برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 گردنبند هوشمند حالات صورت را برای سنجش احساسات کنترل کرد

گردنبند هوشمند حالات صورت را برای سنجش احساسات کنترل کرد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سال گذشته دانشمندان دانشگاه کرنل پژوهش جالبی در مورد استفاده از دوربین‌های پوشیدنی برای ردیابی حالات چهره انجام دادند. این فناوری اکنون شکل عملی‌تری به خود گرفته است. همین تیم پژوهشی دستگاهی شبیه یک گردنبند طراحی کرده است که از دوربین‌های مادون قرمز برای تصویربرداری از حرکات کامل صورت استفاده می‌کند. این دانشمندان معتقدند این دستگاه می‌تواند ابزار مفیدی برای ردیابی احساسات کاربر در طول روز باشد.

اولین نمونه این فناوری C-Face نام داشت و با هدف «دیدن» حالات چهره افراد هنگام استفاده از ماسک طراحی شده بود. C-Face شامل یک جفت دوربین بود که در انتهای هدفون‌ تعبیه شده بودند و به این ترتیب زیر گوش فردی قرار می‌گرفتند که از هدفون استفاده می‌کرد.

سیستم با بررسی خطوط گونه که بیرون ماسک قرار داشتند، توانست 42 حالت صورت را استنباط کرده و در نتیجه شکل چشم‌ها، ابروها، دهان و در نهایت حالت چهره را تعیین کند. C-Face قادر بود حالت واقعی صورت کاربر را با دقت 88 درصدی بازنمایی کند و یکی از هشت ایموجی را بر روی صفحه کامپیوتر نمایش دهد.

گردنبند هوشمند دانشگاه کرنل

در ویدئوی زیر نمایی از فناوری NeckFace را مشاهده خواهید کرد. این تحقیق در مجله Proceedings of the ACM on Interactive, Mobile, Wearable and Ubiquitous Technologies منتشر شده است.

تیم تحقیقاتی برای اینکه این فناوری را در موارد حقیقی به کار گیرند، آن را بر روی دستگاهی شبیه یک گردنبند موسوم به NeckFace تعبیه کردند. اساس کار NeckFace همانند نمونه قبلی است با این تفاوت که به جای دوربین‌های RGB که در نسخه اصلی دیده می‌شد، از یک دوربین مادون قرمز استفاده می‌کند و از زیر چانه و گردن عکس می‌گیرد. به این ترتیب، سیستم می‌تواند حرکات صورت کاربر را شناسایی کرده و حالات چهره را به صورت سه بعدی بازسازی کند.

این دستگاه بر روی 13 شرکت‌کننده آزمایش شد. از این افراد خواسته شده بود تا در حالت نشسته یا در حال راه رفتن حالات صورت خود را تغییر دهند. این حالت شامل چرخاندن سر و حتی درآوردن و انداختن مجدد دستگاه بود که در مجموع 52 شکل مختلف چهره را نشان می‌داد.

سپس این تیم تحقیقاتی عملکرد سیستم NeckFace را با عملکرد دوربین سه بعدی TrueDepth  در iPhoneX مقایسه کردند. نتایج نشان می‌داد که NeckFace تقریباً به همان اندازه دقیق است. این تیم همچنین دستگاهی شبیه سیستم اصلی C-Face را در گردنبند تعبیه و آزمایش کردند؛ نتیجه دقیق‌تر بود؛ احتمالاً دلیل آن فاصله بیشتر بین دوربین‌ها در مقایسه با دستگاه آویزی است که در قسمت بالای سینه قرار می‌گرفت.

گردنبند هوشمند

دانشمندان هم‌زمان با ارتقاء و بهینه‌سازی این فناوری، کاربردهای مختلفی نیز  برای آن در نظر دارند. از جمله این کاربردها می‌توان از واقعیت مجازی، ویدیویی کنفرانس‌هایی که در آنها امکان استفاده از دوربین جلویی معمولی وجود ندارد، یا در سلامت روان برای کنترل حالات چهره و به طَبَع آن نوسان احساسات در طول روز نام برد.

چِنگ ژانگ سرپرست تیم می‌گوید: «می‌خواهیم ببینیم احساسات انسان در طول روز دست‌خوش چه تغییراتی می‌شود. با این فناوری، می‌توانیم پایگاه‌داده‌ای در مورد عملکرد فیزیکی و ذهنی انسان در طول روز داشته باشیم، و این امر بدان معناست که افراد می‌توانند رفتارهای خود را دنبال کنند. از طرفی، پزشکان می‌توانند از این اطلاعات در اتخاذ تصمیات پزشکی استفاده کنند».

دیگر ویدیوهای هوش مصنوعی را در هوشیو تماشا کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]