگاههای صنعتی شریف و امیرکبیر به عنوان سامانه برتر برگزیده شده و در سال2016، در مقالهای، به عنوان یک سامانه پلاک خوان پیروز، در ژورنال IEEE ITS که از معتبرترین مجلات در زمینه سامانههای هوشمند حملونقل است پذیرفته شدهاست.
راهکارهای هوشمند شریف در یک نگاه