محققان ایرانی موفق به ساخت سامانه واقعیت مجازی بهبود و درمان ترس و وسواس شدند
سامانه واقعیت مجازی بهبود و درمان ترس و وسواس توسط محققان داخلی و به منظور کاهش عوارض دارویی، در ایران ساخته شد.
به گزارش هوشیو و به نقل از گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرده که سامانه واقعیت مجازی بهبود و درمان ترس و وسواس را میتوان روشی جدید برای ارتقای کارکردها در زمینه سلامت روان دانست. این محصول میتواند منجر به بهبود و درمان اختلالات مربوط به روانشناختی در افرادی شود که با این عارضهها روبهرو هستند. این محصول ایران ساخت همچنین کاربردهای دیگری در زمینه شناخت نواحی مختلف مغز، برقراری ارتباط بین کارکردهای شناختی و نواحی مختلف و همچنین بهرهوری در زمینه ارتقای مهارتهای شناختی و اجرایی بیمار هم دارد.
در سامانه واقعیت مجازی بهبود و درمان ترس و وسواس از فناوری واقعیت مجازی استفاده شده و برتریای که این سامانه و استفاده از آن به نسبت کاردرمانی یا دارو درمانی دارد، اجتناب از عوارض ناشی از دارو و همچنین بهبود نتایج مربوط به آن است.
بازار هدف اولیهای که برای سامانه واقعیت مجازی بهبود و درمان ترس و وسواس تعریف شده، بازار بازیهای تولید کودکانی است که دارای اختلالات روان در موارد شناختی هستند. این بازار قرار است به بخشهای مختلفی از قبیل ارتقا بخشیدن به کارکردهای شناختی و اجرایی در بیماران اختلال یادگیری، ارتقا بخشیدن به کارکردهای شناختی و اجرایی در بیماران بیش فعال، تقویت انواع حافظه (حافظه کاری، حافظه کوتاه، حافظه فعال)، ارتقا بخشیدن به کارکردهای شناختی و اجرایی در اختلالات حرکتی و ارتقای مهارتهای شناختی در رابطه با تقویت ادراک تقسیم شود.
طبق آماری که منتشر شده، در ایران 7 تا 8 درصد کودکان دچار بیش فعالی هستند که تعداد کودکانی که در بازه سنی بین 6 تا 14 سال قرار دارند، حدود 12 میلیون نفر است و این کودکان نیاز به توانبخشی و درمان دارند.
سامانه واقعیت مجازی بهبود و درمان ترس و وسواس به دنبال شناخت نواحی مغز، برقراری ارتباط بین کارکردهای شناختی و نواحی مختلف و بهرهگیری از آنان برای ارتقای مهارتهای شناختی و اجرایی بیمار است. بنابراین این محصول محل همگرایی فناوریهای اطلاعات و علوم شناختی است و میتوان آنرا یکی از زیرشاخههای علوم همگرا دانست.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید