سمفونی شماره ۱۰ بتهوون بعد از دو قرن با کمک هوش مصنوعی تکمیل شد
یک تیم بینالمللی از متخصصان موسیقی با به کار گرفتن هوش مصنوعی موفق شدند تا سمفونی شماره 10 بتهوون، نابغه تاریخ موسیقی را کامل کنند.
نابغه آلمانی موسیقی، لودویگ فان بتهوون، در زمان مرگ خود به سال 1827 دفترچهای بر جای نهاد که حاوی نتهای موسیقایی بود. این نتها مربوط به سمفونی شماره 10 او بوده است. از سوی دیگر بررسی نامهنگاریهایی که در اواخر عمر خود داشته، گواهی میدهد که او در حال تکمیل سمفونی شماره 10 بوده است.
اما در سال 2019 محققان مؤسسه کارایان واقع در سالزبورگ اتریش کوشیدند تا به لطف فناوریهای جدید هوش مصنوعی، این سمفونی را تکمیل کرده و به پایان برسانند.
اعضای این تیم متخصص که شامل افرادی همچون والتر ورزووا، آهنگساز اتریشی و پروفسور احمد الجمال متخصص هوش مصنوعی از دانشگاه راتگرز آمریکا هستند، کوشیدند تا نتهای نامنظم بتهوون که خود آنها را نوشته بود، ترکیب کنند و بخشهای نوشته نشده آن را نیز به شیوه خاص خود این موسیقیدان ایجاد کنند.
با توجه به اینکه نتهای این سمفونی کامل نشده بود، یک هسته هوش مصنوعی به خوانش مجدد آثار سابق بتهوون پرداخت تا خلاقیت موسیقایی او را بیاموزد.
استفاده از هوش مصنوعی
موسیقیدان اتریشی، والتر ورزووا اظهار داشت که: «برای اینکه بفهمیم بتهوون با چه شیوهای موسیقی خود را خلق میکرد تصمیم گرفتیم تا از توانایی هوش مصنوعی استفاده کنیم. در واقع با این وسیله بود که توانستیم شیوههای خلق و بازبینی نتها از سوی بتهوون را بفهمیم».
سرانجام نتهای ساخته شده به کمک هسته هوش مصنوعی دانشگاه راتگرز آمریکا از طریق ایمیل برای این موسیقیدان ارسال شد. او میگوید: «برای دریافت ایمیل و به دلیل فاصله زمانی که داشتیم صبح خیلی زود از خواب بیدار شدم. در حالی که هیجان زده بودم، به سوی کامپیوترم رفتم تا قطعات موسیقایی که در فاصله یک شبانه روز خلق شده بود را ببینم».
پس از تکمیل سمفونی شماره 10، در حالی که روزنامهنگاران، موسیقیدانان و بتهوون شناسان حاضر بودند، سمفونی پخش شد و هیچکس نتوانست بخشهای ترمیم شده را از نتهای خود بتهوون تمیز دهد.
در آزمایشی دیگر سمفونی تکمیل شده برای یک کوارتت زهی آماده گردید. اما در این آزمایش نیز حاضران از کشف تفاوت بین بخشهای اصیل و ترمیمیافته سمفونی بازماندند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید