Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 لحظه‌ای تاریخی: هوش مصنوعی برای نخستین‌بار به ماه می‌رود!

لحظه‌ای تاریخی: هوش مصنوعی برای نخستین‌بار به ماه می‌رود!

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بهار امسال شاهد لحظه‌ای تاریخی خواهیم بود، زیرا اولین ورود هوش مصنوعی به سطح ماه اتفاق خواهد افتاد و تا پیش از این هیچ هوش مصنوعی حتی از مدار پایین زمین فراتر نرفته بود. مریخ‌نورد رشید، اولین کاوشگری است که هوش مصنوعی را روی ماه آزمایش می‌کند. فناوری در‌حال آزمایش توسط یک شرکت کانادایی توسعه‌یافته و به ماشین‌ها کمک می‌کند تا مواد معدنی را از یکدیگر متمایز سازند.

به‌گزارش هوشیو، یک شرکت کانادایی در‌حال آزمایش فناوری هوش مصنوعی روی مریخ‌نورد رشید است. این تکنولوژی هوشمند به ماشین‌ها کمک می‌کند مواد معدنی مختلف را از هم جدا کنند و در بررسی‌های زمین‌شناسی و معدنی کاربرد دارد. این اولین‌باری است که یک سیستم هوش مصنوعی در خارج از زمین آزمایش می‌شود و این اتفاق می‌تواند راه را برای ماموریت‌های پیچیده‌تر به فضا هموار سازد.

این سیستم یادگیری ماشینی کانادایی با یک مریخ‌نورد امارات متحده عربی به سطح ماه سفر خواهد کرد. این سیستم هوش مصنوعی به مریخ‌نورد کمک می‌کند تا در طول ماموریت خود، یعنی اکتشاف سطح ماه برای مواد معدنی و سایر موارد موردنظر، تصمیم بگیرد. مریخ‌نورد رشید در کاوشگر فضایی ژاپن میزبانی می‌شود و انتظار می‌رود بهار امسال سطح ماه را لمس کند. این اولین ورود هوش مصنوعی به سطح ماه خواهد بود، زیرا هیچ هوش مصنوعی تا‌کنون از مدار پایین زمین فراتر نرفته است.

رفتن به ماه با هوش مصنوعی

Ewan Reid، مدیرعامل سرویس‌های فضایی کنترل مأموریت (MCSS) به Space.com گفت: «اگر این فناوری همانطورکه در نظر گرفته شده کار کند، یک موهبت بزرگ برای تلاش‌های ناسا به‌منظور اکتشاف ماه خواهد بود.» Reid گفت: «هوش مصنوعی ابزاری حیاتی برای تصمیم‌گیری در فضاپیما خواهد بود. این تکنولوژی نه‌تنها به جستجوی آب در ماه، که ناسا قصد دارد با مأموریت‌های آرتمیس خود آن را انجام دهد کمک خواهد کرد، بلکه برای کارآمدتر‌کردن رصد زمین نیز مورداستفاده قرار خواهد گرفت.»

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش رود، ماموریت MCSS که به نام رشید شناخته می‌شود، تقریباً ظرف یک روز قمری یعنی (29 روز زمینی) اجرا می‌شود. هرچند این ماموریت برای تقریباً یک روز قمری برنامه‌ریزی شده، با‌این‌حال انتظار نمی‌رود تا شب قمری که یک دوره 14 روزه زمینی است، ادامه یابد. البته با‌این‌وجود هم ماموریت مذکور همچنان موفقیت‌آمیز تلقی می‌شود، زیرا می‌تواند در مدت‌زمان کوتاهی که بر روی ماه است، کارهای زیادی را انجام دهد.

با پیشرفت هوش مصنوعی، در مأموریت‌های آتی دیگر نیازی به کمک انسانی وجود نخواهد داشت، زیرا این فناوری می‌تواند مواد معدنی مختلف را به‌صورت دقیق شناسایی کند و میان موارد حیاتی مانند سنگ‌ها و دهانه‌ها تمایز قائل شود. این به‌آن معناست که هوش مصنوعی قادر خواهد بود این موارد را با دقت و اطمینان کافی شناسایی کند و بدون هیچ‌گونه دخالت یا نظارت انسانی قادر به انجام ماموریت خواهد بود، تا سختی این‌کار را از دوش فضانوردان بردارد.

Reid گفت: «استفاده از هوش مصنوعی در ماه می‌تواند پهنای باند محدود ماهواره‌ای را ذخیره کند، زیرا تنها داده‌ها، تصاویر و ویدئوهایی را که دانشمندان به آن نیاز دارند به اشتراک می‌گذارد. این فناوری را می‌توان در سراسر منظومه شمسی تغییر کاربری داد، ازجمله می‌توان در برنامه‌هایی مانند شناسایی کشتی‌هایی که بدون ثبت در‌حال حرکت هستند یا فیلتر‌کردن ابرها از تصاویر سیاره‌ای  از هوش مصنوعی استفاده کرد.»

بنر اخبار هوش مصنوعی

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]