سرمایهگذاری غولهای تکنولوژی در نرمافزارهای تشخیص گفتار و ظهور ستاره جدید
صنعت نرمافزارهای تشخیص گفتار که کاربردهای گستردهای در دستیارهای هوشمند و ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی دارد، در حال جلب توجه روزافزون غولهای تکنولوژی و جذب سرمایهگذاریهای کلان است. این امر موجب رشد خیرهکننده شرکتهای نوپایی چون SoundHound AI شده که ظرفیت بالقوه تبدیل شدن به برندهای بزرگ آینده را دارند.
صنعت فناوری اطلاعات در سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر فناوریهای نوینی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و دادهکاوی بوده است. از میان این حوزهها، کاربرد هوش مصنوعی در زمینه تشخیص الگوها از جمله الگوهای گفتاری، بسیار مورد توجه قرار گرفته و سرمایهگذاری چشمگیری را به خود جلب کرده است.
شاخص نزدک در سال گذشته 43 درصد بازده داشته که تحلیلگران آن را ناشی از اشتیاق سرمایهگذاران نسبت به فناوریهای نوین هوش مصنوعی میدانند. این روند در سال 2024 نیز ادامه داشته و باعث رشد شاخص S&P500 تا بالاترین سطح تاریخ خود شده است. غولهای تکنولوژی شناخته شده به «هفت شگفتانگیز» که شامل اَپل، مایکروسافت، آمازون، الفابت (شرکت مادر گوگل)، فیسبوک، نتفلیکس و انویدیا هستند، همگی سرمایهگذاریهای گستردهای در زمینه هوش مصنوعی انجام دادهاند.
با این حال، چند تن از این شرکتها از جمله اَپل، آمازون، مایکروسافت و حالا انویدیا، تمرکز ویژهای روی فناوری تشخیص گفتار داشتهاند که کاربردهای فراوانی در دستیارهای صوتی و ابزارهای هوش مصنوعی دارد. انویدیا که خود یکی از بازیگران مهم صنعت نیمرساناها به حساب میآید، اعلام کرده سهامی در شرکت نوپای SoundHound AI خریداری کرده است. این شرکت توسعهدهنده نرمافزار تشخیص گفتار، علیرغم درآمدهای ثابت، هنوز به سوددهی نرسیده بود. اما خبر سرمایهگذاری انویدیا موجب شد تا ارزش سهام آن در ماه فوریه 2024، 347 درصد رشد کند.
جالب اینجاست که تنها شرکتهای بزرگ و شناختهشده نیستند که سهم عمدهای از این سرمایهگذاریها را به خود اختصاص دادهاند، بلکه شرکتهای نوپا و در حال رشدی همچون SoundHound AI نیز با جلب توجه غولهای تکنولوژی، موفق به دریافت سرمایهگذاریهای قابل توجهی شدهاند. صنعت نرمافزار تشخیص گفتار ظرفیت رشد بسیار بالایی دارد، به طوری که پیشبینی میشود تا پایان دهه حاضر، حجم این بازار به 50 میلیارد دلار برسد. بنابراین شرکتهایی مانند SoundHound AI که محصولات و خدمات نوآورانهای در این حوزه ارائه میدهند، فرصت بسیار مناسبی برای سرمایهگذاری غولهای تکنولوژی و تبدیل شدن به برندهای بزرگ آینده دارند.
به نظر شما آیا سرمایهگذاران عمومی هم میتوانند از فرصتهای سرمایهگذاری در شرکتهای نوپای فناوری استفاده کنند یا این فرصتها محدود به سرمایهگذاران حرفهای و شرکتهای بزرگ است؟