Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ربات‌ها در کارهای تولید و بسته‌بندی به شرکت‌های داروسازی کمک می‌کنند

ربات‌ها در کارهای تولید و بسته‌بندی به شرکت‌های داروسازی کمک می‌کنند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

ربات‌ها برای انجام طیف وسیعی از فعالیت‌ها در بخش داروسازی به کار برده می‌شوند؛ از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به بسته‌بندی تجهیزات پزشکی، ایمپلنت و کمک به عملیات مختلف اشاره کرد. افزون بر این، بازوهای کمکی ربات‌ها برای ترکیب، شمارش، تخصیص و نظارت استفاده می‌شوند. صنعتِ تولید به لطف خودکارسازیِ فعالیت‌ها با منافع بسیاری همراه بوده است و امروزه شاهد افزایش بهره‌وری هستیم.

در واقع، کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک از فناوری برای جبران کمبود نیروی کار، کنترل کیفی و حفظ ثبات و انسجام استفاده می‌کنند. ربات‌های متحرکِ خودمختار، باعث می‌شوند، تا این کسب‌وکارها رقابت‌پذیری و تطبیق‌پذیری بالایی داشته باشند.

جایا کریشنان جِی، تحلیل‌گر ارشد در CAPEX و MRO بیان کرد: «انتظار می‌رود بازار ربات‌های دستیار با رشد 43 درصدی همراه باشد و تا سال 2025 به ارزشی بالغ بر 9/9211 میلیون دلار برسد.

طبق تعریف فدراسیون بین‎المللی رباتیک، ربات‌های دستیار در دسته ربات‌های صنعتی جای می‌گیرند. با اینکه ربات‌های دستیار، مزیت‌های گوناگونی به لحاظ اقتصادی و ایمنی دارند، اما این ربات‌ها کماکان در مقیاس گسترده‌ای به کار برده نمی‌شوند. ربات متحرک خودمختار، می‌تواند به درک بالایی از محیط پیرامون خود دست یابد و بدون دریافت کمک از عامل انسانی به مسیر خود ادامه دهد. حسگرها، رایانه‌ها و نقشه‌ها نقش مؤثری در دستیابی به این سطح از خودمختاری دارند.»

ربات‌های دستیار و ربات‌های خودمختار

ربات‌های دستیار و ربات‌های متحرک خودمختار، درحال‌حاضر، در بسیاری از صنایع به کار گرفته می‌شوند. در واقع، میزان به ‌کارگیری ربات‌های دستیار در تولید رو به افزایش است. ربات‌هایی که در بخش تولید استفاده می‌شوند، سرمایه کمتری می‌خواهند. در نتیجه، بسیاری از کسب‌وکارهای رده میانی در مقیاس وسیعی از این نوع ربات‌ها استفاده می‌کنند. از آنجا که ربات‌های متحرک خودمختار، زیرساختی را که در آن عمل می‌کنند، تغییر نمی‌دهند، هزینه‌های بسیار کمتری در مقایسه با سایر فرایندهای خودکارسازی دارند. مقیاس‌پذیری از جمله ویژگی‌های دیگر آن‌ها برشمرده می‌شود.

ربات‌های متحرک خودمختار و ربات‌های دستیار می‌توانند در کنار افراد، فعالیت کنند، بدون اینکه ایمنی افراد با تهدیدی روبه‌رو شود. همچنین، آن‌ها به آسانی برنامه‌نویسی می‌شوند. در نتیجه، در بخش‌های مختلف به تعداد زیادی به کار گرفته می‌شوند. اگرچه فناوری رباتیک به پیشرفت‌های بزرگی رسیده است، بخش داروسازی کماکان با موانع بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به فضای تجاری سخت و رقابتی اشاره کرد. در نتیجه، به‌رغم اینکه شرکت‌های داروسازی از ربات‌ها استقبال کرده‌اند، این رشد در صنایع دیگر نسبتاً ضعیف است.

ربات‌های دستیار در بسیاری از امور داروسازی از قبیل ترکیب، شمارش، تخصیص، توزیع و نظارت به کار گرفته می‌شوند. بنابراین، نمی‌توان نقش بی‌بدیل آن‌ها را در تحویل اقلام حیاتی نادیده گرفت. این ربات‌ها همچنین قادرند قطعات کوچک و ظریفی را که در وسایل و تجهیزات پزشکی به کار برده شده‌اند، به شکل بهداشتی مدیریت و مونتاژ کنند.

همکاری با بازوهای ربات

بازوهای ربات به دلیل ماهیت مشارکتی و نصب و برنامه‌نویسی آسانی که دارند، می‌توانند بدون هیچ مشکلی با انسان‌ها همکاری داشته باشند و در تولید داروهای کارآمد و باکیفیت ایفای نقش کنند. آن‌ها به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه هستند. بازوهای رباتیک فواید متعددی دارند. وزن سبک‌تر، اندازه کوچک‌تر و نصب آسان از ویژگی‌های جالب‌توجه این بازوهای رباتیک است. علاوه بر این، چون می‌توان با این ربات‌ها رویکرد تازه‌ای در پیش گرفت، شرکت‌ها این انعطاف‌پذیری را دارند، تا کارهای بسته‌بندی را خودکارسازی کنند و به دست ربات‌ها بسپارند. از این رو، شرکت‌های داروسازی در مراکز تولیدکننده در برابر آسیب‌های ناخواسته مصون می‌مانند. می‌توان ربات‌های دستیار را در عرض یک ساعت از بسته‌بندی درآورد، نصب و برنامه‌نویسی کرد. این ربات‌ها بهترین گزینه برای کسب‌وکارهای فعال در صنعت بهداشت و درمان هستند، زیرا قادرند کارهایی با دقت مثال‌زدنی انجام دهند.

انتظار می‌رود شرکت‌های داروسازی، کیفیت بالای خود را حفظ کنند و پاسخگوی نیازهای بازار باشند. بنابراین، لازم است رویکردهای عملیاتی بهبود بخشیده شوند، تا سرعت تولید افزایش یابد. شرکت‌ها می‌توانند بهره‌وری‌شان را به کمک ربات‌های متحرک خودمختار افزایش دهند و امور حمل‌ونقل را به طور خودکار انجام دهند. کارشناسان ابراز امیدواری کرده‌اند که ربات‌های دستیار، موجب پیشرفت و توسعه‌ بخش داروسازی خواهند شد.

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]