امنیت در دنیای هوشمند
موضوع امنیت سایبری در ایران، که به واسطه تحریمهای بینالمللی از درسترسی به برخی زیرساختهای تامین امنیت سایبری محروم است و به طور کلی زیرساختهای سطح متوسطی در این حوزه دارد، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
موضوع امنیت سایبری در ایران، که به واسطه تحریمهای بینالمللی از درسترسی به برخی زیرساختهای تامین امنیت سایبری محروم است و به طور کلی زیرساختهای سطح متوسطی در این حوزه دارد، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ با «حسین ناصری» راهبر تیم توسعه کسبوکار شرکت پردازش دادههای مالی پارت، راجع به «ویرا» و قدمهای آن در مسیر توسعه زیستبوم هوش مصنوعی ایران، سخن گفتیم.
هوش مصنوعی بهعنوان یکی از پیشرانهای اصلی تحولات فناورانه قرن ۲۱، در طی سالهای در ایران نیز بهتدریج جای خود را در زیستبوم نوآوری و فناوری بازکرده است.
دانشمندان آمریکایی سامانهای مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه دادهاند که با تحلیل اسکنهای MRI متوالی، احتمال بازگشت تومور مغزی (گلیوما) در کودکان را پیشبینی میکند.
چه میشود اگر مدلهای زبانی بزرگ (LLM) بتوانند نظرات عمومی، واکنشها و پویاییهای اجتماعی را شبیهسازی کنند، بدون اینکه نیازی به اجرای نظرسنجیها به روشهای سنتی باشد؟
شرکت OpenAI مدلهای جدید هوش مصنوعی خود، o3 و o4-mini، را معرفی کرده که در حل مسائل پیچیده مانند کدنویسی و ریاضی بسیار توانمند هستند. اما این مدلها مشکلی جدی دارند.
گوگل از همکار علمی هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد که میتواند فرضیههای علمی را در زمانی بسیار کوتاهتر از تحقیقات انسانی ارائه دهد.
«شهرین فهیم»، همبنیانگذار استارتآپ هوشکس، درباره تجربههای شخصی و مسیر شکلگیری این پروژه در گردهمایی پاندورا سخن گفت.
OpenAI اخیراً مدل تولید ویدیو خود به نام سورا (Sora)، را به صورت عمومی منتشر کرده. این مدل مولد متن به ویدیو تا کنون بسیار چشمگیر بوده و پتانسیل عظیمی را در صنایع مختلف معرفی میکند.
انویدیا (NVIDIA) از مدل زبان کوچک Hymba-1.5B-Base رونمایی کرد، مدلی که مکانیزمهای توجه ترنسفورمر را با مدلهای فضای حالت (SSM) ترکیب میکند
OpenAI، نامی که در دنیای فناوری و هوش مصنوعی بسیار شناخته شده است، بیشتر ما این شرکت را با محصول چت جیپیتی آن میشناسیم؛ یک مؤسسه تحقیقاتی خصوصی که با هدف پیشبرد هوش مصنوعی به نفع بشریت تأسیس شده است. این شرکت با تأکید بر ایمنی و اخلاق در توسعه
پرسیپترون، یکی از بنیادیترین مفاهیم در دنیای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، به عنوان یک مدل ساده و اولیه شبکه عصبی مصنوعی شناخته میشود. ا
ترنسهیومنیسم (transhumanism) از استفاده اخلاقی از فناوری برای بهبود تواناییهای جسمی و شناختی انسان حمایت میکند و هدف آن فراتر رفتن از محدودیتهای میراث بیولوژیکی ما است.
ری کروزویل یک مخترع، نویسنده و آیندهنگر مشهور است که به خاطر مشارکتهایش در زمینههای مختلف از جمله هوش مصنوعی (AI)، فناوری سلامت و ترنسهیومنیسم (Transhumanism) شناخته شده است.
هوشیو رسانهای تخصصی در حوزه هوش مصنوعی است که با هدف ایجاد محیطی فراگیر و پویا به ترویج و ارتقای این دانش میپردازد. ما تلاش میکنیم تا علاقهمندان به این حوزه درک عمیقتری از هوش مصنوعی پیدا کنند، از جدیدترین تحولات آن در ایران و جهان مطلع شوند و فعالان و پیشروان این صنعت را بشناسند. هوشیو با تمرکز بر تولید محتوای چندرسانهای شامل ویدئوکست، پادکست، موشنگرافیک و … تجربهای جذاب و آموزنده برای مخاطبان فراهم میکند. همچنین، هوشیو با پوشش رسانهای گسترده رویدادهای هوش مصنوعی در ایران و جهان، بستری را برای اطلاعرسانی و تعامل میان فعالان و علاقهمندان این حوزه ایجاد کرده است.