برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
گزارش
مصاحبه
 هوش مصنوعی در صنعت هورکا؛ راهی برای بهبود تجربه مشتری

هوش مصنوعی در صنعت هورکا؛ راهی برای بهبود تجربه مشتری

زمان مطالعه: 3 دقیقه

ششمین نمایشگاه صنعت هورکا از تاریخ دهم تا سیزدهم مرداد ۱۴۰۳ برگزار شد. در یکی از پنل‌های این نمایشگاه، با عنوان «هوش مصنوعی در صنعت هورکا (هتل، رستوران، کافه)»، «داوود مسعودی»، دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، «آبتین منصوری»، رئیس هیئت مدیره ریزیکو، و «سید محمدحسین خلیلی»، سردبیر پایگاه هوشیو، به بررسی کاربرد هوش مصنوعی در صنعت هتلداری و رستوران‌ها پرداختند. در این گفتگو، به ضرورت حرکت به سمت رشد اقتصاد دیجیتال، چالش‌ها و فرصت‌های موجود در این مسیر، و تاثیر هوش مصنوعی بر بهبود تجربه مشتری اشاره‌شد.

ضرورت حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال

داوود مسعودی، دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، در ابتدا توضیح داد که انجمن سال گذشته با هدف کمک به پیشرفت اقتصاد دیجیتال کشور تأسیس شد. او اظهار داشت:« ما نیازها را شناسایی می‌کنیم و با توجه به ظرفیت‌های داخلی دست به پیشرفت می‌زنیم. ما به دنبال آشنایی و شناخت بین دو مجموعه هورکا و هوش مصنوعی هستیم. از دوران کرونا به بعد، صنعت کافه و رستوران دچار چالش‌هایی شد و بسیار از پرسنل خود را از دست داد. هم‌اکنون با هوش مصنوعی، به دنبال جبران خسارت رفتن افراد از این حوزه هستیم که برای رسیدن به این هدف باید یک مسیر انقلابی طی‌شود.»

مسعودی افزود:« ماشین‌ها در حال حاضر در حال دستیابی به ذهن تصمیم‌گیرنده هستند. ما در حالی که به این سمت حرکت می‌کنیم، باید مراقب باشیم که چالش‌هایی برای انسان به وجود نیاید. ایران نباید در این صنعت عقب بماند و تبدیل به مصرف‌کننده شود؛ بلکه باید خودمان به تولید برسیم.»

هوش مصنوعی در صنعت هتلداری

آبتین منصوری، رئیس هیئت مدیره ریزیکو، در ادامه به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت هتلداری پرداخت و گفت:«هوش مصنوعی از سال‌های قبل هم بوده، اما چیزی که متفاوت است سرعت و نیاز صنعت‌های مختلف به این فناوری است. من درباره زنجیره ارزش در هتلداری صحبت می‌کنم اما هرچه می‌گویم قابل تعمیم به کافه و رستوران است. از زمانی که کسی تصمیم به رزرو هتل می‌گیرد، کاربرد هوش مصنوعی آغاز می‌شود؛ مثلاً وقتی کاربری تلاش می‌کند با بررسی تجربه کاربران بتواند بهترین مورد را انتخاب کند، تاثیرگذاری هوش مصنوعی آغاز شده‌است.»

منصوری اضافه کرد:« کرونا باعث شد ۴۰ درصد این صنعت از بین برود. تخمین زده می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، ۶.۸ میلیون دلار در این صنعت سرمایه‌گذاری شود. در بحث آموزش نیز می‌تواند از طریق اپ‌ها یا کیوسک‌ها باشد یا پیشنهادهای خوبی به کاربران ارائه دهد. خدمات پس از فروش نیز به صورت نظرسنجی و آموزش‌های دیگری ارائه شود تا کاربر خدمات بهتری بگیرد.»

بهبود تجربه مشتری با هوش مصنوعی

سید محمدحسین خلیلی، سردبیر پایگاه هوشیو، با بیان اینکه «شاید امروز هیچ‌کدام از ما نتوانیم این صنعت را بدون برق تصور کنیم اما پیش از برق هم این صنعت‌ها بودند»، به نقش هوش مصنوعی در بهبود تجربه مشتری اشاره کرد و گفت: «تصویر عموم حضور هوش مصنوعی در این حوزه، بودن یک ربات در رستوران‌ها است، اما تصور من این است که به این سمت نمی‌رویم بلکه به کمک هوش مصنوعی تجربه شخصی مشتری بهتر می‌شود.»

او افزود:«از زمان پیدا کردن رستوران تا زمان ارائه سرویس، هوش مصنوعی می‌تواند کمک کند؛ مثلاً اگر مواد داخل غذا در منو مشخص نشده باشد و بعضی‌ افراد به گروهی از موادغذایی حساسیت داشته‌باشند، یک رابط هوش مصنوعی به صورت صوتی یا چت بات به کمک می‌آید و این نیاز را برطرف می‌کند. در این‌صورت دیگر نیازی به حضور فیزیکی یک فرد نیست. همچنین تشخیص چهره و ثبت شما به عنوان مشتری و در ادامه تحلیل رفتار شما برای ارائه خدمات بعدی نیز می‌تواند مفید باشد.»

در آخر، مسعودی بر اهمیت زمان‌بندی برای سامانه‌هایی که در اختیار کافه‌ها قرار می‌گیرند تا اطلاعات جمع‌آوری کنند، تأکید کرد. سردبیر پایگاه هوشیو نیز به نقش داده‌ها در بهبود خدمات اشاره کرد و گفت: “خیلی‌ها درحال حاضر، مشغول جمع‌آوری این داده‌ها هستند و به زودی این اتفاق می‌افتد که با توجه به سلیقه شما خدمات ارائه می‌دهند.»

او با اشاره به اهمیت زیرساخت‌ها اضافه‌کرد:«ما به بستر خوب اینترنت یا اینترانت احتیاج داریم و سخت‌افزارهایی که در حال حاضر به خاطر تحریم، به آن‌ها دسترسی نداریم.»

آبتین منصوری نیز به نقش چت‌بات‌ها در جمع‌آوری اطلاعات پرداخت و افزود: «الان چت بات‌هایی داریم که هم به سوالات متداول پاسخ می‌دهند و همزمان اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنند تا به شناخت بهتر کمک کنند.»

درنهایت، خلیلی بر لزوم مشاهده هوش مصنوعی در کنار اینترنت اشیا تأکید کرد و اظهار داشت:« هوش مصنوعی صنعتی نیست مثل بقیه و باید در کنار باقی صنایع مثل اینترنت اشیا دیده‌شود.»

جمع‌بندی

به‌طور‌کلی، در این پنل خبری، تأکید شد که هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال نقش مهمی در پیشرفت صنعت هتلداری و رستوران‌ها دارند. با توجه به اهمیت جمع‌آوری داده‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین، این صنایع می‌توانند تجربه مشتری را بهبود بخشیده و به نیازهای آن‌ها پاسخ دهند. درمجموع هوش مصنوعی نه تنها به بهینه‌سازی قیمت‌ها و مارکتینگ کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در تصمیم‌گیری کلان مدیران نیز نقش مهمی ایفا کند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]