جدیدترین تحولات هوش مصنوعی را در کانال بله هوشیو بخوانید

Generic filters
Search in title
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش خبری
پرامپت‌ نویسی
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
خطرات هوش مصنوعی
دیتاست
مدل‌های بنیادی
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
پیاده‌سازی هوش مصنوعی
گزارش
مصاحبه
هوش مصنوعی در عمل
یادداشت
 «مارک زاکربرگ» در حال ساخت یک عامل هوش مصنوعی برای توسعه متا است

«مارک زاکربرگ» در حال ساخت یک عامل هوش مصنوعی برای توسعه متا است

زمان مطالعه: 4 دقیقه

«مارک زاکربرگ» می‌خواهد هر فردی چه درون شرکت و چه بیرون آن، در نهایت یک عامل هوش مصنوعی شخصی برای خودش داشته باشد. او کار را از خودش آغاز کرده است.

به‌گفته فردی آگاه از این پروژه، «زاکربرگ»، مدیرعامل شرکت متا در حال ساخت یک عامل هوش مصنوعی مخصوص مدیرعامل است تا در انجام وظایفش به او کمک کند. این عامل که هنوز در مرحله توسعه قرار دارد، به «زاکربرگ» کمک می‌کند تا سریع‌تر به اطلاعات دسترسی پیدا کند؛ برای نمونه، این فرد مطلع می‌گوید عامل هوش مصنوعی پاسخ‌هایی را که او معمولاً باید با عبور از چندین لایه مدیریتی به آن‌ها برسد، مستقیماً برایش بازیابی می‌کند.

پذیرش هوش مصنوعی در لایه‌های سازمانی برای باقی ماندن در رقابت فناوری

پروژه عامل هوش مصنوعی «زاکربرگ» بازتاب ‌دهنده تلاش در سراسر این شرکت ۷۸ هزار نفره برای سرعت بخشیدن به روند کار، حذف لایه‌های ساختار سازمانی و تغییر مشاغل روزمره کارکنان است تا بتواند در رقابت با استارتاپ‌های نوپای هوش مصنوعی که کارکنان بسیار کمتری دارند، باقی بماند. این شرکت پذیرش هوش مصنوعی را برای موفقیت خود حیاتی می‌داند و در حال آزمایش راه‌هایی برای ادغام بیشتر آن در کسب‌وکار خود است.

«زاکربرگ»، که اخیراً زمان بیشتری را نیز صرف کدنویسی کرده است، در تماس صوتی مربوط به گزارش درآمد شرکت در ماه ژانویه، به برخی از این تلاش‌ها اشاره کرد. او گفت: «ما در حال سرمایه‌گذاری بر روی ابزارهای بومی هوش مصنوعی هستیم تا افراد در متا بتوانند کارهای بیشتری انجام دهند. ما در حال ارتقای مشارکت‌کنندگان فردی و تیم‌ها هستیم.» وی افزود: «اگر این کار را انجام دهیم، فکر می‌کنم کارهای بسیار بیشتری به سرانجام خواهیم رساند و فکر می‌کنم این امر لذت‌بخش‌تر خواهد بود.»

استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی به سرعت در میان رده‌های مختلف در شرکت متا گسترش یافته است؛ تا حدی به این دلیل که اکنون عاملی در ارزیابی عملکرد کارکنان محسوب می‌شود. منابع آگاه از این موضوع گزارش می‌دهند که تابلوی پیام‌های داخلی «متا» مملو از پست‌هایی از کارمندانی است که موارد استفاده جدید هوش مصنوعی را که یافته‌اند و ابزارهای جدیدی را که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته‌اند، به اشتراک می‌گذارند. برخی در داخل شرکت، این فضا را یادآور روزهای اولیه شرکت توصیف کردند، زمانی که نام آن هنوز «فیس‌بوک» بود و شعار غیررسمی داخلی آن «سریع حرکت کن و چیزها را بشکن» بود. (زاکربرگ در جریان یک دادگاه اخیر شهادت داد که این شرکت از آن شعار فاصله گرفته و به سمت چیزی شبیه به «حرکت سریع با زیرساخت پایدار» گرایش پیدا کرده است.)

بر اساس گزارش افراد مطلع، کارمندان شروع به استفاده از ابزارهای عامل شخصی مانند «My Claw» کرده‌اند که به گزارش‌های چت و فایل‌های کاری آن‌ها دسترسی دارد و می‌تواند به نمایندگی از آن‌ها با همکاران، یا عامل‌های شخصی همکارانشان،  صحبت کند.

همچنین ابزار هوش مصنوعی دیگری به نام «Second Brain» که چیزی بین یک چت‌بات و یک عامل شخصی است، در داخل شرکت در حال کسب محبوبیت است. بر اساس گفته‌های افراد آشنا با موضوع، ابزار «Second Brain» توسط یکی از کارمندان متا و بر پایه Claude ساخته شده است و می‌تواند اسناد پروژه‌ها را در میان سایر کاربردها، نمایه‌سازی و جستجو کند. این کارمند در پست داخلی که این ابزار را به کارمندان معرفی کرده، گفته است که این ابزار «مانند یک رئیس ستاد هوش مصنوعی» عمل می‌کند.

سازمان بومی هوش مصنوعی

همچنین، بنا بر گفته برخی از افراد، گروهی در تابلوی پیام‌رسانی داخلی وجود دارد که عامل‌های شخصی کارمندان در آن با یکدیگر صحبت می‌کنند. (در خبری جداگانه، متا سایت رسانه اجتماعی برای عامل‌های هوش مصنوعی به نام «Moltbook» را خریداری کرده و بنیان‌گذاران آن را در قراردادی در این ماه استخدام کرده است.) همچنین متا اخیراً «Manus»، یک شرکت نوپا مستقر در سنگاپور که عامل‌های شخصی سازنده وظایف برای کاربران خود را تولید می‌کند، خریداری کرده و در حال استفاده داخلی از این ابزار است. متا اخیراً یک سازمان مهندسی کاربردی هوش مصنوعی جدید تأسیس کرده است که وظیفه استفاده از هوش مصنوعی برای تسریع توسعه مدل‌های زبان بزرگ شرکت را بر عهده دارد. این تیم‌ها ساختاری بسیار مسطح خواهند داشت که در آن حداکثر ۵۰ مشارکت‌کننده فردی به یک مدیر گزارش می‌دهند.

«ماهر صبا»، مدیر اجرایی متا که مسئول سازماندهی این واحد جدید است، در پست داخلی اعلامی این تیم‌ها که به «اندرو بازورث»، رئیس فناوری شرکت گزارش می‌دهند، گفته است: «ما این سازمان را از روز اول بومی هوش مصنوعی طراحی می‌کنیم.»

نمودار تعداد کارمندان شرکت متا

کارمندان در سراسر شرکت اظهار داشته‌اند که برای شرکت در جلسات آموزشی هوش مصنوعی که چندین بار در هفته برگزار می‌شود و هکاتون‌های مکرر هوش مصنوعی و همچنین برای ایجاد ابزارهای هوش مصنوعی خودشان به منظور تسریع کارشان تشویق شده‌اند. در حالی که یکی از کارمندان دوران کنونی در متا را «سرگرم‌کننده و توانمندساز» توصیف کرده است، برخی دیگر گفته‌اند که تغییرات سریع و تمرکز شدید بر استفاده از هوش مصنوعی، اضطراب در مورد اخراج‌های احتمالی را افزایش داده است.

متا در سال ۲۰۲۲ پس از تقریباً دو برابر کردن تعداد کارکنان خود به اوج ۸۷,۳۱۴ نفر در طول سال‌های کووید، بخشی از کارکنان خود را اخراج کرد. در آن زمان متا با بازار رو به افول تبلیغات دیجیتال و کاهش قیمت سهام روبرو شد و ۱۱,۰۰۰ شغل را کاهش داد. «زاکربرگ» سال ۲۰۲۳ را «سال بهره‌وری متا» اعلام کرد و گفت این شرکت ۱۰,۰۰۰ شغل دیگر را در ماه‌های آینده کاهش خواهد داد و نرخ استخدام را کم خواهد کرد. تا پایان سال، تعداد کارکنان متا به حدود ۶۷,۰۰۰ نفر کاهش یافت. با این حال، در سال‌های بعد، تعداد کارکنان همچنان رو به افزایش بود. طبق آخرین آمار رسمی، تعداد کارکنان شرکت متا به ۷۸,۸۶۵ نفر رسیده است.

در کنفرانسی در اوایل این ماه، مدیر ارشد مالی متا، «سوزان لی»، در مورد اهمیت به‌روزرسانی شیوه‌های نیروی کار متا برای انعکاس رقابت در هوش مصنوعی صحبت کرد. او گفت: «اطمینان از اینکه شرکتی با اندازه و مقیاس ما از شرکت‌هایی که از ابتدا بومی هوش مصنوعی بوده‌اند کارایی کمتری نداشته باشد، چیزی است که من زیاد به آن فکر می‌کنم.»

این گزارش نخستین بار، ۴ فروردین ۱۴۰۵ در روزنامه وال‌استریت ژورنال منتشر شده است.

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

در جریان مهم‌ترین اتفاقات AI بمانید

هر هفته، خلاصه‌ای از اخبار، تحلیل‌ها و رویدادهای هوش مصنوعی را در ایمیل‌تان دریافت کنید.

[wpforms id="48325"]