29 شرکت هوش مصنوعی در ایران
در این مقاله به معرفی شرکتهای هوش مصنوعی در ایران پرداخته شده است. هوش مصنوعی شامل چهار حوزه اصلی بینایی ماشین، دادهکاوی، پردازش زبان طبیعی و پردازش گفتار است. در مقاله پیشرو به شرکتهایی که حداقل در دو مورد از این حوزهها فعالیت میکنند، عنوان چندحوزهای اطلاق شده است. همچنین امکان دسترسی به شرکتهایی که تنها در یک حوزه فعال هستند، در انتهای مطلب میسر شده است. در حال حاضر 29 شرکت به صورت چند حوزه ای مشغول به فعالیت هستند که لیست شرکتهای هوش مصنوعی به ترتیب حروف الفبا در متن زیر آورده شده است. اطلاعات ارائه شده در این مقاله بر اساس شاخصهایی از سوی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت و بر پایه اطلاعات ارائه شده از هر شرکت در تارنمای رسمی آنها و سایتهای معتبر و قابل استناد گردآوری شده و در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است:
هوش مصنوعی چیست و نحوه درآمدزایی از آن چگونه است؟
لیست شرکت های هوش مصنوعی در ایران
شرکتهای هوش مصنوعی در ایران و خدمات آن ها
مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت
پارت دانشبنیان، بزرگترین شرکت هوش مصنوعی ایران و یکی از ۵ شرکت برتر خاورمیانه در این زمینه است که هزار نفر سرمایه انسانی دارد و از این تعداد در آن بیش از ۱۵۰ نفر متخصص هوش مصنوعی هستند. در این شرکت چهار تیم بینایی ماشین، پردازش زبان طبیعی، پردازش گفتار و دادهکاوی فعالیت دارند.
امن موج
این شرکت دانش بنیان ارائهدهنده خدماتی چون پردازش محتوا و هوش مصنوعی، پردازش متن، پردازش گفتار، پردازش تصویر، بازشناسی چهره افراد، تشخیص جنسیت از روی چهره افراد، بازشناسی اشیاء در تصاویر و ویدیو، ردگیری افراد و اشیاء در ویدیو، قابلیت تحلیل ویدیو به صورت آنلاین و آفلاین، تبدیل تصویر اسناد به متن، دستهبندی معنایی محتوای تصویری و ویدیویی، برچسبزنی معنایی هوشمند محتوای تصویری و ویدیویی، جستجو در محتوای تصویری و ویدیویی، واقعیت مجازی و افزوده، مشاوره و تولید محتوای ۳۶۰ درجه، مشاوره و تولید محتوای واقعیت مجازی، مشاوره و تولید محتوای واقعیت افزوده است.
ایبو
گروه فنی و مهندسی ایبو فعالیت خود را در زمینه تولید نرمافزار و طراحی سایتهای اینترنتی آغاز کرد و در حوزه هوش مصنوعی نیز در زمینه پردازش مستندات به ارائه محصولاتی همچون سامانه تبدیل عکس و PDF به Word ایبو پرداخت. این شرکت انواع نرمافزار در زمینههای مدیریت سیستمهای آموزشی، مدیریت پنلهای تبلیغاتی، سیستم تبلیغات تلگرامی، سامانه هوش مصنوعی و تشخیص چهره را طراحی و به بازار عرضه میکند.
پایگاه جامع تحلیل محتوا
CICAP فعالیت خود را با هدف ارائه خدمات زیرساختی در قالب سرویسهای کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی، جهت تسهیل مسیر کسبوکارها در تولید محصولات و خدمات دیجیتالی آغاز کرد. این پایگاه خدمات API پلتفرم خود را جهت صرفهجویی در زمان و هزینه کسبوکارها ارائه میکند و برای تیمها، شرکتهای توسعهدهنده ماژولها و سرویسهای هوشمند، این امکان را فراهم میکند تا بتوانند محصولاتشان را در این پلتفرم ارائه کرده و در درآمد آن شریک باشند.
پردازش هوشمند نور
این گروه، یک مرکز تحقیقات رایانهای علوم اسلامی است که فعالیت خود را در حوزه هوش مصنوعی با خلاصهسازی متنها، کلیدواژه ماشینی، صرفونحو متن، پردازش تصویر (تبدیل تصویر به متن، تشخیص چهره و جستجو بر روی تصاویر) و پردازش گفتار (تبدیل صوت به متن، تبدیل متن به صوت و جستجوی صوتی) آغاز کرده است.
تحلیل افزار طوبی تک
این شرکت در زمینه «طراحی و پیادهسازی زیرساخت و پلتفرم رایانش ابری»، «طراحی و پیادهسازی و بهکارگیری زیرساختهای کلانداده»، اینترنت اشیا، پردازش تصویر، زیرساختهای مخابرات و خدمات ارزش افزوده مربوط به بستر اپراتورهای همراه و دوربینهای هوشمند ترافیکی فعالیت میکند.
تحلیلافزار مبتکر میراث
این گروه یک شرکت تخصصی در زمینه تولید نرمافزارهای مربوط به دادههای بزرگ، در بخش دادهکاوی محسوب میشود. تحلیلافزار مبتکر میراث شرکتی متمرکز بر تولید فناوری در حوزه کلانداده و هوش مصنوعی است. از جمله حوزههای فعالیت این شرکت میتوان به راهکارهای سازمانی، بازاریابی و تبلیغات اشاره کرد.
تکسوس
این شرکت در زمینه پردازش زبان طبیعی و دادهکاوی فعالیت میکند. حوزه فعالیت این شرکت موتور جستجو بوده و مدل کسب درآمدی آن نیز پرداخت حق اشتراک و پرداخت به ازای استفاده است. از جمله مشتریان تکسوس میتوان به شرکتهای نوپانا و سیمای همراه اشاره کرد.
خورشیدسافت
این شرکت با هدف تولید نرمافزار برای استفاده از شبکه عصبی و الگوریتمهای ژنتیکی شروع به کار کرد و نرمافزارهای خود را در پلتفرمهای اندروید، ویندوز و وب ارائه میدهد؛ آنها استفاده از تکنولوژی هایبرید را در دستور کار خود قرار داده و حوزه فعالیت آن در زمینه راهکارهای سازمانی است.
دادهپرداز نوین
این با هدف پردازش زبان طبیعی انسان (به شکل نوشتاری و گفتاری) برای ارائه محصولاتی در حوزه مترجم متن و فرهنگ لغت شکل گرفت. محصولات آن در حوزههای تایپ گفتاری شامل نرمافزار نویسیار در سه نسخه کاربردی، ممتاز و حرفهای، مترجم متن با محصول واژهپرداز، فرهنگ لغت با محصولات فرهنگ لغت انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی، عربی، ترکی و چینی است.
دیتاک
این شرکت فعالیت خود را در زمینه ارائه و اجرای راهکارهای نوین و دانشبنیان مبتنی بر فناوری اطلاعات آغاز نموده است. از جمله محصولات این شرکت میتوان به سکوی هوشمند پردازش داده، دیتاک تله بات و سامانه روابط عمومی اشار کرد.
دیتامون
این شرکت کار خود را در حوزه سانسور با کمک هوش مصنوعی آغاز کرده و با توجه وضعیت فضای مجازی و عدم نظارت بر آن اقدام به ارائه سرویسهای سانسور برای متن و تصویر کرده است تا در طرح صیانت مشارکت داشته باشد. البته سرویسهای دیگری نیز مانند تشخیص اشیاء و تبدیل تصویر به متن نیز از محصولات این شرکت هستند.
راهکار پردازش ژرف(روشن)
شرکت دانشبنیان راهکار پردازش ژرف (روشن) در سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را در زمینه طراحی نرمافزار پردازش متن، تصویر، صدا و ویدئو، طراحی، تولید و پشتیبانی نرمافزارهای کاربردی رایانهای و موبایل به سفارش مشتری آغاز کردهاست.
رایاداده
شرکت رایا داده از سال ۱۳۹۵ در حوزه داده کاوی و بیگ دیتا، نرمافزار و هوش مصنوعی آغاز به کار کرد. در سرویس BDaaS رایا داده، یک کلاستر هادوپ توزیعشده و بهصورت کامل در بستر ابر و مطابق با نیازمندیهای کسبوکارهای مختلف فراهم شدهاست.
رباتیک و هوش مصنوعی نوژان
شرکت نوژان در سال ۱۳۹۳ به همت جمعی از استاید و فارغالتحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران و با تکیه بر بیش از ۱۵ سال سابقه فعالیتهای پژوهشی تاسیس گردید. از جمله مهمترین اهداف این شرکت، توسعه دانش بومی و بهکارگیری دانش تولیدشده در راستای حل مسائل صنعتی است.
ژرفیران
شرکت ژرفیران فعالیت خود را از سال ۱۳۹۷ در زمینههای پردازش زبان طبیعی و بیناییماشین آغاز کرد. حوزههای فعالیت این شرکت برآمده از دانشگاه تهران شامل آموزش، راهکارهای سازمانی و موتور جستوجو میشود.
سحابپرداز
شرکت دانشبنیان سحاب در سال ۱۳۹۳ در زمینه جمعآوری، نگهداری و تحلیل دادهها برای ارائه محصولات و خدمات به کسبوکارها شروع به فعالیت کرد. محصولات و خدمات شرکت سحابپرداز شامل سامانه مدیریت ترافیک شبکه، اعتبار سنجی مشتریان و سامانه بازشناسی چهره است.
سیستم نگر ساینا
شرکت سیستم نگر ساینا در سال ۱۳۹۴ از سوی جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه علم و صنعت در زمینههای مرتبط با کامپیوتر، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی فعالیت خود را آغاز کرد. شبکههای اجتماعی، راهکارهای سازمانی، امنیت و توسعه ابزار برای توسعهدهندگان از جمله خدمات این شرکت محسوب میشود.
عامراندیش هوشمند
شرکت عامر اندیش هوشمند فعالیت خود را از سال ۹۶ با طراحی و تولید محصولات مختلف در زمینههای پردازش گفتار، تبدیل گفتار به متن فارسی و دستیار هوشمند فارسی آغاز کرده است.
عصرگویش پرداز
عصر گویش پرداز (سهامی خاص) از سال ۱۳۸۲ آغاز به کار کردهاست. این شرکت در زمینههای پردازش گفتار و تصویر، تبدیل گفتار به متن و بالعکس، شناسایی افراد از روی صدا، سیستمهای تلفن گویا با قابلیت تشخیص گفتار و بهبود کیفیت گفتار مشغول به فعالیت است.
فراگستر
شرکت مهندسی پژوهشی فراگستر از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را با هدف ایجاد بستری مناسب درزمینه ارائه راهکارهای یکپارچه فناوری اطلاعات آغاز و پس از ۴ سال فعالیت در این عرصه و همزمان با تولید اولین نگارش نرمافزارهای مالی و اتوماسیون اداری خود، در سال ۱۳۸۰ در تهران تأسیس گردید.
فرآیند مدار پیشرو
این شرکت از آذر سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را در قالب دانشبنیان آغاز کرد. حوزه کاری آن تسریع پروسه کاری و بهبود راه حلهای نرمافزاری کسبوکارهاست. از محصولات شرکت فرآیند مدار پیشرو میتوان به چتبات کاسکو، سامانه هوش مصنوعی سرخبر، پنل سازمانی سرخبر و پنل خبرگزاری سرخبر اشاره کرد.
فناپ
فناپ در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را با طراحی و تهیه راهکار بانکی بومی آغاز کرد و در ادامه با ارائه راهکارهای جامع مالی در صنعت فناوری اطلاعات، راهکارهای جامع بیمهگری، بورس، مدیریت و پردازش تراکنشهای مالی فعالیتش گسترش داد.
فنآفرینان زندگی نو
این شرکت با نام تجاری لایف وب در سال ۱۳۸۹ با هدف ارائه و اجرای راهکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات فعالیت خود را آغاز کرده است. ازجمله خدمات و محصولات لایف وب میتوان به الکسایایرانی، آموزش سازمانی، بولتن سازن، گزارشهای تحلیلی، سامانه استعلام و سامانه تحلیلگر اشاره کرد.
فناوران اطلاعات سخن
شرکت فناوران اطلاعات سخن در سال ۱۳۹۶، با هدف ارائه راهکارهای پردازش زبان طبیعی و تشخیص گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، با همکاری مرکز نوآوری فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت بنیاد ملی نخبگان تأسیس شد.
گنج آفرینان تابان ایده (پلتفرم هوش مصنوعی رهام)
پلتفرم هوش مصنوعی رهام از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را در زمینه هوش مصنوعی، نرمافزار و زبانشناسی شروع کرد و به ارائه سرویسهای تبدیل متن به گفتار (TTS)، تشخیص گفتار (ASR)، چتبات، دستیار شخصی، تشخیص چهره، تشخیص نویسهنوری (OCR) و تشخیص گوینده میپردازد.
آرمان رایان شریف
این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۹۳ در زمینه راهکارهای سازمانی، شبکههای اجتماعی و توسعه ابزار توسعهدهندگان آغاز کرد. فناوریهای بهکاررفته در این شرکت، شامل پردازش زبان طبیعی، پردازش گفتار و بینایی ماشین است.
مشاوران مدیریت هماپلاس
این شرکت با تمرکز بر فناوریهای داده کاوی و پردازش زبان طبیعی به ارائه محصولاتی در حوزه راهکارهای سازمانی، بازاریابی و تبلیغات، شبکههای اجتماعی و ابزار توسعه برای توسعهدهندگان پرداخته است.
نظربین
نظربین از سال ۸۸، توسط دانشجویان دکترا و ارشد دانشگاه تهران و شریف شروع و اولین نسخه تجاری این سرویس در بهمن سال ۹۳ به بازار ارائه شد. پسازآن سرویس پیشپردازش از ۳ مرحله به ۱۴ مرحله پیشپردازش ارتقا یافت. این شرکت پسازآن سرویس بررسی و سانسور فضای اینستاگرام را در سال ۹۶ به بازار عرضه کرد و اکنون در طرح صیانت فعالیت میکند.
آینده هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی به عنوان یکی از محرکهای اصلی تحول دیجیتال، فرصتهای بیشماری را برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و علمی در ایران فراهم میکند. با توجه به پیشرفتهای سریع این فناوری در سراسر جهان، و اهمیت این حوزه دولت ایران برنامههای حمایتی ویژهای برای توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی تدارک دیده. هر چند که بر اساس گزارش نیچر رتبه ایران در سال 2020 در هوش مصنوعی رتبه 13 جهان بوده اما با سرمایهگذاری سنگنی کشورهای همسایه در این حوزه جایگاه خود را از دست داده. با این حال دولت با تنظیم و تصویب اسناد بالا دستی و راهاندازی مرکز ملی هوش مصنوعی تلاش کرده تا همانطور که در فناوری نانو کشور ما ایران جزو کشورهای مطرح در جهان است، در حوزه هوش مصنوعی نیز همگام با پیشرفتهای جهانی، گام برداریم.
خدمات هوش مصنوعی
امروزه، خدمات هوش مصنوعی به عنوان یکی از عناصر کلیدی در تحول دیجیتال کسبوکارها شناخته میشود. شرکتها با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته مانند یادگیری ماشین، پردازش زبان طبیعی و بینایی کامپیوتری، میتوانند فرآیندهای خود را بهینهسازی کرده و تجربه مشتری را ارتقاء دهند. این خدمات شامل تحلیل دادههای بزرگ، اتوماسیون فرآیندهای کسبوکار، و توسعه سیستمهای هوشمند هستند که به سازمانها این امکان را میدهند تا تصمیمات بهتری اتخاذ کرده و عملکرد خود را بهبود بخشند. در نتیجه، هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها در صنایع مختلف مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به رشد سریع فناوریهای هوش مصنوعی، شرکتها به دنبال راهحلهای نوآورانه هستند تا بتوانند در بازار رقابتی امروزی پیشتاز باقی بمانند. از خدمات مشاورهای تا پیادهسازی سیستمهای هوش مصنوعی، شرکتها میتوانند از تجربیات متخصصان بهرهمند شوند و راهکارهای سفارشی برای نیازهای خاص خود دریافت کنند. این خدمات نه تنها به بهبود عملکرد داخلی کمک میکند، بلکه به سازمانها این امکان را میدهد که به سرعت به تغییرات بازار و نیازهای مشتریان پاسخ دهند. به همین دلیل، آشنایی با شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی و خدمات آنها میتواند به مدیران کسبوکارها در انتخاب بهترین راهکارها و استراتژیها یاری رساند.
لازم به ذکر است که ما در مقالهای جدا به بررسی هر کدام از این شرکتهای چند حوزهای هوش مصنوعی خواهیم پرداخت تا علاقهمندان بتوانند اطلاعات کاملی در مورد هر کدام از این شرکتها کسب نموده و نیازهای آنها در این زمینه به خوبی مرتفع گردد. اطلاعات گردآوری شده در این مقالات شامل عنوان شرکت، سال تاسیس، لوگو، تارنمای شرکت، دسته بندی نوع فناوری، حوزه فعالیت، محصول، مدل کسب درآمد، نقش هوش مصنوعی در محصول، نوع استفاده از هوش مصنوعی، استفاده از یادگیری عمیق، نوع بازار هدف، ابزارهای مورد استفاده، وضعیت دانش بنیان، اطلاعاتی از شرکت مادر، اطلاعاتی از شرکتهای تابعه، وابستگی یا عدم وابستگی به دانشگاه، دارا بودن/نبودن پشتیبان برای شرکت، افراد کلیدی، برخی از مشتریان اصلی، تعداد کارکنان، شعار شرکت و محل شرکت است.
علاوه بر لیست بالا که در آن شرکتهایی که در چند حوزه هوش مصنوعی فعالیت میکنند را معرفی کردهایم، لیست شرکتهای فعال فقط در هر کدام از حوزههای بینایی ماشین، داده کاوی، پردازش زبان طبیعی و پردازش گفتار را با کلیک بر روی تصاویر زیر میتوانید ببینید: